zdravím, vlastním tento letitý foťák ale už tak rok jsem ho nepoužil.
Včera mi ho ale ze šuplíku vytáhl syn (2 roky) a po chvilce nepozornosti ho strčil do konvi s vodou. baterie v něm naštěstí nebyla.
Po rozebrání a vyčistění ipa jsem změřil záložní baterii typ ML-421 (3V) a má 0,26V
otázka zní: Co ta baterka udržuje? kde ji sehnat a má to případně cenu ji shánět?
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8152 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: po květen 25 2020, 10:30 Předmět:
mtk napsal(a):
ML-421 (3V) a má 0,26V
otázka zní: Co ta baterka udržuje? kde ji sehnat a má to případně cenu ji shánět?
Obvykle to udržuje hodiny a aktuální nastavení. V jednom foťáku ji mám (asi) KO, poněvadž po výměně baterií nejsou nastavené hodiny a veškeré menu je "default". _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
tak jestli je to jenom na datum a čas tak je to v poho...
čisté to mám tak uvidíme. musel jsem ale rozdělat optiku složil jsem ji tak jak byla i podle SM tak snad se nebude muset nic nějak jinak nastavovat nebo tam jsou nějaké záludnosti?
Zaslal: po květen 25 2020, 10:44 Předmět:
Těžko říci. Nejlepší to bude tím něco vyfotit v různých polohách zoomu a prozkoumat fotky. Jestli jsou ostré, tak v pohodě. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
takže fotíme, kvalita dá se říct stejná, jen po vyfocení se při náhledu fota na displeji bílé nebo přesvícené místa probliknou několikrát s sytě bílou...
Při přehrávání foto to už nedělá a fotka je dobrá jak na lcd tak v pc
Ale díval jsem se do paměti závad a píše to dvě chyby které jsem v manuálu nenašel. jedna má označení LENS 10040000 a druhá SOFT 38500505.
Zaslal: po květen 25 2020, 21:01 Předmět:
Přesně. Blikání přepálených míst je vlastnost; dlužno dodat, že je to dobrá věc. Závady bych asi neřešil, jestli to funguje. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.