Zaslal: čt listopad 12 2020, 14:39 Předmět: Windows XP - MS zrusil update
Nainstaloval som Windows XP na jedno PC. Uz som to dost dlho nerobil, ale naposledy este Windows Update normalne fungoval, takze sa dali nainstalovat vsetky updaty az po koniec podpory, nasledne upravit register na PosReady 2009 a doinstalovat dalsie (az do uplneho konca podpory v roku 2019).
MS ale asi pred mesiacom znefunkcnil Windows Update servery na Windows XP (a dalsich nepodporovanych OS), takze to uz nejde.
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 7889 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: čt listopad 12 2020, 14:49 Předmět:
Tak jestli vypli update servery na aktualizace, jak je to asi s aktivací? Projde? Nebo projde cokoli?
Osobně jsem na XP updaty (krom SP3) neinstaloval. Mám totiž nějakou instalačku, která nechce aktivaci a když tam vleze nějaká zlá aktualizace, tak černá plocha a pindy že je to kradené. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Tak jestli vypli update servery na aktualizace, jak je to asi s aktivací? Projde? Nebo projde cokoli?
Osobně jsem na XP updaty (krom SP3) neinstaloval. Mám totiž nějakou instalačku, která nechce aktivaci a když tam vleze nějaká zlá aktualizace, tak černá plocha a pindy že je to kradené.
Aktivační servery taky neběží, nebo minimálně vrací chybu (stav o víkendu). Znamená to, že aktivací neprojde nic a milé Win XP 30 dní po instalaci nejde používat. Zatím ale běží aktivace po telefonu - automatu.
Zaslal: čt listopad 12 2020, 15:11 Předmět:
Aktivaciu som teraz neriesil - toto je DELL PC, takze OEM aktivacia cez SLIC v BIOSe. Aj v minulosti uz bola problematicka - museli sa nainstalovat nejake updaty a potom skusit viackrat, az to preslo. Naposledy som aktivoval Server 2003 a tam to neslo, podarilo sa to az cez telefon.
Zaujimava vec je WUMT (Windows Update MiniTool). Posledna verzia pre XP je vraj 20.12.2016. Umoznuje offline scan na updaty pomocou suboru wsusscn2.cab. Jeho posledna verzia pre XP sa da najst pod nazvom wsusscn2_sha1.cab. Je ale dost velka, mozno postaci aj nejaka trochu starsia.
Zaslal: čt listopad 12 2020, 15:34 Předmět:
Musíš někde sehnat instalačku, která nevyžaduje aktivaci. Já mám jen SP2, ale mám někde staženej balík na aktualizaci na SP3.
Ale licenční nálepku XP Profi na PC mám, jen má jinej kód a je na to nějakej SW na přepis.
To máte z toho, že spoléháte na někoho opravdu nespolehlivého. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Zaslal: čt listopad 12 2020, 16:34 Předmět:
U Windows 2009 Posready je to stejné, taktéž neběží Windows Update. Dokonce nelze stáhnout ani přes starší WSUS - asi to taky tahalo od M$.
Dál sem to neřešil. Nenapadlo mi hledat něco umístěného na netu...
Nakonec sem nainstaloval známému Linux Lubuntu 18.04 - má LXDE který je nejrychlejší a tak vhodné na staré plečky. PC pentium 3GHz a jede to líp jak ty XP po čisté instalaci a nakonec sem je dal pryč.
Nakonec sem byl i já happy že sem si nekomplikoval život softy
Musíš někde sehnat instalačku, která nevyžaduje aktivaci.
Problém je, když máš už dávno instalované PC, na tom ti něco žije, a to po výměně třeba mrtvé grafiky (nebo ještě líp síťovky...) prohlásí, že jsi provedl již moc změn a je třeba reaktivace. Do 3 dnů... V tom případě je rozhodně lepší reaktivovat, než shánět corporate instalačku.
Zaslal: čt listopad 12 2020, 16:35 Předmět:
WSUSOffline (posledny pre XP je 9.2.6) tiez pouziva wsusscn2.cab a funguje aj s updatami pre PosReady 2009. Takze by sa malo dat urobit medium so vsetkymi updatami az po posledny KB450331.
P.S. Ja Windows nepouzivam, bude to PC na predaj. Obcas niekto zhana PC s Windows XP.
Zaslal: čt listopad 12 2020, 16:45 Předmět:
@xsc: Já vyměnil celou základní desku a nic. Teda ze stejné verze IBM T60. Pak rychlejší procesor, větší paměť, jinej modem. Prostě složeno ze šrotu, mám plnou krabici náhradních dílů.
Na to, na co to používám, to spolehlivě stačí. Hlavně je to lehký a přitom pevný. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
To je o štěstí. Mám třeba dvě mašiny, jednu s Athlonem XP a druhou s Athlonem 64, obojí na deskách od Gigabytu s čipsetem VIA. Přestože se jedná o zcela jinou generaci procesorů, desky jsou taky jiného značení, lze mezi nimi XP přenášet tam a zpátky bez keců. No a pak jsem jednu mrtvou Nvidii vyměnil za novější kousek a nedalo mi to ani ty 3 dny, musel jsem do nouzového režimu a pak klikat po telefonu.
Zaslal: čt listopad 12 2020, 16:56 Předmět:
Oni jsou stejně nějací divní. Kompletně. Tolik práce na SW a výsledek je dost podivnej. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 7889 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: čt listopad 12 2020, 17:44 Předmět:
Proč se drbat s aktivací, když je k dispozici instalačka, která ji nechce? Pravda, tu zas nešlo aktualizovat přes WU, umrtvila to nějaká z aktualizací, co to ověřovala. Ale to už je teď jaksi jedno. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3Další
Strana 1 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.