Zaslal: so prosinec 25 2021, 18:51 Předmět:
Na serveru EEVblog.com budeš mít cca 1000x větší šanci, že se k něčemu dopracujete. _________________ Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Zaslal: po prosinec 27 2021, 14:45 Předmět:
Co si od toho slibuješ, jakou přesnost a parametry?
Přiznám se, že jsem nad tím uvažoval jako nad "čichací sondou" pro hledání zkratů na PCB a podobně, ale potřeba toho se poslední dobou značně snížila. _________________ Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Zaslal: čt prosinec 30 2021, 12:22 Předmět:
Na to je ideál HP 547A Current Tracer + pulser. Mám, ale ještě jsem to nevyzkoušel.. Nedávno se prodala samotná 547ka na Aukru za devítku. _________________ Rotor rotuje a stator stagnuje...
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19339 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: čt prosinec 30 2021, 14:32 Předmět:
Tohle jsme měli v osmdesátkách v početce na hledání problémů na deskách EC1033. Nikdo s tím nikdy nic neopravil, kupodivu ruský blokovací kondíky v napájení neodcházely a v klasický LSI TTL logice to nějak nefungovalo vůbec. A když potom začal pan Šedý prodávat zlepšovák na pískač, který generoval tóny podle impedance vstupů a výstupů a šlo s tím porovnávat dobrou a špatnou desku, tak to už nikdo nepoužíval. Škoda že jsem od toho někde zasel schema, byla to šikovná věcička, šlo s tím hledat i problémy v analogobý technice.
Neznáte to někdo a nemáte schema?
Díky! _________________ Jirka
Už jsem to tady zmiňoval a také vyzkoušel. Cca tři roky byl perfektní Pískač uveřejněn v Praktické elektronice. Podmínka je použití germaniových tranzistorů. Ten rozdíl řádově mΩ je opravdu slyšitelný.
Zaslal: čt prosinec 30 2021, 18:50 Předmět:
Celeron napsal(a):
Tohle jsme měli v osmdesátkách v početce na hledání problémů na deskách EC1033. Nikdo s tím nikdy nic neopravil, kupodivu ruský blokovací kondíky v napájení neodcházely a v klasický LSI TTL logice to nějak nefungovalo vůbec. A když potom začal pan Šedý prodávat zlepšovák na pískač, který generoval tóny podle impedance vstupů a výstupů a šlo s tím porovnávat dobrou a špatnou desku, tak to už nikdo nepoužíval. Škoda že jsem od toho někde zasel schema, byla to šikovná věcička, šlo s tím hledat i problémy v analogobý technice.
Neznáte to někdo a nemáte schema?
Díky!
Měli jste k té 547 i pulser? Bez něj to nefunguje. A LSI TTL logika s tím nemá nic společného, hledá se s tím zkrat. _________________ Rotor rotuje a stator stagnuje...
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19339 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: čt prosinec 30 2021, 18:57 Předmět:
fredis napsal(a):
Měli jste k té 547 i pulser? Bez něj to nefunguje. A LSI TTL logika s tím nemá nic společného, hledá se s tím zkrat.
Jasně že měli, kdyť jsem dával odkaz, kde je oboje.
Šuslej vstup a nebo výstup TTL do nuly a nebo +5V jsi nikdy neviděl? U ruskejch K155xxyy zcela běžný. Právě tím pískačem se to perfektně hledalo, šlus vstupu a výstupu a kam to bylo bouchlý či přerušený pískač zpíval u každýho jinak. Na tý žárovičce HP-čka bylo rozlišení naprd. _________________ Jirka
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.