Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

TOM TOM go 700
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Navigace
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 28348
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: čt únor 11 2021, 15:21    Předmět: Citovat

Ano, cele zle...
1. Kapacita mensia ako povodna.
2. CF karta pochybneho povodu a funkcnosti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jardafiala



Založen: Jun 20, 2010
Příspěvky: 549
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: út březen 16 2021, 12:36    Předmět: Citovat

rnbw napsal(a):
Ano, cele zle...
1. Kapacita mensia ako povodna.
2. CF karta pochybneho povodu a funkcnosti.


Tak pokračování

1. zakoupil jsem kartu 4Gb za směšných 120Kč.
2. CF karta funguje, program TOMTOM Home mi provedl i jakési aktualizace, vidím na něm strukturu adresářů, přidal mi tam nějaké hlasy. Teď je problém jinde (podle očekávání). Protože mi původní paměťové medium chcíplo při pokusu o zálohování nemám teď žádné použitelné mapy, přesněji řečeno mám mapu kanárských ostrovů a guamu. Jak by to bylo možné vyřešit? Viděl bych to tak, že nějaký ochotný majitel zařízení by mohl zkopírovat obsah a dát ho na "ulozto.cz", byl bych vděčný.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4012
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: út březen 16 2021, 15:57    Předmět: Citovat

Tak to nefunguje. Musíš tam mít "navcore", což je něco jako windows v PC. To tam podle všeho máš, když to TT home nabídl aktualizace a hlasy.
Dalším krokem je najít a stáhnout mapu, která si s tím navcore bude rozumět. Aktuální mapy mají číslo 1065.xxxx. To čtyřčíslí znamená verzi mapy (se kterým navcore bude fungovat) a co mapa umí.
Zkopírovat funkční mapu od někoho nejde. Mapa je svázaná s číslem navigace a jiná, než aktivovaná v konkrétní navigaci ti fungovat nebude.
Správný postup je, koupit si mapu u TT a ten ti jía aktivuje. Jenže tohle už je problém, protože TT přestal staré verze navigací podporovat.
Druhý postup je ten, že si mapu upirátíš, to ale tady asi řešit nebudem.
Já ti podle verze navcore můžu napsat, jakou mapu máš hledat. Stačí na to jen jeden řádek ze souboru ttgo.bif. Většinou je to řádek č.8 nebo ten, kde je napsáno ApplicationVersionVersionNumber= a to číslo.

_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jardafiala



Založen: Jun 20, 2010
Příspěvky: 549
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: út březen 16 2021, 16:14    Předmět: Citovat

Dík za info, tak nějak jsem si myslel, že to nepůjde tak snadno. Předal jsem navigaci pirátům, ať se starají, mám u nich službičku k dobru. Když to nevyjde tak se ozvu. Vypadá to, že nu Tomtomů je to stejná svoloč jako u holuxu - používal jsem tachometr na kolo se záznamem tras holux GPsport 245 a loni v dubnu přestala zaznamenávat (kvůli jakési změně formátu času či co), na stránkách "podpora ukončena" a nazdar. Kdo si pak u takové firmy koupí jiné zařízení? To je opravdu už lepší koupit něco u číňana - používám ještě jinou asi čínskou navigaci a Igo mapy a není s tím žádný problém.
To je to samý jako koupit si Windows a při změně hardwaru mají blbé kecy že jsem se stal obětí pirátství a kdesi cosi kolem. Nehledě na to, že ať dělám co dělám, čistím, nesviním, používám mail, internet na zprávy a mapy a bankovnictví a stejně se časem zasviní tak, že nezbude než přeinstalovat. Aspoň že můj telefon (NOKIA 2630) není chytřejší než já.


Naposledy upravil jardafiala dne st březen 17 2021, 9:00, celkově upraveno 2 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jirys



Založen: Sep 02, 2009
Příspěvky: 250
Bydliště: Morava

PříspěvekZaslal: út březen 16 2021, 16:17    Předmět: Citovat

Poslal jsem ti SZ
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jardafiala



Založen: Jun 20, 2010
Příspěvky: 549
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: st březen 17 2021, 11:49    Předmět: Citovat

To jirys
Mapy jsem stáhnul (nepoužívám torrent, musel jsem nainstalovat a chvilku bojovat) dík, posílám SZ

To hafca
todle tomtom.com/sweet/navcore/navcore_7.903.9183.go700.cab je navcore číslo podle kteríého najdu vhodné mapy? Když tak kde?

dík J.Fiala
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4012
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: st březen 17 2021, 12:08    Předmět: Citovat

Dej sem číslo z toho řádku, jak jsem psal. To je jediný použitelný údaj nebo dej printscreen z navigace. Tam to najdeš někde v menu, kde je info. Bez toho se nedá pořádně poradit.
Printscreen se dělá tak, že si vytvoříš v rootu navigace složku s názvem "screen" a do ní uložíš prázdný soubor bez koncovky jen se stejným názvem. Stačí něco z poznámkového bloku. Pak už jen stačí dotknout se pravého horního rohu displeje, ozve se zvuk závěrky fotoaparátu a ve složce máš printscreen,
Hromada map je třeba na ulozto.

_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4012
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: čt březen 18 2021, 18:52    Předmět: Citovat

V odkazu je tabulka, co která mapa umí a jaké potřebuje navcore.
citace:
https://i.imgur.com/QHuD0NH.png

_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jardafiala



Založen: Jun 20, 2010
Příspěvky: 549
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: út duben 27 2021, 15:57    Předmět: Citovat

Tak pokračuji výpisem části ttgo.bif
DeviceName=TomTom GO 700
DeviceVersionHW=GO 700
DeviceSerialNumber=M51036B01735
DeviceUniqueID=AK8AE ASFTA
RamDiskVersion=20081205
BootLoaderVersion=54201
LinuxVersion=2344
ApplicationVersionVersionNumber=7903
ApplicationVersion=9183
UserLanguage=C«es«tina
UserName=
LastConnectionTime=Never
GPSFirmwareVersion=2.4.13.03-XIAC2.0.2-C3PROD1.0

jak teď pokračovat?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4012
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: út duben 27 2021, 16:46    Předmět: Citovat

Nejlíp nahrát novější navcore. Na to staré co tam máš se blbě hledají mapy. Chce to nějakou verzi 9.xxxx. Třeba 9.205 nebo 9.450. Verzi 9.205 používám na GO720. Na ulozto se těch navcore "válí" dost.
_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jardafiala



Založen: Jun 20, 2010
Příspěvky: 549
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: čt duben 29 2021, 11:36    Předmět: Citovat

Zdravím
stáhl jsem si TomTom_Navcore_SE_9.205-+-mapa-Central-and-Eastern-Europe-860.3101.rar rozbalil a potřebuju poradit, jak dál. Poradit tím myslím dost polopaticky (wie mit dumkopf) dík. Navigacím jsem se nikdy nějak nevěnoval takže jsem DOST vedle.
Není mi totiž úplně jasné jak to celé funguje. Myslím tím co je uvnitř vlastní navigace tedy co, co se ozve i když tam žádné paměťové medium není, to tam tedy navcore není žádné a sahá si pro něj na disk (nebo kartu?). A je to tam (myslím v přístroji) napořád, něco jako BIOS v PC?
J.Fiala
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4012
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: čt duben 29 2021, 12:50    Předmět: Citovat

Předesílám, že je to je na vyzkoušení a studijní účely, co která navigace doopravdy dokáže.

Funguje to tak, že hodně zjednodušeně je navcore něco jako windows a BIOS zároveň, ale nemusí se instalovat.
A teď heslovitě co dělat při jiném navcore a mapě.
1. kompletní záloha navigace přes nějaký souborový manažer, NE přes TThome.
2. formát navigace
3. spustit celarflash, který najdeš třeba na ulozto. Je to oficiální utilita od TT, která smaže i tu část paměti, kam se nedostane formát. V ní občas zbývají části starého navcere, které pak způsobují zdánlivě nevysvětlitelné problémy. Soubor se do navigace nekopíruje, jen se spustí v počítači.
4.nakopírovat rozbalené navcore.
5. nastavit si v takto staženém navcore konfigurační soubory. V něm je mimo jiné možnost nastavení emulace jiného typu navigace. To se pak liší podle toho, co tvá navigace umí HW z té třeba novější. Jsou tam třeba jiné ikony, víc možností v menu atd.. V navigaci je potřeba vytvořit složku config a ní by měly být dva soubory, setconfig.txt a version.txt.
V souboru version by měla být čísla odpovídající tvé navigaci přesně ve tvaru jak jsou dole např.(A:7903 B:9183). V setconfig pak ostaní nastavení (emulace, zap/vyp BT, zap/vyp FM Transmitter atd., zadává se to bez těch -.
5. spustit navigaci, ta by měla dojít až do stavu, kdy zahlásí, že není žádná mapa k dispozici. A to je chvíle, kdy víš, že nastavení navigace i navcore jsou OK. Teprve teď je možné nakopírovat novou mapu.
A to je na jiné povídání.

version
citace:

Current for:

TomTom GO, GO x00, GO x10, ONE 1st Edition, ONE 2nd Edition
A:7903
B:9183

Rider
A:7901
B:9181

some ONE 30-Series, XL 30-Series, ONE XL, ONE 3rd Edition
A:8010
B:9369

XL Live 2009
A:8419
B:1257

Start
A:9053
B:520930.2

x20,x30,630
A:8351
B:9982

x40,x50
A:9054
B:531676.1

setconfig

citace:
model:
- ori (znamena ze se použije ID originálního HW)
- ttsdk (ID 13 = Go 915)
- xls (ID 16 = One XL)
- x20 (ID 18 = One XL HD Traffic)
- x30 (ID 25 = Go 530/630/730/930)
- x40 (ID 24 = Go 540/740/940)
- x40light (ID 34 = ??? - TTS pojde i na TTONE s NC 8.410 ale bluetooth je vypnutý)
- x40light2 (ID 35 = ??? -TTS pojde i na TTONE s NC 8.410 ale bluetooth je vypnutý)
- x40light3 (ID 36 = ??? -TTS pojde i na TTONE s NC 8.413 ale bluetooth je vypnutý)

cleanflash - obdoba clearflash, po úspěšném startu navigace se řádek sám smaže
changedtext: uvítací text, který se zobrazí po nastartovani navigace
TTSOFF vypíná TTS, pro nás je to nepoužitelné protože nemáme soubory pro umělou řeč
FMON FM Transmitter zapnut
FMOFF vypíná automaticky povolený FM Transmitter
btoff vypíná BT není-li potřeba, šetří trochu RAM
bton zapíná BT

Jednoduchý vzorový zápis, většinou víc není potřeba.

model:x40
cleanflash
changedtext:Můj TomTom GO720
TTSOFF

_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jardafiala



Založen: Jun 20, 2010
Příspěvky: 549
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: ne květen 02 2021, 10:27    Předmět: Citovat

Zdravím, zkusil jsem nakopírovat soubory z uvedeného stažení a přidal k nim
version.txt:
TomTom GO, GO x00, GO x10, ONE 1st Edition, ONE 2nd Edition
A:7903
B:9183
setconfig.txt
model:ori
cleanflash
changedtext:Můj TomTom GO700
TTSOFF
patří k nim přípona .txt?
Když tam byla mapa chtělo to aktivaci a tu neumím. Smazal jsem mapy a po proklikání nastavením končím s obrazovkou Vyberte mapu: Nebyly nalezeny žádné mapy. A před tím červeně musím odkliknout .....blablabla neuslyšíte žádné mluvené pokyny.....
ttgo.bif - část výpisu
[TomTomGo]
DeviceName=TomTom GO 730
DeviceVersionHW=GO 700
DeviceSerialNumber=M51036B01735
DeviceUniqueID=AK8AE ASFTA
RamDiskVersion=20100702
BootLoaderVersion=55250
LinuxVersion=547200
ApplicationVersionVersionNumber=8351

ApplicationVersion=9982
UserLanguage=C̆es̆tina
UserName=
LastConnectionTime=Never
GPSFirmwareVersion=2.4.13.03-XIAC2.0.2-C3PROD1.0

pokus nakopírovat a spustit navi9_205 končí vytuhnutím zařízení.

Jak pokračovat?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4012
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: ne květen 02 2021, 11:02    Předmět: Citovat

Jestli jsi udělal vše popořadě jak jsem psal, pak si zkus stáhnout jiné navcore.
Doufám, žes to navcore rozbalil do rootu navigace. Měl bys tam mít několik složek a pak různých souborů. Ty mají většinou koncovku dat nebo chk.
Nevím jestli má navigace reset tlačítko. Jestli ano, drž ho cca minutu, jestli se navigace chytí. Jestli to tlačítko nemá, pak to samé, jen s tím rozdílem, že držíš zapínací tlačítko. Ve výpisu nikde nedávej DeviceSerialNumber=xxx a DeviceUniqueID=xxx. Je to jako SPZ auta.
Ty konfigurační soubory mají koncovku txt.
Ve version.txt má být jen A:číslo a na dalším řádku B:číslo, nic jiného. Že to máš dobře se dá zjistit třeba tím, že si dáš do řádku model: x40. Zmnění se ti ikony a přibude další nastavení. Tak si můžeš navigaci doladit k obrazu svému.
Mluvené pokyny neslyšíš, protože tam nemáš složku s názvem voices. V ní by měly být hlasy pro navigaci. Ty jsou taky ke stažení na různých úložištích.
Taky by tam měla být složka sounds, kde mohou být zvuky ve formátu ogg nebo wav pro různá upozornění.

_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jardafiala



Založen: Jun 20, 2010
Příspěvky: 549
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: ne květen 02 2021, 11:31    Předmět: Citovat

Nainstaloval jsem jinou verzi, ttgo.bif část zde:
BootLoaderVersion=55250
LinuxVersion=547200
ApplicationVersionVersionNumber=9205
ApplicationVersion=547817.1
UserLanguage=C̆es̆tina
jsou tam i adresáře voices a sounds, po zapnutí "Nebyly nalezeny žádné mapy"
soubory setconfig a version jsou nutné ? (teď tam zatím nejsou)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Navigace Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Nemůžete stahovat ani prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.21 sekund