Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Zavařovací hrnec Sencor SPP3200SS .

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MajklR



Založen: Feb 16, 2006
Příspěvky: 392
Bydliště: Olomouc 9

PříspěvekZaslal: po říjen 11 2021, 7:44    Předmět: Zavařovací hrnec Sencor SPP3200SS . Citovat

Dobrý den pánové, prosím o radu. Mám na stole výše jmenovaný zav. hrnec, který fungoval dva roky a tři týdny. Nyní po zapnutí se na displeji objeví " E2" a tlačítka vůbec nereagují. Zřejmě to signalizuje nějakou závadu, ale bohužel v návodu nic není. Není tu prosím někdo, kdo se s tím už setkal a poradí? Pokusím se , dát sem ilustrační obrázek. Předem moc děkuji. Majkl. Pray

https://www.sencor.com › spp-3200ss
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 5396
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po říjen 11 2021, 14:48    Předmět: Citovat

Ta věc má pravděpodobně, teplotní snímač, topení a tlačítka. Takže ověř, že tlačítka nemají svod, že teplotní čidlo není přerušené či zkratované a že není přerušené topení.
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MajklR



Založen: Feb 16, 2006
Příspěvky: 392
Bydliště: Olomouc 9

PříspěvekZaslal: út říjen 12 2021, 8:02    Předmět: Citovat

Dobrý den, děkuji za radu. Jediné, co jsem zatím změřil je topná spirála, je v pořádku a celkem přístupná. Tlačítka jsou obyč. mikrospínače, nevím, co by se na nich mělo pokazit,( můžu se mýlit ), potom už jen ten teplotní snímač, no uvidíme po rozebrání. Díky Majkl. Agree
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Eleman



Založen: Feb 21, 2011
Příspěvky: 3396
Bydliště: Český Středozápad (JO70AD)

PříspěvekZaslal: út říjen 12 2021, 9:49    Předmět: Citovat

MajklR napsal(a):
...Tlačítka jsou obyč. mikrospínače, nevím, co by se na nich mělo pokazit...

To by ses divil.
Svod nebo přechodový odpor jsou po určité době častým problémem.

_________________
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 5396
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út říjen 12 2021, 12:24    Předmět: Citovat

Když to padá do erroru ještě, než cokoli stiskneš, tak u tlačítek řeš pouze svod, přechodový odpor error způsobit nemůže. Také se podívej, jestli do elektroniky něco nenateklo.
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MajklR



Založen: Feb 16, 2006
Příspěvky: 392
Bydliště: Olomouc 9

PříspěvekZaslal: čt říjen 14 2021, 7:42    Předmět: Citovat

Díky za rady, musím se zeptat majitele, jestli ten hrnec celý nevykoupal. Jak něco objevím, tak se ozvu. Majkl. Opravář
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hajeklubos



Založen: May 01, 2008
Příspěvky: 232
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt říjen 14 2021, 9:56    Předmět: Citovat

První bych kontroloval napájení elektroniky. Netuším co tam konkrétně je ale obecně platí.
Kondenzátory v impulzním zdroji jako první. Pokud tam je. U systému kondenzátor, můstek, zenerka, toto prověřit.
Kondík nemá kapacitu, zenerka se upeče a prorazí. U tebe spíš malá kapacita, když ti displej svítí. A pište vždy jak to dopadlo. Je to info pro EB.
Luboš
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MajklR



Založen: Feb 16, 2006
Příspěvky: 392
Bydliště: Olomouc 9

PříspěvekZaslal: čt říjen 14 2021, 10:38    Předmět: Citovat

Díky za odpověď, určitě se ozvu, ale bude to chvíli trvat. Jsem starší generace, která začínala na krystalkách, proto jsem vděčný za každou radu. Majkl. Vozeďbouch
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 29448
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: čt říjen 14 2021, 10:56    Předmět: Citovat

V napajani by som problem nehladal, kedze to svieti a neresetuje sa. Skor cidla a spinace (neviem, kolko tam toho je).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hajeklubos



Založen: May 01, 2008
Příspěvky: 232
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt říjen 14 2021, 11:07    Předmět: Citovat

Taky si dej pozor při náhradě. Pokud se ti to vejde použij kondíky na vyšší napětí a zenerku pro větší výkon. U impulzáku na sekundární straně "zlaté" kondíky pro impulzní zdroje (ESR). U zenerky jsou kondíky cca M2 ,M33 atd a mají v parametrech označení X2. Ty stávající součástky často fungují jako kurvítka.
Tady bych nesouhlasil, že to v napájení být nemůže. Zkontrolovat. Musíš vědět, že to tam není. Čisté napájení je základ. Když není, řídící jednotka může interpretovat signál od čidel a spínačů blbě.
Luboš
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MajklR



Založen: Feb 16, 2006
Příspěvky: 392
Bydliště: Olomouc 9

PříspěvekZaslal: po říjen 18 2021, 8:49    Předmět: Citovat

Předem všem děkuji za rady. Tak jsem dal desku na posouzení zkušenějšímu , který ji proměřil včetně svodů na tlačítkách , nenašel závadu. Poslední součástka, kterou asi nejde zkontrolovat v amatérských podmínkách je procesor Holtek HT66f018 , který je zřejmě naprogramován. ( Pro mě Španělská vesnice). Takže asi SD. Jo a zdroj je v pořádku, dělá napětí pouze 5V DC. Ještě jednou všem díky, pokud na něco přijdu, ozvu se. Majkl Beer
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 29448
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: po říjen 18 2021, 9:04    Předmět: Citovat

Doska moze byt vporiadku. Ake kable su na nu pripojene? Staci odpadnuty drot od teplotneho cidla.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MajklR



Založen: Feb 16, 2006
Příspěvky: 392
Bydliště: Olomouc 9

PříspěvekZaslal: po říjen 18 2021, 12:02    Předmět: Citovat

Kabely jsou v pořádku, teplotní čidlo jsem kontroloval jako první. Díky, Majkl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MajklR



Založen: Feb 16, 2006
Příspěvky: 392
Bydliště: Olomouc 9

PříspěvekZaslal: čt říjen 21 2021, 10:37    Předmět: Citovat

Takže abych to dokončil, až jsem objevil na netu el. termostat, který by tam pasoval, (původní deska je asi neopravitelná), přišel majitel hrnce, že si tam namontuje vypínač, kontrolku, termostat použije mechanický s tím dlouhým čidlem (viz boiler), dá na něj delší kabel a bude ho prostrkovat dírou navrtanou shora do poklice. Raději jsem mu neřekl, co si o tom myslím, ale příště, až ho uvidím zase u branky s nějakou opravou, vypustím " Krakena" ,mého jezevčíka. Jinak děkuji všem, kteří se mi snažili pomoct a zároveň se jim omlouvám. Hezký den, Majkl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund