Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

GT-S5300 použití jako navigace UKONČENO
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> GSM / CDMA / LTE technika a telefony
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jardafiala



Založen: Jun 20, 2010
Příspěvky: 842
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: út leden 11 2022, 10:59    Předmět: GT-S5300 použití jako navigace UKONČENO Citovat

Zdravím - nemám zkušenosti s mobilními telefony tak se zeptám: Jak do výše uvedeného telefonu nahraju mapy.cz? Chci telefon použít pro bloudění v přírodě a mapy.cz jsou, aspoň podle mých zkušeností (Rumunsko, Korsika,Slovinsko) nejlepší na světě, HUUHLE jim nemůže ani čůrat na paty.

Naposledy upravil jardafiala dne st leden 12 2022, 10:44, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
termit256



Založen: Dec 06, 2007
Příspěvky: 9531

PříspěvekZaslal: út leden 11 2022, 11:19    Předmět: Citovat

Nenahrajes je nijak, jsou to online mapy.
Musis mit ofline navigace typu napr. Tomtom, ale pocitej ze ty mapy zaberou pamet v radech jednotek az desitek GB. Muzes si v te jejich apce stahnout maximalne tak nejakou trasu, ale tomu bych nerikal navigace.


Naposledy upravil termit256 dne út leden 11 2022, 11:25, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hubert_79



Založen: Dec 24, 2017
Příspěvky: 6715
Bydliště: Praha 6 - Petřiny

PříspěvekZaslal: út leden 11 2022, 11:24    Předmět: Citovat

Do tohoto už asi nijak, je tam systém z dob paleolitu (Android 2.3) a to už asi nemá podporu obchodu play.
Chce to něco novějšího.
Jinak - mapy.cz nejsou online, jdou tam nahrát offline mapové podklady. Být online vyžaduje asi jen pro vyhledávání a navigaci. Jinak polohu v mapě ti to ukáže i bez signálu.

_________________
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jardafiala



Založen: Jun 20, 2010
Příspěvky: 842
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: út leden 11 2022, 11:27    Předmět: Citovat

Dobře nenahraju ale pak je můžu používat jako aplikaci? Nevím jestli se ptám správně, používám telefon (stařičkou nokii s tlačítkama) k tomu k čemu původně byl telefon určen.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hubert_79



Založen: Dec 24, 2017
Příspěvky: 6715
Bydliště: Praha 6 - Petřiny

PříspěvekZaslal: út leden 11 2022, 11:32    Předmět: Citovat

No, logicky. Když to do toho telefonu nenahraješ, tak to asi nebudeš moci používat. Kdybys měl telefon s Androidem 6 a vyšším, tak bys do toho mohl stáhnout aplikaci mapy.cz a v ní stáhnout offline mapy. Tedy ty mapy by byly uložené v telefonu, netahalo by je to z internetu.
_________________
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 29963
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: út leden 11 2022, 12:00    Předmět: Citovat

Aplikacia Mapy.cz do verzie 3.5.1 podporovala Android 2.3. Mozes skusit stiahnut APK a nainstalovat. Len je mozne, ze to nebude fungovat (stahovat mapy).

https://aapks.com/apk/mapy-cz/version/19548611/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jardafiala



Založen: Jun 20, 2010
Příspěvky: 842
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: út leden 11 2022, 12:04    Předmět: Citovat

No a jsme u toho, takže s androidem 2.3.6. si nejspíš mapy.cz nestáhnu, je to tak? Zkusím předešlý odkaz a uvidím co to udělá. EDIT odkaz končí chybou 404, našel jsem mapy 3.5.1. apk na ulozto a stáhnul. Jak se to instaluje? Už jsem se zmínil že mám blbý telefon a ještě jsem se o nic takového nepokoušel, potřebuju připostrčit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
workhard



Založen: Jul 07, 2006
Příspěvky: 4507
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: út leden 11 2022, 12:23    Předmět: Citovat

Ani se nepokoušej, i kdyby se ti to náhodou povedlo, tak než ti to tu mapu zobrazí, tak budeš moct jít na cígo. Kup si lepší telefon, nebo papírovou mapu.
_________________
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JirkaZ



Založen: Feb 26, 2021
Příspěvky: 81

PříspěvekZaslal: út leden 11 2022, 12:31    Předmět: Citovat

Šlo by to, ale není to úplně easy.

1) mapy.cz jsou i off-line, nicméně aby se aktualizovaly (=měly aktuální mapy), tak musí jít o současnou verzi aplikace. No a ta nefunguje na prastarém Androidu 2.3.

2) pro off-line režim je třeba dost paměti, je vhodné ověřit, zda na to přístroj bude stačit. Pravděpodobně bude nezbytné použít SD kartu a provozovat aplikaci a zejména její off-line mapová data na ní.

3) to řešení: do telefonu nahrát Lineage OS, viz třeba https://tweakdroid.com/lineage/samsung-galaxy-pocket-gt-s5300/ , pak by už neměl být problém s instalací https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.seznam.mapy

4) pravděpodobně to bude dost pomalé, ale za zkoušku to stojí (není nad osobní zkušenost)

5) upozorňuji, že hodně záleží i na reálné kapacitě (tedy stavu) aku, navigace je poměrně velký žrout energie.

6) celou věc bych pojal spíš jako hraní si se starým přístrojem bez nároku na úspěch - a to i vzhledem ke změně OS, což může v krajním případě vést i k "bricknutí"... Čili pokud tazatel chce zaručenou funkci u stávajícího zařízení, tak popsaný postup není vhodnou cestou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hubert_79



Založen: Dec 24, 2017
Příspěvky: 6715
Bydliště: Praha 6 - Petřiny

PříspěvekZaslal: út leden 11 2022, 13:37    Předmět: Citovat

No, vo době, kdy se telefén s Androidem šest apod sežene za litr je tohle zbytečně krkolomné. Ten mobil má malou RAM, pomalý procesor a práce s mapami bude utrpením, než to něco načte a tak. Pokud to do toho vůbec dostane.
_________________
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
JirkaZ



Založen: Feb 26, 2021
Příspěvky: 81

PříspěvekZaslal: út leden 11 2022, 13:41    Předmět: Citovat

Hubert_79 napsal(a):
No, vo době, kdy se telefén s Androidem šest apod sežene za litr je tohle zbytečně krkolomné. Ten mobil má malou RAM, pomalý procesor a práce s mapami bude utrpením, než to něco načte a tak. Pokud to do toho vůbec dostane.


Jsme na ebastlírně, nikoliv na fóru prodejců. Zbytek jinými slovy popisuju už výše, takže ať se tazatel rozhodne sám.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jardafiala



Založen: Jun 20, 2010
Příspěvky: 842
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: út leden 11 2022, 13:43    Předmět: Citovat

To JirkaZ - dík, něco takového jsem hledal. Když se to brickne tak o nic nejde. Rady jako kup si nový, s tím to nepůjde, bude to pomalý, má to malou paměť atd., umím dávat taky ale experiment a vlastní zkušenost ničím nenahradíš.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hubert_79



Založen: Dec 24, 2017
Příspěvky: 6715
Bydliště: Praha 6 - Petřiny

PříspěvekZaslal: út leden 11 2022, 13:45    Předmět: Citovat

Ale my nejsme ve při! Samozřejmě je na rozhodnutí každého, jaké řešení zvolí; jen jsem vyjádřil názor, že toto je řešení, které bude pro běžné používání spíš utrpením...
Vlastní experiment je jistě fajn, o tom žádná. Když na to je chuť a čas, proč ne.

_________________
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
DedVseved



Založen: Jul 01, 2019
Příspěvky: 238

PříspěvekZaslal: út leden 11 2022, 15:16    Předmět: Citovat

Aby šla ta LineageOS ROM stáhnout Neutral Android 10 na 256MB RAM bude raketoplán.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
keemo



Založen: Sep 10, 2007
Příspěvky: 4698
Bydliště: Ostrava, Bratislava

PříspěvekZaslal: út leden 11 2022, 15:34    Předmět: Citovat

Mno, nedavno byl na mobilmanii clanek ze to nahodili na prastary galaxy S3 (1GB RAM) a ani tam jim nechodilo vsechno...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> GSM / CDMA / LTE technika a telefony Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.16 sekund