Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Televizor SONY BRAVIA KD55XF7096 při nastavování se kousnul.

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Yarda1



Založen: Feb 11, 2009
Příspěvky: 2172

PříspěvekZaslal: po leden 11 2021, 15:58    Předmět: Televizor SONY BRAVIA KD55XF7096 při nastavování se kousnul. Citovat

Televizor jsme si koupili v srpnu 2019. Až dosud jsme s ním byli spokojeni. Nyní jsme chtěli použít funkci Youtube nebo NETFLIX, ale nefungovaly. Údajně to dřív členové rodiny zkoušeli a fungovalo jim to, ale pak jsme to nepoužívali.
Koukal jsem se na internet, našel jsem rady, že může pomoci Tovární nastavení. Tak jsem to dnes zkusil, na obrazovce se zobrazuje nastavovací menu "Ochrana osobních údajů" a "Jazyk", nikam jinam to nejde přepnout ani když televizor vypnu úplně ze sítě.

Co s tím?
Už jsem se ptal v zákaznickém centru SONY, potvrdili příjem, ale zatím se neozvali.
Tipuji, že by v televizoru mohlo být nějaké tlačítko nebo postup RESET co by mohlo pomoci, ale do televizoru zatím nechci moc šťourat, ještě je v záruce, kdyby to došlo až k reklamaci.

_________________
Svět je divadlo, které se jen proto tak špatně hraje, abych já se měl čemu smát. Ladislav Stroupežnický
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mi-ro



Založen: Feb 08, 2005
Příspěvky: 7022
Bydliště: rovina u Kolína

PříspěvekZaslal: po leden 11 2021, 16:41    Předmět: Citovat

Jak dlouho jsi nechal odpojený od sítě? Některý zdroje jedou STBY z elytu i 5 minut.
_________________
..to bude jen ňákej odpůrek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Yarda1



Založen: Feb 11, 2009
Příspěvky: 2172

PříspěvekZaslal: po leden 11 2021, 16:55    Předmět: Citovat

Já jsem to nestopoval, možná to bylo i déle. Zkusím to nechat vypnuté přes noc, to už by se snad vybít mohlo.
_________________
Svět je divadlo, které se jen proto tak špatně hraje, abych já se měl čemu smát. Ladislav Stroupežnický
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
TomasX



Založen: Aug 12, 2005
Příspěvky: 603

PříspěvekZaslal: út leden 12 2021, 10:02    Předmět: Citovat

Není to třeba tím,že "továrně čistý" TV bude chtít nastavit "jazyk" a odsouhlasit podmínky "ochrana osobních údajů", pak znovu naladit a další nastavení??
_________________
Machr jsme každý, ovšem vždy v oboru někoho druhého ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rayx



Založen: Sep 26, 2014
Příspěvky: 310

PříspěvekZaslal: út leden 12 2021, 10:39    Předmět: Citovat

Yarda1 napsal(a):

Koukal jsem se na internet, našel jsem rady, že může pomoci Tovární nastavení. Tak jsem to dnes zkusil, na obrazovce se zobrazuje nastavovací menu "Ochrana osobních údajů" a "Jazyk", nikam jinam to nejde přepnout ani když televizor vypnu úplně ze sítě.

Jak už napsal TomasX, musíš provést prvotní nastavení (odsouhlasit a zvolit jazyk), vypínat to v tomto stavu je nesmysl ...

Jen to jako spoustu jiných značek pro neznalého uživatele nenapsali ani do manuálů ...
https://www.sony.cz/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs/kd-55xf7096/manuals
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Yarda1



Založen: Feb 11, 2009
Příspěvky: 2172

PříspěvekZaslal: út leden 12 2021, 11:01    Předmět: Citovat

Jazyk jsem zvolil a osobní údaje jsem odsouhlasil už včera. Televizor jsem odpojil od antény a od sítě na celou noc, dnes jsem ho zapnul a závada trvá.

Ze zákaznického centra SONY se dosud neráčili ozvat, tak jsem jim položil jednoduchou otázku, jestli na tu závadu stačí, když přijde servisák, připojí nějakou krabičku a televizor zprovozní nebo jestli mám ten televizor reklamovat a že doufám, že se aspoň na tuhle jednoduchou otázku dnes dočkám odpovědi.

Na těch dvou obrazovkách co se na ně dostanu nemám volbu "Návrat do hlavního menu" nebo tak něco, jak z toho vyskočit.
A jak píšu, ani vypnutí a zapnutí nepomůže.

_________________
Svět je divadlo, které se jen proto tak špatně hraje, abych já se měl čemu smát. Ladislav Stroupežnický
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ccode



Založen: May 09, 2007
Příspěvky: 181
Bydliště: nedaleko od Prahy

PříspěvekZaslal: út leden 12 2021, 11:34    Předmět: Citovat

Ahoj, možná jen pokus, pokut TV nereaguje zkus vyndat a nandat baterie do DO, případně zkontrolovat jejich stav. U TV řady 7xxx se mi občas stalo při slabých bateriích, že se TV chovala tak že sice LED na TV blikala, že přijímá povely ale chovala se jako zaseklá.
Ale je to jen na pokus co nedá moc práce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Yarda1



Založen: Feb 11, 2009
Příspěvky: 2172

PříspěvekZaslal: út leden 12 2021, 11:46    Předmět: Citovat

Zkusil jsem. mezi těmi dvěma obrazovkami to přepíná, volba jazyků funguje, co se týká osobních údajů, tam je pořád "Souhlasím", na "Nesouhlasím" se to přepnout nedá.

Tak to vypadá, že holt budu reklamovat.

_________________
Svět je divadlo, které se jen proto tak špatně hraje, abych já se měl čemu smát. Ladislav Stroupežnický
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 14870
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: út leden 12 2021, 11:54    Předmět: Citovat

Reklamuj to. Pokud by o nic nešlo, tak už by se ozvali.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rayx



Založen: Sep 26, 2014
Příspěvky: 310

PříspěvekZaslal: út leden 12 2021, 12:42    Předmět: Citovat

Nevím co a jak tam tahle Sony přesně má, ale není na té stránce/obrazovce něco k zaškrtnutí?
A pokud tedy chceš jen "nesouhlasit", kdybys zvolil souhlas, to dál nepustí?
Však nový obnovením bys mohl možná zase nesouhlasit Wink

Třeba to není telka pro ty, kteří s podmínkami nesouhlasí ... Twisted Evil

Ale vidím, že odsouhlasení proběhlo už včera, tak to zřejmě smart sonka zabalila a budeš muset reklamovat ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Yarda1



Založen: Feb 11, 2009
Příspěvky: 2172

PříspěvekZaslal: po únor 22 2021, 20:28    Předmět: Citovat

Tak jsem televizor reklamoval, už ho mám doma (od 29. 1 2021), údajně vyměnili základní desku a nahráli nový SW. Funguje, NETFLIX šel ale už zase nejde.
Manželce na smartfounu NETFLIX funguje.
Než s tím zase někam pojedu, rád bych se s někým poradil co s tím, třeba je to jen špatně nastavené. Ale podle předchozích zkušeností už do toho nechci šťourat.

Můžete mi někdo dát kontakt na někoho, kdo by se v těch televizorech vyznal, byl ochoten přijet a zkontrolovat kde je problém a co s ním dělat - třeba i za peníze?
Bydlím v Kolíně.

Ještě se zeptám: Televizor je k internetu připojený bezdrátově, Youtube funguje. Může problém s NETFLIXem vyřešit, když televizor ještě připojím kabelem?

EDIT: Teď se televizor chová tak, že když stisknu tlačítko NETFLIX na DO, tak se na obrazovce rozsvítí nápis NETFLIX a po chvíli se televizor vrátí k předvolenému kanálu.

_________________
Svět je divadlo, které se jen proto tak špatně hraje, abych já se měl čemu smát. Ladislav Stroupežnický


Naposledy upravil Yarda1 dne út únor 23 2021, 7:38, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
otakarv



Založen: Aug 30, 2008
Příspěvky: 3337
Bydliště: Čierne pri Čadci

PříspěvekZaslal: po únor 22 2021, 23:29    Předmět: Citovat

Yarda1 napsal(a):
Může problém s NETFLIXem vyřešit, když televizor ještě připojím kabelem?

Podle mně tím nic nepokazíš ale když Ti jede YouTube tak nevím nevím.
Jen tak mně napadlo, neměl ten NETFLIX zrovna nějaký výpadek, ale asi ne když Tvojí ženě na mobilu šel.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 14870
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: út únor 23 2021, 8:06    Předmět: Citovat

Yarda1 napsal(a):
Tak jsem televizor reklamoval, už ho mám doma (od 29. 1 2021), údajně vyměnili základní desku a nahráli nový SW.

Tak vyměnili nebo ne? Jestli měnili, tak musí být v reklamačním protokolu změna čísla původní a nové desky. Jestli ne, tak kecají a jen nahráli nový SW.
Mohl bys být ale konkrétnější. To si jako pustíš TV jen tak a on ti tam jede Netflix? Jen tak bez nějaké tvé registrace, jména, hesla?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Yarda1



Založen: Feb 11, 2009
Příspěvky: 2172

PříspěvekZaslal: út únor 23 2021, 8:47    Předmět: Citovat

p32 napsal(a):
... To si jako pustíš TV jen tak a on ti tam jede Netflix? Jen tak bez nějaké tvé registrace, jména, hesla?
Ten NETFLIX je věc manželky a syna, mně je to profesor Putna, akorát je mi spíláno, že s tím neumím nic dělat. Když to funguje manželce na smartfounu a dřív to fungovalo i na televizoru, tak se nějak asi přihlásili.
Předpokládám, kdyby byl problém s přihlášením, asi by nějaká hláška na televizoru byla.

Ale já jsem se ptal, jestli někdo nezná servisáka co by přijel a kouknul na televizor, jestli tam není něco špatně nastavené. Znáte někdo někoho takového?

_________________
Svět je divadlo, které se jen proto tak špatně hraje, abych já se měl čemu smát. Ladislav Stroupežnický
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund