Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Meteostanice
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 28415
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: čt červen 27 2019, 18:03    Předmět: Citovat

Asi toto, ale musi to byt verzia s Realtekom:
https://www.linuxtv.org/wiki/index.php/Astrometa_DVB-T2

Namiesto RTL2832U je RTL2832P, ktory umoznuje pouzit externy demodulator - a ten umoznuje demodulaciu DVB-T2.

Dekodovanie H.265 robi SW, takze to musi podporovat a PC musi mat na to dostatocne parametre (CPU, GPU).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 13528
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: čt červen 27 2019, 20:51    Předmět: Citovat

No nevím, jak to tak čtu, tak tam není nic jistý...
_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
piCZus



Založen: Dec 05, 2018
Příspěvky: 402

PříspěvekZaslal: pá červen 28 2019, 6:13    Předmět: Citovat

Astrometa je momentálně k mání verze 2018 s demodulátorem od Sony, který jsem si všiml, že se tady někde probíral a funkčnost pod Linuxem byla problematická, ve Windows snad dobrý. I když verze s RTL2832U bude do budoucna pouze na SDR, tak na AE nebo EY stojí pár šušňů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 28415
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: so červen 29 2019, 20:31    Předmět: Citovat

S tym rtl_433 sa da pekne hrat. Napriklad mam dialkovy otvarac na branu/garaz, ktory to nepodporuje - ale signal sa da nahrat, analyzovat, zobrazit v PulseView.


rtl_433.png
 Komentář:
 Velikost:  152.71 kB
 Zobrazeno:  72 krát

rtl_433.png


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
salora



Založen: Aug 04, 2005
Příspěvky: 651
Bydliště: Krnov

PříspěvekZaslal: po září 23 2019, 7:50    Předmět: Citovat

Chlapi nechci zakládat zbytečně další vlákno tak se k tomuto /přilepím/ má tu někdo zkušenost s opravami venkovního čidla bezdrátové meteostaničky ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
termit256



Založen: Dec 06, 2007
Příspěvky: 8158

PříspěvekZaslal: po září 23 2019, 7:54    Předmět: Citovat

Zkusenosti mam takove, ze jsem to rozebral, byl v tom zakaply chip a modul 433MHz, ten fungoval a na zbytku se nic opravit nedalo tak jsem koupil novou. Musis to kuchnout a uvidis.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 13528
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: po září 23 2019, 8:05    Předmět: Citovat

Na jaře se mi přestala hlásit srážková "nálevka" meteostanice z Lidlu. Zkusil jsem ji několikrát znovu přihlásit ale stále nic. Tak jsem ji rozebral, prohlídnul jestli se někam nedostala voda při překlápění tý "váhový odměrky" na vodu. Nikde nic. Baterky vypadaly podle voltmetru dobře, kontakty čistý. Tak jsem vše zase smontoval. A najednou koukám, že se přihlásila. Odzkoušel jsem ji pár panákama vody a vypadá OK. Proč ji bylo potřeba restartovat netuším. Přes půl roku zase chodí, přežila pár bouřek, baterky stále původní od srpna loňskýho roku. Ve vnitřní jednotce už došly. Při výměně bacha, jsou tam dva sloupce po 4 kusech. Pokud se vymění jeden sloupec a pak druhej, zůstanou zapamatovaný všechny údaje.
_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
salora



Založen: Aug 04, 2005
Příspěvky: 651
Bydliště: Krnov

PříspěvekZaslal: po září 23 2019, 8:12    Předmět: Citovat

JJ děkuji za reakci , mo ano to venkovní čidlo 433 MHz mám samozřejmě rozdělaná a zjistil jsem že nebyl jeden spoj na tištáku prokovený otvor a preventivně jsem vyměnil C elety 2,2 uF jenže ani tak jsem to nepřivedl do chodu měřil jsem odběr a zajímavé bylo že to hned zkraje naběhlo na 15 mA což by měl bý správný chod jenže asi cca po 2 sec. odběr zmizel takže asi nejpíše číp KO no štve mě to protože je to už druhá meteo stanička u které mi vždy odešla ta venkovní část čidla tak jsem si mysle že to má nějakou tu standartní chybu projevující se u všech vnějších čidel.
Jedno je jisté že ten tišták vystavené pochopitelně extremním teplotám /oproti/ domácímu prostředí dosti trpí plošný spoj.
Nj asi je to dělaný způsobem /plánovaného stárnutí/ aby si každý koupil po cca 3-4 letech stanici novou tak to vidím z tohoto pohledu já.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 28415
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: po září 23 2019, 8:20    Předmět: Citovat

Kolko by asi vydrzali baterie, keby to stale zralo 15 mA? Vsetky tieto cidla funguju tak, ze vysielaju signal len raz za cas a medzitym je odber minimalny.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
salora



Založen: Aug 04, 2005
Příspěvky: 651
Bydliště: Krnov

PříspěvekZaslal: po září 23 2019, 8:31    Předmět: Citovat

hm aha no to je pro mě tedy teda novinka o které jsem nevěděl aha takže teoreticky by to mohlo být ok ale stejně mi pak hlava nebere proč tedy se nezobrazí venkovní teplota na hlavní stanici.
Jinak to má celkem logiku ano i těch 15 mA by ty malé tužkdy za podpor chladného počasí asi dlouho nevydrželi.
OK už jsem měl čidlo připravené k vyhození tak ještě poštuduju a budu zkoušet ,ještě je záhadou to asi optimální nastavení kapacity ker. C trimru v tom taky nemám moc jasno dá se to hoodně tím rozštelovat ???
A jak asi dlouhou dobu potřebuje ta vnitřní jednotka než zachytí vnější teplotu od vnějšího čidla ?


Naposledy upravil salora dne po září 23 2019, 8:36, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 28415
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: po září 23 2019, 8:32    Předmět: Citovat

Ak to vobec vysiela, tak mozno mimo pasma a prijimac to nezachyti. Ak je teda prijimac vporiadku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
termit256



Založen: Dec 06, 2007
Příspěvky: 8158

PříspěvekZaslal: po září 23 2019, 8:55    Předmět: Citovat

Hod vstup vysilace na osciloskop, pockej par minut a uvidis jestli nejake data zachyti nebo ne. Pak muzes zkoumat dal.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
salora



Založen: Aug 04, 2005
Příspěvky: 651
Bydliště: Krnov

PříspěvekZaslal: po září 23 2019, 9:03    Předmět: Citovat

hm jj jenže já doma oscil nemám pane Mad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 14756
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: po září 23 2019, 9:07    Předmět: Citovat

Tak to platí rovnou ta druhá věta. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
termit256



Založen: Dec 06, 2007
Příspěvky: 8158

PříspěvekZaslal: po září 23 2019, 9:19    Předmět: Citovat

Njn, to je pak tezky. Ani ruske auto bez kladiva neopravis.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 2 z 5

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund