Zaslal: út leden 15 2019, 22:26 Předmět: Identifikace součástky
Zdravím. Chtěl bych vás poprosit o identifikaci této součástky. Forum jsem prošel, ale nic podobného jsem nenašel, protože ani nevím, jakým směrem jít končím u rozpoznáni ledky a obyčejného odporu. Tato součástka byla v audi A4 B7 avant v kabeláži k výhřevu zadního okna. (Kdyby někdo uměl sehnat schéma) Když jsem proměřoval kabely, tak byla ve smršťovačce, a nechtěně jsem ji rozcvakl. Jednu mám a potřeboval bych tedy koupit druhou. Snažil jsem se vyfotit přes lupu nápis, tak snad to někdo pozná. Předem dík
Nic jsem nenaměřil, ale je možné, že je špatný a byla to příčina toho, že nešel výhřev okna, protože ani v krku, kde se kabeláž ohýbá a obvykle láme jsem žádné špatné dráty nenašel
Musel bych se podívat, jak to bylo, každopádně to bylo hodně zvláštně zapojené do konce týdne rozhodím kufr a vyfotím to.
ještě jsem to zkusil lepší vyfotit, na jedné straně vidím neco jako:
104
KC5
a na druhé:
BC
610 nebo b10?
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32853 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út leden 15 2019, 23:37 Předmět:
Není k tomu výhřevu NÁHODOU připojený i autorádio = není použitej jako náhradní anténa pro vylepšení příjmu při jízdě? Ty kondíky by pak mohly dělat výhybku pro vf = oddělovat vf od stejnosměrnýho napájení ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Našel jsem teď ještě schéma, jak se od sebe liší zapojení klimatroniku, na kterém se výhřev zapíná. B7 už je s relátkem a zároveň s oknem se zapínají i zrcátka, které normálně hřejí. Podle schématu to ale vypadá, že to má něco společného s tím rádiem
Zaslal: st leden 16 2019, 0:51 Předmět:
Moje podezření se potvrdilo - "Radio aerial" je anténa pro autorádio. Ty tvoje "neznámý součástky" budou s velice vysokou pravděpodobností malý keramický kondíčky s kapacitou ne vyšší jak 100nF, spíš míň. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: May 13, 2009 Příspěvky: 5264 Bydliště: BA-Petržalka :(
Zaslal: st leden 16 2019, 10:39 Předmět:
Kondenzátory 100n, ale inak nič moc. Tie moje som nameral 80n až 86n.
kondenzátory.jpg
Komentář:
100n kondenzátory
Velikost:
39.91 kB
Zobrazeno:
166 krát
_________________ Som proti budovaniu nechutne drsných červených cyklociest, je to hnus.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom. Ide im iba o zisk.
Zaslal: st leden 16 2019, 12:07 Předmět:
Je to i podle značení naprosto obyčejnej axiální blokovací kondenzátor 100n, dost pravděpodobně na 50V a z hmoty Z5U či podobné, ze které se tyhle malé potvory s velkou kapacitou dělají.
Zaslal: st leden 16 2019, 12:18 Předmět:
Taky tam nemají žádnou jinou úlohu, než stejnosměrně zablokovat/oddělit vývod RF do svodu pro autorádio od stejnosměrnýho vyhřejvacího proudu. Při 12-15V palubního napájecího napětí na napěťový odolnosti zas až tolik nezáleží a kapacita není kritická. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: st leden 16 2019, 23:32 Předmět:
Antény pro autorádia se takhle dělají u lepších aut, co nemají viditelnou anténu, která normálně láká vandaly. Prostě ten meandr vyhřívání skla je krásná schovaná anténa, no a ten kondík 100n odděluje "vyhřívacích" 12V od vstupu autorádia, jak už bylo řečeno. Mám to takhle v BMW.
Vašek
Zaslal: čt leden 17 2019, 15:33 Předmět:
Ikdyž mám na střeše ploutvičku,z topení mám anténu taky,pozná se to podle profilu spirály na skle(slepý konce a tak).Je to normální 100n keramičák a těch je hafec třeba na deskách s TTL logikou(starý ISA karty,desky z ovládacích automatů...).Můžeš tam dát i tmavomodrej obdélníkovej s bílym potiskem(je o něco lepší než tento),jenom mu ohneš nožičky do stran.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.