Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Čo je to za model tento Asus.
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 4082
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: út říjen 12 2021, 16:35    Předmět: Čo je to za model tento Asus. Citovat

Chcem vediet ci na nom pojde min. win 7.Model neviem najst kde je napisany.Alebo ci otvori ,nacita stranky co uz neotvori XP.na to by mi stacil.dik a nehnevajte sa ze otavujem.Kde sa da zohnat win 7.
-------------------------------------
Ekkar mi poradil a je to model: MAA78-VM.Graficka je Gforce GT240.



P1020756.JPG
 Komentář:
 Velikost:  215.28 kB
 Zobrazeno:  73 krát

P1020756.JPG




Naposledy upravil tiktak1953 dne so říjen 16 2021, 22:36, celkově upraveno 2 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
teufel



Založen: Feb 09, 2017
Příspěvky: 269
Bydliště: Na dohled od Spolany

PříspěvekZaslal: út říjen 12 2021, 16:50    Předmět: Citovat

Na té desce by mělo být ještě nějaké další označení, nejspíš někde na straně za grafickou kartou
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 27685
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: út říjen 12 2021, 16:50    Předmět: Citovat

Vyndej tu grafárnu, co je v PCI-Ex slotu (dole na fotce červeně zalakovaná DPS) a označení typu mámoprkna najdeš pod tím slotem, v mezeře mezi ním a dalším konektorem pro kartu - běžně se to takhle umisťuje. Mimochodem je tam socket AM resp. možná AM2, takže by to "sedmy" zhryznout mohlo, ale bude to i tak zoufale pomalý ...
_________________
...nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 29448
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: út říjen 12 2021, 17:06    Předmět: Citovat

Pomale? Na tom pojde aj Windows 10. Staci mat dostatok RAM.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JiriTom



Založen: Apr 26, 2017
Příspěvky: 1406

PříspěvekZaslal: út říjen 12 2021, 17:35    Předmět: Citovat

Je to asi ASUS M5A78L-M LX V2
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 4082
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: út říjen 12 2021, 17:35    Předmět: Citovat

Na tej Ramky,dvoch neni napisana kapacita ako byva 512Mb ale iba jedno dlhe cislo a na konci za lomitkom asi 1G
Pani dik!Zajtra ten model asi az kuknem.Kde zozeniem ten win7 alebo 10 najlacnejsie,poradte,many mam.Win 8.1 je drahy,pojde tam ,je z Win najdraksi?
Graficka karta vas neza,neni dolezita?Hry na tom hrat nebudem.
...................................
2X2 Gb sa da do toho zohnat,ci nei?Mne staci fakt otvorit stranky.


Naposledy upravil tiktak1953 dne út říjen 12 2021, 17:43, celkově upraveno 2 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hubert_79



Založen: Dec 24, 2017
Příspěvky: 7123
Bydliště: Praha 6 - Petřiny

PříspěvekZaslal: út říjen 12 2021, 17:40    Předmět: Citovat

Jestli tam je jen 2 GB, tak i ty Win 7 budou jen tak tak.
_________________
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 29448
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: út říjen 12 2021, 17:47    Předmět: Citovat

Pri 2GB je najlepsie pouzit 32-bitove Windows.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 4082
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: út říjen 12 2021, 17:54    Předmět: Citovat

Ved dajte kde to mam zohnat trebarz aj 32 bitovy ked aj na mail,ja to neviem vobec ako to ide.Many mam,nem problem.Okrem XP som nic zatial nepo.Bol bez HDD,neaky by mal mat doma.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 29448
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: út říjen 12 2021, 17:58    Předmět: Citovat

JiriTom napsal(a):
Je to asi ASUS M5A78L-M LX V2

V tom pripade tam vojde az 16GB RAM (DDR3).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vladodyno



Založen: Feb 25, 2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Moravský sv. Ján, Slovensko

PříspěvekZaslal: út říjen 12 2021, 17:59    Předmět: Citovat

https://www.microsoft.com/sk-sk/software-download/windows10
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 27685
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: út říjen 12 2021, 19:24    Předmět: Citovat

rnbw napsal(a):
Pomale? Na tom pojde aj Windows 10. Staci mat dostatok RAM.
Já netvrdil, že to nepude. Ale tvrdím a stojím si za tím, že to bude pomalý, protože to je (relativně) pomalej procesor a obzvlášť jestli tam jsou jen 2G RAMek. A s těma děsítkama bych si nebyl až tak úplně jistej, bo Mrkvošrot už u nich vydával tabulky procesorů respektive kombinací procesorů a mámoprken, na kterejch děsítky pudou a na kterejch naopak nepudou kvůli absenci podpory některejch systémovejch fíčur, který děsítky pro svoji funkci vyžadujou.
_________________
...nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 29448
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: út říjen 12 2021, 19:37    Předmět: Citovat

32-bitova verzia Windows 10 normalne chodi tam, kde chodila Vista alebo 7 a nie horsie. Takze je to pouzitelne na vsetkom, co ma aspon 2 jadra a 2 GB RAM. Mam to v robote na starom notebooku (Core 2 Duo, 2 GB RAM, HDD 7200 RPM) pre pripad, ze potrebujem na nieco Windows. Bootuje to za par sekund. Poziadavky na podporovane instrukcie CPU ma 64-bitova verzia.

32-bitova verzia ma mensie a rychlejsie aktualizacie a daju sa pouzit stare drivery pre zariadenia, kde 64-bitovy driver neexistuje. Napr. tlaciarne a skenery chodia aj s drivermi pre XP.

Nevyhoda je, ze viac ako priblizne 3,5 GB RAM nevie vyuzit. Takze v tomto pripade by bolo lepsie pridat RAM a nainstalovat 64-bitovu. Najlepsie na SSD. Bude to rychlejsie ako mnohe nove notebooky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
warp



Založen: Sep 23, 2004
Příspěvky: 1046
Bydliště: Praha-Sobín

PříspěvekZaslal: út říjen 12 2021, 20:55    Předmět: Citovat

RAM 4GB a Win10 32-bit, chodí bez problémů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 29448
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: út říjen 12 2021, 21:45    Předmět: Citovat

Sice to chodi, ale cast pamate nedokazes pouzit (prekryva ju namapovana pamat grafickej karty a MMIO adresy roznych zariadeni).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund