Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Problémy s domácí sítí
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4165
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: čt prosinec 02 2021, 18:20    Předmět: Problémy s domácí sítí Citovat

Po výpadku napájení routru se mi změnil na síti port z 192.168.0.124:8080 na 8000. Po dalším výpadku se ten 8000 změnil na 8888. Další výpadek to vrátlil na začátek. Nechápu, čím to je a proč se to děje. Nejhorší je to, že nevím, čím nebo jak hledat, kam se to přesunulo.
A aby se to nepletlo, tak se nedokářu po domácí síti dostat z Multimediálního Centra Evolveo do PC. Z počítače vidím co je na discích v MMC, ale obráceně sdílené složky v PC nevidím. Tam na to stačill chcíplý zdroj pro MMC. Nastavení se nezměnilo ani v PC ani v tom MMC.
Má někdo vysvětlení a případně radu co zkusit?

_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
ok1hga



Založen: Nov 28, 2006
Příspěvky: 10890
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: čt prosinec 02 2021, 19:23    Předmět: Citovat

hafca napsal(a):
Po výpadku napájení routru se mi změnil na síti port z 192.168.0.124:8080 na 8000. Po dalším výpadku se ten 8000 změnil na 8888. Další výpadek to vrátlil na začátek. . . . . . a případně radu co zkusit?

vyměnit router . . .
jaký krám to vlastně máš ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4165
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: čt prosinec 02 2021, 19:36    Předmět: Citovat

Router COMPAL CH7465LG je od UPC, nebo teď už je to vlastně Vodafon. Takže výměna bude dost problém. Tohle udělá jen někdy a to budu těžko technikovi předvádět. To je na tom taky zajímavé, jednou se to při výpadku zblázní a jindy ne.
_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
forbidden



Založen: Feb 14, 2005
Příspěvky: 8804
Bydliště: Brno (JN89GF)

PříspěvekZaslal: čt prosinec 02 2021, 20:09    Předmět: Citovat

Výpadky napájení jsou někdy zrádný, minulej týden nám po výpadku zblbnul Mikrotik, dokonce to odpálilo i SIMku uvnitř. Shocked
Tento modem/router jsem měl, ale byl na UPS, tak jsem žádný problémy nezaznamenal. Dostal jsem novej a tento mi tu leží, kdybys chtěl, můžem se domluvit. Mě je teď k ničemu, měl jsem ho koupenej.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4165
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: čt prosinec 02 2021, 20:56    Předmět: Citovat

Oni ten routr mají nějak spárovaný s mojí smlouvou nebo jak to je. Zatím to nechám a uvidím co dál.
_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
LojzaFernet



Založen: Jan 14, 2017
Příspěvky: 74
Bydliště: Brno jako Brno

PříspěvekZaslal: čt prosinec 02 2021, 21:17    Předmět: Citovat

UPS páruje svůj modem, který má většinou více funkcí, ale router by měl být tvúj. Většinou se připojuje k modemu přes DHCP od UPS, ale je pravda, že UPS registruje zařízení pověšené na modem podle počtu vyhrazených (zaplacených) připojení a je potřeba počkat minimálně 10 min, než připojíš nový router nebo jiné zařízení.
To přehazování portů po výpadku paměti není totálně mimo, může to být taky nabouraný firmware zvenku a pokud ano, tak ho rychle vyměň, než ti někdo probere data či ještě horší scénáře. Kdyby byla špatná paměť v routru, asi by se to chovalo dost jinak a ty adresy a porty by se střídaly jak barevná hudba na ACDC.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 15170
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: čt prosinec 02 2021, 21:18    Předmět: Citovat

Takže se do jeho nastavení nedostaneš?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4165
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: čt prosinec 02 2021, 21:47    Předmět: Citovat

Napsal jsem to asi blbě. Je to prostě krabice od UPC kam vede koaxiál z účastnické zásuvky a ven UTP kabely do PC, MMC a settopboxu co je taky jejich.
Do nastavení se normálně dostanu přes webové rozhraní.

_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 30019
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: čt prosinec 02 2021, 21:53    Předmět: Citovat

192.168.0.124 je IP adresa coho? Router ma snad 192.168.0.1, nie?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4165
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: čt prosinec 02 2021, 21:57    Předmět: Citovat

Ano, router má na konci 1, ale PC má na konci těch 124. A 8080 je brána přes kterou je vidět webkamera. Když fungovalo spojení s MMC, tak na konci bylo taky 124, ale už bez portu.
_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 30019
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: čt prosinec 02 2021, 22:00    Předmět: Citovat

Meniace sa porty na PC nijako nesuvisia s routerom.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 15170
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: čt prosinec 02 2021, 22:36    Předmět: Citovat

Tak se podívej na to nastavení kamery, jak tam máš nastavenou volbu toho portu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4165
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: čt prosinec 02 2021, 22:44    Předmět: Citovat

Volba je tam na tvrdo. Prostě IP adresa a port. A ten se z nějakého mě neznámého důvodu občas změní.
Ale nesouvisí to s tím MMC, to bude něco jiného, ale co?

_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
forbidden



Založen: Feb 14, 2005
Příspěvky: 8804
Bydliště: Brno (JN89GF)

PříspěvekZaslal: čt prosinec 02 2021, 22:54    Předmět: Citovat

To si nemohl napsat rovnou? Já si doteď myslel, že se mění port pro webovou administraci na tom routeru.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4165
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: pá prosinec 03 2021, 7:52    Předmět: Citovat

Nevím jak jinak to napsat než jak je to hned v první větě dotazu.
_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund