Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Vadné podsvětlení TV Philips

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Teejay



Založen: Aug 02, 2021
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: po srpen 02 2021, 13:47    Předmět: Vadné podsvětlení TV Philips Citovat

Prosím o radu, před týdnem ztmavla spodní třetina obrazu TV, včera celá, podvit LCD je vidět pouze ve tmě. Navíc každé cca 4 vteřiny osvětlení problikne (zhasne a rozsvítí se opět málo). Dnes jsem TV otevřel, 4 LED nesvítí vůbec, zbytek velmi slabě s probliknutím. Na zdroji jsem naměřil napětí 28 V s tím, že klesne každé 4 vteřiny na 0. Je to způsobeno špatným zdrojem LED nebo může být chyba jinde? Led podsvit budu objednávat, ale zbytečně 2 tis. za desku zdroje pro LED se mi dávat nechce. Děkuji moc za jakoukoliv radu. Jedná se o Philips 55pus6162/12.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mi-ro



Založen: Feb 08, 2005
Příspěvky: 7082
Bydliště: rovina u Kolína

PříspěvekZaslal: po srpen 02 2021, 19:16    Předmět: Citovat

Nevím jak u 55" ale Philips v drtivé většině zapojuje LED pásy podsvitu paralelně "na prase", neboli bez jakéhokoli ošetření. Pokud jsou VŠECHNY LED v pořádku a stejné kondici, je to OK. Ale jakmile dojde k jakékoliv anomálii a to buď zkratu nebo přerušení jediné LED, kompletní podsvit jde logaritmicky do pekel. Můžou nastat dva stavy, zkrat jedné LED = snížení Uf pásu který na sebe přebere plný proud celého podsvitu což znamená jeho rychlý konec. Zbylé pásy zvýšeným proudem následují. Při přerušení jedné LED v pásu následuje v podstatě to samé.
_________________
..to bude jen ňákej odpůrek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Lubanec



Založen: Jan 08, 2012
Příspěvky: 434
Bydliště: Moravská Třebová

PříspěvekZaslal: po srpen 02 2021, 20:34    Předmět: Citovat

Pokud nevyměníš aspon ty 4-ři zkratlé nefunkční ledky,tak tv nerozsvítíš
_________________
Jaj..To byla pecka..no joo..Kondenzátor byl nabitý(tudy proud jde)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
workhard



Založen: Jul 07, 2006
Příspěvky: 4316
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: po srpen 02 2021, 20:40    Předmět: Citovat

Je to jak píše mi-ro, vše paralelně a do kopru jde všechno najednou. Vyměnit komplet, zkoumat jednotlivé ledky tu nemá smysl.
_________________
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Teejay



Založen: Aug 02, 2021
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: po srpen 02 2021, 20:54    Předmět: Citovat

Určitě vyměním všechny pásky s LED. Jen reším, zda se tím může odstranit pravidelné problikávání, nebo mám rovnou koupit i desku zdroje.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 29195
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: po srpen 02 2021, 21:06    Předmět: Citovat

Zdroj zatial nechaj, pravdepodobne bude po vymene LED fungovat normalne.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jirika



Založen: Jun 30, 2021
Příspěvky: 36
Bydliště: Frýdek-Místek

PříspěvekZaslal: út srpen 03 2021, 20:27    Předmět: Citovat

Ještě by stálo za zkoušku, jen pokus, vyměnit jen samotné LED a pak se zjistí, jestli to přestane blikat( i když bude každá led svítit jinak). Jinak bych zatím celé pásy neměnil.( až po odzkoušení)
Napětí na zdroji změříš i po odpojení hlavního konektoru od Led. Aspoň u LG, po odpojení konektoru jsem naměřil 180V. Po připojení Led , se zaregulovalo ,na asi 45V.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mi-ro



Založen: Feb 08, 2005
Příspěvky: 7082
Bydliště: rovina u Kolína

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 6:50    Předmět: Citovat

Zrovna tady měnit jednotlivé -vadné LED nemá smysl. I ty co svítí jsou nabouraný a jejich el. hodnoty změněný. A tobě jede driver napájení podsvitu i po odpojení pásů? Ještě jsem takový neviděl. Protože se jedná v drtivé většině o proudové zdroje, po odlehčení zabere ochrana overvoltage a měnič ve zlomku vteřiny vypne. Na výstupním elytu může zůstat nějaké zbytkové napětí ale to rychle padá.
_________________
..to bude jen ňákej odpůrek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 29195
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 7:32    Předmět: Citovat

Presne tak - aj samotna vadna LED dokaze blikat alebo aj sposobit blikanie celeho pasu. A najlepsie je, ze to niektore LED robia az od urciteho prudu - pri malom prude funguju normalne.

Jednoducho dat nove pasy a bude to fungovat. Driver mozes riesit az ked to ani potom nepojde (co je velmi mala pravdepodobnost).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Teejay



Založen: Aug 02, 2021
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 15:19    Předmět: Citovat

Ano, kdyz odpojim vsechny pasy, tak i zdroj ukazuje napeti s temi vypadky. Nicmene dneska mi prisly jak pasky, tak zdroj, tak vecer poreferuji. Diky vsem za reakce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Teejay



Založen: Aug 02, 2021
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 20:45    Předmět: Citovat

Tak davam zpravu, ze televize slape jako nova. Menil jsem jen led podsvit. Dobra zkusenost i s obchodem ame.cz. Diky vsem za podnety a rady 😉
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jirika



Založen: Jun 30, 2021
Příspěvky: 36
Bydliště: Frýdek-Místek

PříspěvekZaslal: pá srpen 06 2021, 20:14    Předmět: Citovat

Myslel jsem to tak, že po odpojení jsem naměřil 180v a to klesalo až do vypnutí. Proto jsem napojil na výstup zdroje klasickou žárovku na 230v st. a zdroj najel , nasledně sjel na asi 60v a držel, žárovka jen žhnula. Tím jsem vyloučil vadu zdroje.

V případě ,který se tu řešil, jsem to myslel tak, že se tím změří napětí , které se vypíná , kmitavě. Mě najelo a při odpojeném výstupu vyplo ůplně.

Tak ať TV slouží.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund