Založen: Dec 02, 2011 Příspěvky: 2676 Bydliště: Jaroměř
Zaslal: ne únor 02 2020, 21:36 Předmět:
mi-ro napsal(a):
. A jak jsi přišel na 10kV na jednom závitu?
Okraj talíře(pokovení) byl přerušenej v jednom místě a ty výboje tam měly asi 1cm.V normálně suchym vzduchu je průraznost 1kV/mm a platí to asi do 100kV.Pokud tam byly z něčeho výpary,nemuselo tam bejt 10kV,ale míň.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19354 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: po únor 03 2020, 0:39 Předmět:
Tak ji jednou flákotu ohřátou v mikrovlnce přines na pánvičce rozpálený samostatně na plynu či elektrice a schválně, jestli to pozná. _________________ Jirka
Založen: Feb 08, 2005 Příspěvky: 8390 Bydliště: rovina u Kolína
Zaslal: po únor 03 2020, 10:30 Předmět:
Asi bych oddělil přípravu masa a ohřátí hotových jídel. Příprava může mít určité nedostatky díky principu ohřívání. Maso nebude mít křupavou krustu. Ale ohřátí guláše nemůže měnit jeho chuť. A myslím, že budete souhlasit že MWT ve většině případů slouží pro ohřev hotových potravin. _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33721 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: po únor 03 2020, 16:08 Předmět:
Musíš hlavně vědět co jak ohřívat. Když budu v mikrovlnce ohřívat kuřecí čínu = malý kousky prudce usmažený kuřeciny ponořený do sousu a zeleniny, na výsledný chuti ve srovnání s porcí čerstvě uhňahňanou na pánvi v podstatě nic nepoznám. Obojí bude chutnat stejně. Stejně tak když v mikrovlnce ohřeju úplně studenou brkaši a po ohřátí do ní zašlehám trochu ohřátýho a mírně osolenýho mlíka - tak bude od čerstvý obtížně k nerozeznání. Ale vařenej brambor už sám jen tím vystydnutím změní chuť a pokud se při jeho konzumaci po ohřátí v mikrovlnce nechci ošklíbat jako čert, je mnohem lepší ho pomaličku na malým ohni osmahnout s kmínem a špetkou soli na trošce omastku. Stejně tak vystydlej kuřízek už jen tím vystydnutím přejde do stádia jistý podrážkovitosti a když ho ohřeju bez přidání vody resp. bez napaření, budu z něj po mikrovlnce mít ještě větší podrážku než předtím. Krůtořízek se chová úplně stejně. Když je ale dám mezi dva na sebe poklopený talíře a pod ně dospod naleju lžičku vody, ze který se v MW udělá pára, dostanu kuřízek/krůtořízek vláčnej skoro jako čerstvej. Je to prostě hodně o znalostech fyziky, jak se který jídlo v MW prohřívá a jaký ho chcete mít - a nebudete mít s ohříváním problém. Nějaký kecy o škodlivosti potravin vystavovanejch mikrovlnnýmu "záření" ať si Gréta a její greténi strčej pětikilem někam ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: po únor 03 2020, 16:49 Předmět:
OT: Z jistých důvodů dělám naráz dvě verze řízků. Ty na rychlý snězení v trojobalu, ty na pozdější konzumaci v těstíčku. Bo není čas si pořád hrát s pánví. Brkaše je na ohřev pohodě, pouze vařený brambory fakt už jen zchládnutím jsou do kytek a chce je opéct. Nebo dusit v alobalu v troubě. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jan 06, 2017 Příspěvky: 148 Bydliště: Litovelsko
Zaslal: po únor 03 2020, 17:27 Předmět:
Nevím jestli je řeč o smažených řízkách, v trojobalu, ale takový řízek ohřátý v syté páře (mezi dvěma talíři), to už raději žádnej, to bych si ho mohl rovnou ohřát v horké vodě. Řízky ohřívám zásadně v malé horkovzdušné troubě (velikost mikrovlnky) a chutnají skoro jako čerstvé, strouhanka je křupavá. Nejlepší je, sežrat řízky čerstvé, třeba na rozdíl od guláše nebo svíčkové omáčky.
P.S. aby se z řízků nestaly podrážky, tak musí mít nějakou minimální tloušťku, třeba 20 až 25 mm pěkné krkovičky, to je bašta, když se dají z pánve rovnou do rozehřáté trouby, aby se pěkně propekly.
Založen: Mar 30, 2012 Příspěvky: 3583 Bydliště: Havířov
Zaslal: út únor 04 2020, 23:48 Předmět:
Já přímo upřednostňuju ohřev párků v MW před vodou, protože se tak nevyplavuje do vody jejich chuť. A taky je to mnohem pohodlnější. Rozdíl v chuti jsem nezaznamenal žádný.
Co ale používán nerad (na maso jo), je snižování výkonu. Vadí mi to cyklování. Dle mého tak katoda magnetronu musí při každým náběhu dostávat zbytečnej zàhul. Víc by se mi líbil přepínač tak dvou, max tří kondů. To by úplně stačilo.
Podobně jako na indukci, používám max (než se voda zavaří) a min (udržování varu). Ty mezivýkony mezi tím jsou pro vaření většinou zbytečné.
Jo, tak plynulý pokles výkonu v nastaveném intervalu kdyby to umělo, to by byla jiná!
Ale to asi zatím nikoho nenapadlo.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19354 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: st únor 05 2020, 0:53 Předmět:
BOBOBO napsal(a):
Člověk by si myslel , že lidi vědí , nač je MW .
Jistě, ale když se do toho ještě připlete Whirpoolkovej Crips pekáč, tak mnozí nevychází z úžasu, že v MW jdou píct hranolky, řízky a smažák úplně stejně, možná i líp jak na pánvičce. _________________ Jirka
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5
Strana 5 z 5
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.