Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

S: výkonový odpory
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 14098
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 16:50    Předmět: S: výkonový odpory Citovat

Neleží Vám někomu v zásobách pár výkonových 50-150W odporů provedení v hliníkovým chladiči se žebrama s možností přišroubování na další chladič či šásko? Potřeboval bych cca 1R/150W nebo paralelní složeninu cca 1R z 2-3 kousků menší watáže.
_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jezevec
Hlavní moderátor


Založen: Jun 13, 2004
Příspěvky: 5147
Bydliště: Břeclavsko

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 17:59    Předmět: Citovat

Poskládat z těchto, nebo tady. Nemám s nimi potíže.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 14098
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 18:49    Předmět: Citovat

Jak rychle Ti chodí Alík z polskýho skladu? Blbý je, že v Polsku maj jen 200W a z těch 1R a 2R to neposkládám optimálně jak potřebuju a taky nejsou nejlevnější. 100 a 50W je větší výběr hodnot ale přijde to dlouho, až po prázdninách. Asi zkusím Blatnou ale prý to je od nich strašnej ranec.
Díky!

_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DedVseved



Založen: Jul 01, 2019
Příspěvky: 170

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 19:11    Předmět: Citovat

Z Polska to chodí někdy i do týdne (záleží na obchodu), většinou to doručuje PPL. Jenže problém je, že i z EU to na AE generuje DPH, což už mělo být vyřešené, nebo to mají schválně.
Z tohodle https://www.aliexpress.com/item/4000247963705.html bys to poskládal, ale zaslání je z Číny.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Balt76



Založen: May 14, 2009
Příspěvky: 171
Bydliště: Rakovník

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 19:19    Předmět: Citovat

Tyhle jsou teplotně docela závislý. Na zkoušku jsem kdysi pořídil 50W verzi, pustil do nich 1A a měřil napětí. Docela to stoupalo. Přesný hodnoty teď už nevím. Nevím už ani jestli to byl 1 Ohm nebo možná i menší odpor. Mám je doma, tak to kdyžtak můžu přeměřit. Teď jsem ale do rána v práci.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 27513
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 19:29    Předmět: Citovat

Celeron napsal(a):
Neleží Vám někomu v zásobách pár výkonových 50-150W odporů provedení v hliníkovým chladiči se žebrama s možností přišroubování na další chladič či šásko? Potřeboval bych cca 1R/150W nebo paralelní složeninu cca 1R z 2-3 kousků menší watáže.
Tohle jsme po bastlířsku řešili nákupem 1000ks metalizovanejch "půlwatťáků" 1000ohmů a napájením na cuprextitový "šíny" po 20 ks paralelně... Topilo to hezky a po slušným páječovi to bylo i obstojně spolehlivý ... A když se to mělo snahu přehřejvat, větráček to jistil...
_________________
...nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 29195
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 19:39    Předmět: Citovat

Z TME to mas hned, akurat treba zaplatit znackovy vyrobok:
https://www.tme.eu/sk/details/hs100-2rf/rezistory-100w/arcol/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
VASEK_W



Založen: Dec 11, 2017
Příspěvky: 460
Bydliště: Pelhřimov

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 21:24    Předmět: Citovat

Zkus poptat u "frantiska" jestli je ještě má
http://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=23793

Vašek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bu2520



Založen: Jul 16, 2007
Příspěvky: 3997
Bydliště: u HK

PříspěvekZaslal: čt srpen 05 2021, 6:12    Předmět: Citovat

hlavní je účel , pokud je to jako zátěž jsou na to výborné odpory co se používají na dráze , kdysi mě jich pár kousků kamarád přenechal na masívních keramických tělesech a jsou brutálně přetížitelné. A pokud na topení tak v TME mají topné odpory na keramických destičkách a z těch by se to dalo poskládat za rozumnou cenu s podstatně menšími rozměry.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 14098
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: čt srpen 05 2021, 23:46    Předmět: Citovat

bu2520 napsal(a):
A pokud na topení tak v TME mají topné odpory na keramických destičkách a z těch by se to dalo poskládat za rozumnou cenu s podstatně menšími rozměry.

Je to jako zatěžovací odpor pro baterkovej burn tester.
Koukal jsem na ty TME topný odpory a asi to není k použití. Ve výkonech nad 60W jsou jen na 230V, tedy moc velký odpor, ze kterých hodnotu kolem 1R nesložím. No a ty s odporama do 10R mají zase malou zatížitelnost, takže by jich muselo být hodně. Myslím, že tudy cesta nevede.
Odporovej matroš na navinutí home made rezistoru sice mám, ale nevím, na co to navinout aby se nemohly vedlejší závity zkratovat. Prý je nějakej snadno obrobitelnej izolační matroš na krby, něco jako Itong, z toho by asi těleso vysoustružit šlo. Ale s těma matrošema žádnou zkušenost nemám.

_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bu2520



Založen: Jul 16, 2007
Příspěvky: 3997
Bydliště: u HK

PříspěvekZaslal: pá srpen 06 2021, 6:26    Předmět: Citovat

a co nějaké topení např
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Olchor



Založen: Nov 18, 2009
Příspěvky: 1225
Bydliště: Blansko

PříspěvekZaslal: pá srpen 06 2021, 7:03    Předmět: Citovat

Nebo kuchni starý fén, horkovzdušku a namotej nový drát.
S ext. zdrojem máš i aktivní chlazení.
Jestli je to zátěž pro 12V baterku, asi by se dalo použít přímo tohle na napájení motorku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 14098
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: pá srpen 06 2021, 9:26    Předmět: Citovat

bu2520 napsal(a):
a co nějaké topení např

Dobrej odkaz, akorát to prodávaj pěkný matláci. Od kdy má topení 12V/DC fázovej a nulovej vodič? Laughing Co když je to nakonec na 230 AC? Rolling Eyes Ale krytí vypadá opravdu na 12V/DC.

_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 14098
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: pá srpen 06 2021, 9:48    Předmět: Citovat

Olchor napsal(a):
Nebo kuchni starý fén, horkovzdušku a namotej nový drát.

Zrovna nic takovýho nemám. Napětí se bude pohybovat od 3 až do 24V, takže spíš pasivní chlazení.
Našel jsem tuhle topnici z přímotopu. Má 2 x 1KW, (2x47,5R). Výkonově v pohodě, ale dost velkej odpor na metr pásku. Jenže ten slídovej nosič, jak se do něj hrábne, už se začne sypat.



IMG_20210806_103316.jpg
 Komentář:
 Velikost:  294.11 kB
 Zobrazeno:  3 krát

IMG_20210806_103316.jpg



_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ferdislav



Založen: Aug 15, 2011
Příspěvky: 631
Bydliště: Mostecko

PříspěvekZaslal: pá srpen 06 2021, 9:58    Předmět: Citovat

Ahoj
mám tu tyhle dva kousky, jestli by vyhovovali pro úpravu, tak napiš



výkonové rez.jpg
 Komentář:
 Velikost:  176.61 kB
 Zobrazeno:  4 krát

výkonové rez.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.20 sekund