Zaslal: so listopad 16 2013, 20:31 Předmět: Příspěvky na EB 2014 - důležité hlavně pro Slovensko !
Vzhledem k tomu, že se opět blíží placení za hosting a doménu a na účtu EB je s konečnou platností nula, bude potřeba vybrat cca 4000Kč (150EUR).
Chystám se konečně založit účet čistě pro EB, ale :
- s Paypalem mám poměrně kontroverzní zkušenosti, i když tudy cesta vede
- dál se nabízí některá forma "virtuální" banky v ČR, co Slovensko bere pořád jako součást EU a nikoliv jako druhý konec vesmíru.
Takže zatím prosím slovenské uživatele o návrhy a připomínky, kam se jim do české bankovní žumpy bude platit nejlépe. Na začátku prosince to vyhodnotím a sdělím číslo účtu pro SR.
Dík.
P.S. : Víte, že platba třeba z Řecka v EUR do KB ČR stojí v řecké bance 0.3EUR, zatímco já v KB zaplatím 3EUR jen za to, že platba přišla... ? _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Naposledy upravil ZdenekHQ dne čt leden 16 2014, 18:21, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: so listopad 16 2013, 20:55 Předmět:
Počkat. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Zaslal: so listopad 16 2013, 21:14 Předmět:
ZdenekHQ napsal(a):
... zatímco já v KB zaplatím 3EUR jen za to, že platba přišla... ?
A mě v KB vnutili účet na 5 let zdarma jako "zákazníkovi České pojišťovny"...
To by možná bylo zajímavé, kdyby se několik lidí domluvilo a "soustředili několik plateb" na nějakém účtu, kde se neplatí nebo jen minimum a pak se ti to přeposlalo jako jedna platba.
Od 1.2.2014 bude na Slovensku zaveden systém SEPA. Nový účet EB, i když bude v Kč, by měl splnit podmínky SEPA, a potom by při platbách i ze Slovenska přijal platbu v plné výši Euro, s následným kurzovním přepočtem na Kč. Ovšem i čeští plátci by asi museli mít účty v SEPA. Chtělo by to prověřit v českých bankách.
Zaslal: so listopad 16 2013, 22:24 Předmět:
fero7 napsal(a):
Zalezi od SHA/BEN/OUR, od banky platitela, banky prijemcu, pripadne sprostredkovatelov.
Fero, neobjevuj Ameriku a raději hledej řešení. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Nemal som dojem ze nieco objavujem.
Skor naopak. Tebe sa zdalo 3Eur vela. (Okrem niektorych vynimiek je min. 6-10Eur bezne.)
--------------------------------
Musis mat ucer v Eur, zverejnis IBAN.
Potom je to jedno kde to je a aka je banka, platba je za poplatok ako miestna platba.
Zaslal: so listopad 16 2013, 22:58 Předmět:
Tak dobře, založíme účet u Tebe na konci světa. 6EUR za příchozí platbu z ČR + 100EUR/ročně za vedení účtu. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Založen: May 13, 2009 Příspěvky: 5416 Bydliště: BA-Petržalka :(
Zaslal: so listopad 16 2013, 23:53 Předmět:
Sakra, a bez účtu by to nešlo, keď je s tým taký problém? Posielať peňažné príspevky na adresu? Na slovensku by sa niekto zvolil ako zástupca, ktorý by prijímal tieto príspevky, a potom by ich naraz poslal (alebo priniesol) do ČR.
Založen: Aug 08, 2007 Příspěvky: 2914 Bydliště: Tryskáčovo na Záhorí.
Zaslal: ne listopad 17 2013, 0:22 Předmět:
Mne by najviac vyhovoval PayPal. Tiež nemám chuť platiť veľké výpalné pri prevode do zahraničia. _________________ Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Založen: Feb 05, 2007 Příspěvky: 1738 Bydliště: Liberec - tam na severu Čech
Zaslal: ne listopad 17 2013, 3:40 Předmět:
Citibank
- podle sazebníku Citibank jsou vždy všechny příchozí platby zdarma, včetně zahraničních.
Doba připsání platby: 2 dny
Cena podle sazebníku: 0 Kč
Vyjádření banky (Pavel Vlček)
Citibank příchozí zahraniční platby svým klientům nezpoplatňuje. Takovou platbu náš klient z obavy z naúčtování poplatků odmítat nemusí, protože takový poplatek mu nehrozí. Banka klientovi pomůže i v identifikaci odesilatele platby.
HSBC Bank
-podle sazebníku HSBC jsou u služby Premier vždy všechny příchozí platby zdarma, včetně zahraničních.
Doba připsání platby: tentýž den
Cena podle sazebníku: 0 Kč
Vyjádření banky (Alice Martinovská)
Na váš zaslaný dotaz ohledně příchozích plateb je v naší bance odpověď jednoduchá. V rámci poskytované služby Premier naši klienti za příchozí zahraniční platby neplatí. Co se týče plateb SEPA, ty zatím nejsou součástí naší nabídky. _________________ -- Gepard --
Vím, že napíši úplně mimo téma. Ale vzhledem k tomu, že toto jsme řešili již s kolegou na jiném fóru tak. Nebylo by možností najít sponzora? 4tis nejsou zas ta velká částka.
Konkrétní případ. http://www.nasetraktory.eu/forum/ - úplně dole je jen odkaz VAZACI-TECHNIKA.CZ + sem tam hodí příspěvek o nějaké předváděcí akci kde co bude. Případně klukům sem tam poradí když něco nemohou sehnat přímo v tématu. Takže přínos ve všech směrech a nikoho to neomezuje, nic se nevnucuje.
To jen tak k zamyšlení.... _________________ Internet - metla lidstva
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5Další
Strana 1 z 5
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Můžete k příspěvkům připojovat soubory Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.