Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Win 7 oem, problém s aktivací po migraci na ssd
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
robo



Založen: Apr 08, 2004
Příspěvky: 3118
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: čt červenec 29 2021, 18:04    Předmět: Win 7 oem, problém s aktivací po migraci na ssd Citovat

Klonoval jsem systém Win 7 oem licence na SSD disk. Chvilku vše ok ale pak černá tapeta a že je potřeba aktivovat licenci. Nikde žádný štítek. Tak jsem se to pokoušel poléčit ale nikdy jsem s tím neměl co dočinění takže os po rebootu už nenajely. Číselna chyba a něco s loaderem. Prosím jak aktivovat oem licenci win 7? Vlastník pc, starší pání která neví co po ni chci, licence, nákup pc, od koho a kdy.... takže tudy cesta nevede. Podrobnější info přes SZ. Děkuji a přeji hezký den.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jjilek



Založen: Mar 29, 2009
Příspěvky: 3539
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: čt červenec 29 2021, 20:38    Předmět: Citovat

Pokud má paní doklad o koupi PC včetne OEM Win7, tak nová instalace a pokud se os neaktivuje, tak aktivace po telefonu na podpoře Microsoftu.
Možná je to jen chyba při klonování. S původním diskem je aktivace v pořádku?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
vladodyno



Založen: Feb 25, 2010
Příspěvky: 665
Bydliště: Moravský sv. Ján, Slovensko

PříspěvekZaslal: čt červenec 29 2021, 20:49    Předmět: Citovat

uloz.to kľúčové slová "windows 7 loader extreme"

absolútne bez záruky!!!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
PotPalo



Založen: May 13, 2009
Příspěvky: 4172
Bydliště: BA-Petržalka :(

PříspěvekZaslal: čt červenec 29 2021, 20:54    Předmět: Citovat

Pokiaľ sa migrovalo na SSD, tak na pôvodnom disku by mala byť funkčná kópia celého disku, no nie? Skúsil by som migráciu znova, niečo sa muselo udiať zle. Zvyčajne to po migrácií nič nechce a systém funguje. Pravda pokiaľ to nemalo nejaký "loader" (tj. crack), tam by mohol byť pes zakopaný.

Neviem ako pri Win7, ale pri XP vadilo keď Windows videl oddiel z nového disku. Hneď mu pridelil písmeno, napríklad E, a potom keď sa chcel už naklonovaný systém spustiť z tohoto disku, tak namiesto C to trvalo na tom že je to E a bol problém. Mnohé súbory hľadalo na C ale oddiel bol E. Riešenie je pripojiť cieľový disk ako druhý a odstrániť písmeno jednotky. Následne spraviť klon systému nejakým nástrojom spúšťaným z CD (na XP fungoval Norton Ghost, sedmičky už ale nevie).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
PCmaniac99



Založen: Feb 07, 2008
Příspěvky: 664
Bydliště: Jablonec nad Nisou

PříspěvekZaslal: pá červenec 30 2021, 6:04    Předmět: Citovat

Dělal jsem v poslednní době několik starších NTB ještě bez UEFI. Win OEM (7, 10), bez štítku. Protože systém už je jednou aktivovaný, tak není třeba ho znovu aktivovat, vždycky jsem udělal čistou instalaci, nikam jsem nic nezadával, systém se aktivoval sám.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 29400
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá červenec 30 2021, 7:21    Předmět: Citovat

Windows 7 sa aktivuju automaticky jedine vtedy, ked pouzijes instalacne medium od vyrobcu, ktoreho SLIC certifikat (aspon 2.1) je v BIOSe toho stroja.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jardafiala



Založen: Jun 20, 2010
Příspěvky: 703
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: pá červenec 30 2021, 14:21    Předmět: Citovat

Přestože mám oficiální štítek tek jsou s aktivací problémy. Tak se s tím nemažu a použiju https://windows-7-activator.com.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
termit256



Založen: Dec 06, 2007
Příspěvky: 9241

PříspěvekZaslal: pá červenec 30 2021, 15:21    Předmět: Citovat

S tema aktivatorama se dostanes jen do problemu. Pokud mas OEM comp, stahni si win primo ze stranek MS, nahraj certifikat a zadej product key podle toho co mas ve slic (overis pomoci SLIC TOOLKIT). Delal jsem to nedavno a porad to funguje zdarma. Nasledne muzes prejit zdarma na w10. Osobne radeji prepisu SLIC v biosu nez bych pouzival ty pochybne aktivatory. Mas pak z pohledu MS naprosto legalni system, bude ti bez problemu fungovat reinstal, klonovani a podobne opicarny. Muzu ti seriove cisla a certifikaty poslat a postup tu obsirneji popsat, ale bude to nejspis proti pravidlum fora a vali se to stejne vsude po internetu, takze je to nejspis zbytecne. Tenhle postup funguje jen s origo win stazenymi od MS, nesmis pouzivat zadne predaktivovane piratske verze apod.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DedVseved



Založen: Jul 01, 2019
Příspěvky: 173

PříspěvekZaslal: pá červenec 30 2021, 16:59    Předmět: Citovat

Raději budou mít pochybný loader, který by dnes přes secure-boot neprošel, než ještě pochybnější Windows 10 Smile
Přes SLIC + certifikát to funguje prakticky offline.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
termit256



Založen: Dec 06, 2007
Příspěvky: 9241

PříspěvekZaslal: pá červenec 30 2021, 17:52    Předmět: Citovat

Ten popis byl napsan pro instalaci w7. Na w10 prechazet nemusis. Jestli je ale rozumne pouzivat system do ktereho se dostane kazdej aniz bys na cokoliv klikal je na zvazeni kazdeho soudruha. Za chvili bude W11 a desitky prestanou byt zaplatovany, takze se z nich stane "starej dobrej system" Smile
Pokud ho ale nemas pripojeny k internetu, proc ne. Sam provozuju par compu k rizeni stroju kde je jeste XP. Ale uz se mi i stalo, ze byl system zavirovan driv, nez se hned po jeho instalaci stacily stahnout a nainstalovat zaplaty. Takze format a na druhy pokus se jiz podarilo. Jinak souhlas, slic a certifikat je ta spravna cesta.

W10 se stejne nevyhnes. Nove desky nepodporuji w7. Problem je, ze w7 neznaji USB3 a NVME disky. Daji se sice doinstalovat dodatecne, ale bez klavesnice a mysi jaksi nic nenainstalujes.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 6993

PříspěvekZaslal: pá červenec 30 2021, 19:04    Předmět: Citovat

Proč vůbec něco přepisovat? Výměna HDD za SSD může způsobit hlášku, že Windows nejsou aktivované (protože součástí "otisku instalace" je ID systémového oddílu), ale jde to reaktivovat. Takže bych to naklonoval znova a správně. Důležité je pod jiným systémem - ať už po bootu z CD nebo jinými wokny nebo obnovou ze zálohy. Pokud to bude hlásit nutnost aktivace, tak reaktivovat po netu nebo telefonu, víc není třeba.
Ohledně W7 a USB3 + NVM - obojí mám. Jde patchnout instalačka Win7 SP1 a tu podporu tam dostat, takže je funkční hned od začátku instalace. Patch distribuovali přímo výrobci desek, ovšem za časů Skylaku. Jenže to bylo aktuální před 5 lety. Nový HW pod Win7 rozumně rozchodit nejde proto, že neseženeš drivery pro nové grafiky (včetně integrovaných) a chipset drivery.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
termit256



Založen: Dec 06, 2007
Příspěvky: 9241

PříspěvekZaslal: so červenec 31 2021, 7:17    Předmět: Citovat

Pri klonovani disku za normalnich okolnosti zadnou reaktivaci delat nemusis. Pokud ale mas system rozbehany pomoci vselijakych aktivatoru stazenych z ulozto, pak se dockas podobnych nemilych prekvapeni.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 29400
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: so červenec 31 2021, 19:35    Předmět: Citovat

Ak to bolo aktivovane pomocou SLIC a ten je stale platny, tak sa reaktivacia nerobi nikdy. Ak je to ale bezna OEM verzia, ta je citliva na zmeny HW.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
robo



Založen: Apr 08, 2004
Příspěvky: 3118
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: po srpen 02 2021, 9:38    Předmět: Citovat

Systém po migraci na ssd byl funkční. Černá plocha se zjevila po nějaké chvíli. Asi bežná OEM verze. SSD je samsung a migrace proběhla přes ten jejich soft. Takže migraci udělám znovu jen si nejsem jist dalším postupem. Asi půjdu cestou jardafiala.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 6993

PříspěvekZaslal: po srpen 02 2021, 9:41    Předmět: Citovat

Pokud to po čase ohlásí, že Windows nejsou aktivovány, tak je prostě dej aktivovat po netu. Pokud to nepůjde, tak přes telefon. Není důvod to řešit nějakými aktivátory, ta instalace je OK a výměna disku určitě není důvod k nefunkční licenci. Štítek k tomu nepotřebuješ. Aktivace po netu proběhne bez dotazů, pro případnou aktivaci po telefonu to vygeneruje dlouhé číslo. SN se znovu nezadává.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.15 sekund