Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Onkyo HT-R518
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kuba27



Založen: Jul 30, 2004
Příspěvky: 40
Bydliště: Ruda nad Moravou

PříspěvekZaslal: st leden 12 2022, 16:34    Předmět: Onkyo HT-R518 Citovat

Zdravím fórum. Receiver je bez zvuku. Koncové stupně jsou OK, PROTECT, VOLH sběrnice dole, AMUTE nahoře=+5V. Po odpojení AMUTE a odpojení oddělovacích kond. od signal selector procesoru R2S15211FP /i ten sám mutuje kanály?/ jdou jednotlivé kanály propísknout.
Zesilovač jinak se chová normálně, relé přitahují i od repro jakoby nic i signál zvoleného vstupu se objeví na REC TAPE ale nebudí předzesilovač. AMUTE nahoře proč??
Nemá někdo podobnou zkušenost nebo schéma,? Jámám od 510 a od 520, se kterými se asi dál nejsem schopen posunout. Nemá prosím někdo tu 518?
Děkuji za odpovědi. Kuba27
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ivan_01



Založen: Sep 15, 2018
Příspěvky: 212
Bydliště: BB SK

PříspěvekZaslal: st leden 12 2022, 17:39    Předmět: Citovat

urobil si reset (VCR/DVR spolu s ON) ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JirkaZ



Založen: Feb 26, 2021
Příspěvky: 81

PříspěvekZaslal: st leden 12 2022, 18:08    Předmět: Citovat

Na https://www.vintageshifi.com/repertoire-pdf/pdf/telecharge.php?pdf=Onkyo-HTR-667-Service-Manual.pdf je servisní manuál od HT-R667 a v něm u jednotlivých schémat je zmiňováno alternativní osazení pro HT-R518.

V manuálu pro HT-R560 je totéž, možná i v jiných modelech.

Takže třeba tam bude shoda. Kdo má furt sledovat, s čím zase kterej korporát zítra vyleze, protože to dnešní už je přece starý...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mi-ro



Založen: Feb 08, 2005
Příspěvky: 7200
Bydliště: rovina u Kolína

PříspěvekZaslal: st leden 12 2022, 18:42    Předmět: Citovat

Mám obavy že se bude jednat o chronickou závadu těchto typů. Deska HDMI.
_________________
..to bude jen ňákej odpůrek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
bu2520



Založen: Jul 16, 2007
Příspěvky: 4028
Bydliště: u HK

PříspěvekZaslal: st leden 12 2022, 18:51    Předmět: Citovat

také bych to tak viděl, konkrétně reballing procesoru , taky tu mám jedno Onkyo se stejným problémem, ale vzhledem k tomu , že ani "přetavení " nepomáhá mám obavy , že je to na nový procesor
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kuba27



Založen: Jul 30, 2004
Příspěvky: 40
Bydliště: Ruda nad Moravou

PříspěvekZaslal: st leden 12 2022, 19:18    Předmět: Citovat

Takže je podle vás vadný main processor ten který vdává povel AMUTE. OK?
Jinak - reset VCR-POWER jsem dával, ovšem bez úspechu na změnu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ivan_01



Založen: Sep 15, 2018
Příspěvky: 212
Bydliště: BB SK

PříspěvekZaslal: st leden 12 2022, 19:34    Předmět: Citovat

ak nepomohol reset, tak ako sa píše, vadný HDMI board. Možno keby výrobca na ten procák nalepil chladič za 50 centov...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kuba27



Založen: Jul 30, 2004
Příspěvky: 40
Bydliště: Ruda nad Moravou

PříspěvekZaslal: st leden 12 2022, 20:57    Předmět: Citovat

Děkuji za názor, procák jak jsem zkoušel k mání není. Takže to nemá řešení.
ješte jednou díky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
warp



Založen: Sep 23, 2004
Příspěvky: 1069
Bydliště: Praha-Sobín

PříspěvekZaslal: st leden 12 2022, 22:29    Předmět: Citovat

Jen pro info s mým poznatkem se značkou ONKYO - u mě NR906. Kromě studeňáku na jednom z výstupů - opraveno, tak na HDMI desce byl procesor na můj vkus dost horký, nalepil jsem chladič (cca 40x40x15) a kromě teploty se prý ani "občas neseká" čili se nechová podivně. Holt se šetří nekolik centů a vymyslí se s tím známé kurvítko !
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Kvicala_r



Založen: Jan 19, 2005
Příspěvky: 3224
Bydliště: Haná / N.J.

PříspěvekZaslal: čt leden 13 2022, 19:03    Předmět: Citovat

Kuba27 napsal(a):
procák jak jsem zkoušel k mání není. Takže to nemá řešení....

No čip samotný je třeba na UTsource - to je celkem spolehlivý dodavatel. Snad by to nebyl pajc, ale náplň do procesoru asi k mání nebude.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JirkaZ



Založen: Feb 26, 2021
Příspěvky: 81

PříspěvekZaslal: čt leden 13 2022, 19:26    Předmět: Citovat

Tady https://repairalmostanything.com/thread/767/never-wanted-onkyo-firmware je nějaký výsledek výzkumu ohledně FW pro Onkyo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 29963
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: čt leden 13 2022, 19:35    Předmět: Citovat

R2S15211FP nie je procesor. Je to "8 ch Electronic Volume and 11 Input Selector and Tone Control".
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kuba27



Založen: Jul 30, 2004
Příspěvky: 40
Bydliště: Ruda nad Moravou

PříspěvekZaslal: čt leden 13 2022, 19:54    Předmět: Citovat

rnbw napsal(a):
R2S15211FP nie je procesor. Je to "8 ch Electronic Volume and 11 Input Selector and Tone Control".

OK, rozlišuji mezi procesorem a input selectorem. Jak jsem ale z příspěvků pochopil vadný bude nejspíše procesor Q701 , který posílá povel AMUTE. Nebo zkusit výměnu R2S15211FP? ten k sehnání je i třeba na EBAY.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 29963
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: čt leden 13 2022, 20:08    Předmět: Citovat

V tom servisnom manuali od JirkaZ sa AMUTE vyskytuje len na Q201 (DSP). Tak neviem, podla coho si postupoval.

R2S15211FP by som zatial nepodozrieval.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kuba27



Založen: Jul 30, 2004
Příspěvky: 40
Bydliště: Ruda nad Moravou

PříspěvekZaslal: čt leden 13 2022, 20:29    Předmět: Citovat

Amute vychází z Q701 pin 108 ja jde na mutovací tranzistory všech kanálů na výstupu z input selectoru Q5501 a je ve stavu +5V jak jsem psal na úvod. Nicméně by mně zajímalo proč jsou výstupy Q5501 taktéž zemněny nevychází z nich signál.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund