Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

LG nenabíhá

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
radioelectrum



Založen: Nov 11, 2011
Příspěvky: 1958
Bydliště: Oslavany

PříspěvekZaslal: st duben 07 2021, 19:06    Předmět: LG nenabíhá Citovat

Dovezl jsem si ze sběrného dvora TV LG a připojil ji přes HDMI, jela, stáhl jsem podsvícení na 75% a skusil naladit satelitní programy. Programy jsem naladil, běžely, poté jsem TV odpojil od sítě, dal CL modul a od té doby TV pouze naběhne podsvícení s logem LG a zhasne. Tak kde je vada, a jak postupovat? Nemohl jsem ji oddělat pokud bych dal ten CL modul naopak? Nebo se ta vada pouze projevila tím že ta TV běžela déle a už byla dříve vadná ? Typ té TV viz štítek.


LG.jpg
 Komentář:
 Velikost:  132.14 kB
 Zobrazeno:  4 krát

LG.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 28260
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: st duben 07 2021, 19:17    Předmět: Citovat

CI modul opacne vlozit nejde. Ale vlozenim sa pohla doska pri procesore, mozno je to kandidat na reball.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
radioelectrum



Založen: Nov 11, 2011
Příspěvky: 1958
Bydliště: Oslavany

PříspěvekZaslal: st duben 07 2021, 19:38    Předmět: Citovat

co je reball ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
PotPalo



Založen: May 13, 2009
Příspěvky: 3822
Bydliště: BA-Petržalka :(

PříspěvekZaslal: st duben 07 2021, 20:32    Předmět: Citovat

Keď bola v zbernom dvore, tak jej asi niečo bolo.

Pozri slot, či tam nieje ohnutý kontakt, niekedy sa to vložením karty stane. Pokiaľ bol trochu nakrivo, a karta ho dorazila tak že sa niečoho dotýka, tak to môže hnevať rôzne. Pri dotyku 5V s GND napríklad TV nezapne vôbec.

_________________
Serie ma, že na O2 dlhodobo nefunguje zistenie kreditu *100*# na niektorých miestach v Petržalke, a nemienia s tým už cez rok nič robiť.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
radioelectrum



Založen: Nov 11, 2011
Příspěvky: 1958
Bydliště: Oslavany

PříspěvekZaslal: st duben 07 2021, 20:57    Předmět: Citovat

už jsem se díval a nevypadá že by ve slotu byl ohnulý nějaký pin. Skusím jestli TV půjde zítra zapnout.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 5156
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st duben 07 2021, 22:24    Předmět: Citovat

Reball je o tom, že se tepelnými dilatacemi mohou přetrhat některé spoje pod procesorem a s průhybem desky to pak někdy funguje a někdy ne, nebo nefunguje jenom něco. Procesor je v BGA pouzdře, tedy má zespodu fůru cínových kuliček, za které je připájen. Ty jsou navíc bezolovnaté, tedy křehké, aby to celé moc nevydrželo a zákazník tak dostal včas příležitost zaplatit výrobci znovu za novou TV. Pokud dojde k přetrhání spojů, řešením je odpájení procesoru horkovzduchem, optimálně se spodním předehřevem, očištění procesoru i desky od bezolovnatého hnusu, nakuličkování procesoru kuličkami z olovnaté pájky a připájení horkovzduchem se spodním předehřevem zpět na desku. Jednoduché jak facka Smile Samozřejmě je to zatraceně obtížné a zdaleka ne vždy se to podaří i tomu, kdo má vybavení a grif, jak na to. Mě se reball zatím daří jen u menších pouzder, u těch velkých je zásadním problémem, že se desky často ohřevem prohýbají a jak deska není pod pouzdrem perfektně rovná, tak není šance BGA korektně připájet.
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rayx



Založen: Sep 26, 2014
Příspěvky: 304

PříspěvekZaslal: čt duben 08 2021, 6:07    Předmět: Citovat

radioelectrum napsal(a):
Programy jsem naladil, běžely, poté jsem TV odpojil od sítě, dal CL modul a od té doby TV pouze naběhne podsvícení s logem LG a zhasne.

Takže logo hasne, co dělá stavová LED? Nejde ani zvuk? Upřesni provedené kroky po naladění sat Wink telky se taky mohli zbavit jen pro stáří, nekorektní vypnutí ale mohlo dorazit to co bylo načaté ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 5156
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt duben 08 2021, 7:33    Předmět: Citovat

Jak se prosím nekorektním vypnutím dorazí něco, co je načaté?
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
radioelectrum



Založen: Nov 11, 2011
Příspěvky: 1958
Bydliště: Oslavany

PříspěvekZaslal: čt duben 08 2021, 8:13    Předmět: Citovat

dnes ráno zapnutá i s vloženým CL slotem a kartou. Běžela bez chyb, vypnuta dálkovým ovladačem, poté síťovým vypínačem a po opětovném zapnutí se rozsvítí zobrazí se logo LG zhasne logo zhasne podsvícení a TV zhasne. ani podsvícení nápisu LG co je součástí rámečku nesvítí. Pokud poté stisknu tlačítko power na ovladači tak se TV přepne do pohotovostního režimu kdy se rozsvítí nápis v rámečku, čili TV je v pohotovostním režimu. Ted se mi stalo totéž s tím že jde zvuk a velmi slabě i podsvícení.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 5156
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt duben 08 2021, 8:19    Předmět: Citovat

Takže klasicky jako první projdi zdroje (i všechny přímo na mainu) na zvlnění. Zejména SMD elektrolytické kondenzátory jsou často bez kapacity, pokud jsou přítomné. Dělám to tak, že prostě zapnu zařízení a galvanicky odděleným osciloskopem projdu všechny elyty bez nějakého zkoumání schématu, je to nejrychlejší a na funkčním kondíku nemá prostě výraznější střídavá složka co dělat.
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lubanec



Založen: Jan 08, 2012
Příspěvky: 417
Bydliště: Moravská Třebová

PříspěvekZaslal: čt duben 08 2021, 10:21    Předmět: Citovat

Podle mě bude nějaká ledka v háji..proto se děje,co se děje..u tohoto modelu se stává za ty roky..měl sem v ruce 2 a u obou byla jedna ledka KO,ale zhaslo to třeba až po 15 min provozu,až se zahřála..studená jela normo
_________________
Jaj..To byla pecka..no joo..Kondenzátor byl nabitý(tudy proud jde)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund