Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Umíte někdo ovládat a používat multifunkční hrnec?
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
samarit



Založen: Dec 16, 2015
Příspěvky: 96

PříspěvekZaslal: pá listopad 19 2021, 19:07    Předmět: Umíte někdo ovládat a používat multifunkční hrnec? Citovat

Máte někdo zkušenosti s multifunkčním hrncem?
Na trhu je řada takových hrnců a na netu jsou i nějaké recepty. Konkrétní zušenost je však k nezaplacení. Dlouho jsem vybíral jaký koupit a pak jsem podle recenzí zvolil tady ten https://eshop.salente.cz/salente-ario--multifunkcni-hrnec-s-horkovzdusnou-troubou/. Je k tomu návod a pár tištěných receptů, na netu jsem našel další. https://www.youtube.com/playlist?list=PLQ6JG8vU5QRhu7aXqncsi81VL8MvDkPK1 nebo https://www.youtube.com/channel/UCeVZ6f8voV9Iy-oDPW-rPXw nebo https://eshop.salente.cz/recepty/videorecepty/ Bylo by fajn, kdyby se tu někdo podělil se svými zkušenosmi co ještě v ní jde vařit a péct, jak se přitom u těch receptů nastavuje režim, teplota a čas. Nenašel jsem třeba jak dobře uvařit špagety a udělat lazaně. Nebo jak s bramborovými kedlíky, potažmo plněné knedlíky. Také jsem nepochopil jak udělat 3 vejce naměko. Jak nastavím čas na 3 min.? Při pečení koláče se to dobře peče shora, ale ze spoda ne. Je na to nějaký fígl? Díky všem za rady.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PavelFF



Založen: Feb 18, 2008
Příspěvky: 4575
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: pá listopad 19 2021, 19:30    Předmět: Citovat

Taky jsem zvědavý na tvé pozdější praktické zkušenosti. Podle mě v tom uděláš z nadšení pár jídel a pak hrnec skončí ve skříni. Je to další zbytečný krám, velký a složitý. Stejnou práci zastane obyčejný sporák a obyčejné hrnce. Vařit v tom vajíčka je ukázka, kam člověka zavede reklama.

Například při přípravě oběda jsem odpozoroval, že jsou někdy zapotřebí až 3 různé hrnce současně. Těžko v multifunkčním hrnci současně uvaříš knedlíky, zelí a kachnu. Ale já skoro nevařím, možná se to dá uvařit sériově po sobě.

Připadá mi to jako další zázračný výrobek z reklam Horsta Fuchse. Ale snad se mýlím. Pokrok se nedá zastavit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 29963
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá listopad 19 2021, 19:38    Předmět: Citovat

Asi tak. Vajcia sa daju uvarit vsade, aj v mikrovlnke alebo konvici.

P.S. Salente je rovnaky cinsky smejd ako Evolveo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DedVseved



Založen: Jul 01, 2019
Příspěvky: 238

PříspěvekZaslal: pá listopad 19 2021, 20:00    Předmět: Citovat

Máme několik let horkovzdušný hrnec Tefal Actifry, který sice toho neumí tolik, ale několikrát za měsíc je využíván. Na vše stačí lžíce oleje a americké brambory nebo hranolky, kuřecí křídla nebo spodní stehna, krkovička na kostky jsou v tom do 30 minut.
Vrchní poklop a vnitřní pánev s obracečkou se dají mýt v myčce, takže i údržba je v pohodě.

https://www.youtube.com/watch?v=7WldZQvfPs0
https://www.youtube.com/watch?v=Ge5DAsVzWP0
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Crifodo



Založen: Oct 11, 2005
Příspěvky: 13992

PříspěvekZaslal: so listopad 20 2021, 7:00    Předmět: Citovat

Bohužel baby tomu při svých shopaholických rejdech neodolají.
Svrbí je nacpaná peněženka, chtějí si přinést domů něco hezkého moderního a "cenného" tak přitáhnou tuhle píčovinu.
Princip je ten, že se v tom zezačátku jednou za tři neděle uvaří guláš nebo vývar z kostí, ale překáží to v kuchyni 24h denně. Za rok se ten sráč s displejem, tlačítkama a frikulínskou pseudologikou odstěhuje na půdu nebo do sklepa k předchozím sráčům.
citace:
Podle mě v tom uděláš z nadšení pár jídel a pak hrnec skončí ve skříni. Je to další zbytečný krám, velký a složitý.
Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
DedVseved



Založen: Jul 01, 2019
Příspěvky: 238

PříspěvekZaslal: so listopad 20 2021, 7:49    Předmět: Citovat

My jsme ten horkovzdušný Tefal dostali jako dárek, tak se mu na zuby nedíváme, ale využití u nás má. Když dám proti němu friťák, který zabere stejně místa, tak má hodně výhod a ten jsme tím Tefalem nahradili.
Někdo nemusí mít ani friťák, ale doma máme daleko víc nevyužitých věci jako kuchyňský robot, odšťavňovač, kráječ nebo elektrický gril. Frčí u nás pákový kávovar, topinkovač + rozpékač a toustovač.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
samarit



Založen: Dec 16, 2015
Příspěvky: 96

PříspěvekZaslal: so listopad 20 2021, 12:27    Předmět: Citovat

Já jsem jako "DedVseved" - musím mít také každou blbinku. Robot se všemi doplňky, využíváme často. Espressovač Delongi 2x denně, toustovače...apod. Myslím, že vyhodím spíš friťák, papiňák a pekárnu, protože ten hrnec je nahradí. Hranolky se dělají bez kvant oleje. Vyzkoušel jsem už pár těch receptů a jsem nadšen. Je to velká úspora času a určitě i energie .. a také nádobí. Možná příjde někomu např. vařit vajíčka v tom hrnci směšné, ale dělá se to v páře razdva - pod tlakem, neprasknou a suprově se loupají. Už jsme upekli i koláč, plněné bramborové knedlíky také v páře razdva. Bezvadné je také tzv. pomalé vaření, kdy se to může vařit až 9 hod. s malou teplotou, kdy v potravině zůstanou všechny její hodnoty. Bezvadná je příprava jídla i s přílohou najednou. Také dopékání horkovzduchem už orestovaného a pak udušeného (pod tlakem) masa. Ten papiňák nepouští ven během provozu páru - tlak se udržuje čidlem a vypustí se až po ukončení. Po ukončení automaticky naskočí udržování teploty, takže si odebere manželka svoje a já později při návratu domů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kejki



Založen: Nov 10, 2009
Příspěvky: 2094
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

PříspěvekZaslal: so listopad 20 2021, 17:20    Předmět: Citovat

Ten koláč musí být na podnožce, aby pod ním proudil horký vzduch a nádoba menší než hrnec, takže takový pidi.
Špagety a tlakový hrnec smrdí průšvihem, v klasickém to zalepí ventil a může to hezky bouchnout. Lasagne buď už předvařené, nebo ty kupované, které se mohou rovnou péct a pak pečení jako koláč. Pokud to bude na dně hrnce, tak to vzduch neupeče, maximálně to s tlakovou poklicí nějak povařit a pak orestovat (ale ten výkon je na orestování dost slabý).

Asi je téma spíš pro babské weby, bylo to na dámě, ale smazali to a snad bude něco na mimibazaru. Z té dámy jsem ukládal horkovzdušný hrnec, ale nevím, jestli tam byly i ty tlakové hrnce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 26022
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: so listopad 20 2021, 17:31    Předmět: Citovat

Máte někdo tenhle hrnec s funkcí sous-vide? To bych chtěl technicky vidět.
_________________
Pokud mě chcete oslovit, klidně použijte jméno Zdeněk.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
josef_novak



Založen: May 06, 2017
Příspěvky: 331

PříspěvekZaslal: so listopad 20 2021, 17:50    Předmět: Citovat

To je to vaření v nízké teplotě, kdy musí být potravina zavakuována. Asi nic extra to nebude, jenom to bude držet zadanou teplotu.
Podobně peču/dusím třeba hovězí na svíčkovou. Dám "svázané" maso i se zeleninou do pekáče s pokličkou a peču to od večera do rána na 70°C. Obojí se rozpadá, kde zeleninu rozmixuju a provařím se šlehačkou a maso nakrájím na plátky a přidám do omáčky.


Naposledy upravil josef_novak dne so listopad 20 2021, 17:53, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 26022
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: so listopad 20 2021, 17:51    Předmět: Citovat

Já vím, co to je. Jen chci vidět, jak to oni řeší. "Pomalej hrnec" umí snad každej.
_________________
Pokud mě chcete oslovit, klidně použijte jméno Zdeněk.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
josef_novak



Založen: May 06, 2017
Příspěvky: 331

PříspěvekZaslal: so listopad 20 2021, 17:53    Předmět: Citovat

Spíš jsem se chtěl já zeptat, jestli to je ono, pak jsem si to našel. Už jsem napsal, že podobnou metodou peču v troubě. Akorát nevakuuju Laughing Asi to v tom sáčku zůstane i se šťávou, což může a nemusí být to nejlepší. U mě šťáva stejně zůstane v omáčce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 26022
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: so listopad 20 2021, 18:04    Předmět: Citovat

Ono to není zrovna určený pro masa do omáček, spíš pro samostatný podávání s nějakou přílohou.
_________________
Pokud mě chcete oslovit, klidně použijte jméno Zdeněk.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
josef_novak



Založen: May 06, 2017
Příspěvky: 331

PříspěvekZaslal: so listopad 20 2021, 18:50    Předmět: Citovat

Určitě to bude šetrnější třeba k rybám. S bylinkou uvnitř se ty chutě během těch hodin propojí lépe. Jenže jak už tu zaznělo, aby to zase nebyly krámy navíc.
Mě by zase lákal konvektomat, v práci mi masa z toho velmi chutnají, ale na doma to je pro 3-4 člennou rodinu zbytečný luxus.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
keemo



Založen: Sep 10, 2007
Příspěvky: 4699
Bydliště: Ostrava, Bratislava

PříspěvekZaslal: so listopad 20 2021, 19:10    Předmět: Citovat

Hlavne bych chtel videt konvektomat co se vleze do normalni kuchyne a pak ten vyluxovany ucet Very Happy mozna aj dvakrat-podruhe pri fakturaci za elektrinu Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.15 sekund