Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Panasonic SA-BTX 77 domace kino chyba F76

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> DVD, VHS, SAT
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Onkyo



Založen: Jan 02, 2006
Příspěvky: 1206
Bydliště: Košice-okolie

PříspěvekZaslal: st duben 07 2021, 7:44    Předmět: Panasonic SA-BTX 77 domace kino chyba F76 Citovat

Zdravim mam toto na stole vypisuje chybovu hlasku F76 po zapnuti na chvilocku nabehne ready a hned F76 a vypne sa.Mala by to byt chyba so zdrojom,ale pomeral som vsetky napätia a sedia okrem napätia so zdroja.Podla manualu mam len manual k BTX70 ale je to presne toto iste.Len napätia + 30 v scheme ja mam +36 ,-30 v scheme ja mam -36,+18 v scheme ja mam + 24V je to dost viac a asi preto to vypina.Ostatne napätia +7,-7,+9,+5 vsetko sedi.Boli nafunkute 2 kondiky a tie som vymenil,ale nepomohlo.Teraz neviem ci je to v poriadku,alebo nie.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Onkyo



Založen: Jan 02, 2006
Příspěvky: 1206
Bydliště: Košice-okolie

PříspěvekZaslal: pá duben 16 2021, 17:19    Předmět: Citovat

Takze som presiel vsetko vsetky napätia na zdrojoch su v poriadku.Na hlavnom kontrolery IC100 napätie na vyvode DCDET je 3,2 V aj AMP DCDET je 3,2V takze high a kontroler by mal pracovat keby tam bolo LOW cize nic abo malo tak by mal hlasit na displeji chybu F76 ,ale kedze je tam napätie nechapem preco hlasi tuto chybu.Mal by fungovat a on stale hlasi chybu F76.Neviem uz co s tym.A samozrejme vypne zariadenie po zahlaseni chyby F76.


IC100.PNG
 Komentář:
 Velikost:  219.11 kB
 Zobrazeno:  12 krát

IC100.PNG


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 28260
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá duben 16 2021, 17:36    Předmět: Citovat

Aby si nieco zistil, musel by si to merat pamatovym osciloskopom. Staci, ze tam na chvilu skoci 0 a je tam F76. Ak vobec sedi ta schema.
Zacal by som meranim ESR ostatnych elytov.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Onkyo



Založen: Jan 02, 2006
Příspěvky: 1206
Bydliště: Košice-okolie

PříspěvekZaslal: pá duben 16 2021, 17:40    Předmět: Citovat

Schema sedi presne .Vsetky elyty som uz odmeral a povymienal ,ktore trebalo.Este skusim odpojit aby tam nebolo mozne na dcdet stiahnut napätie co na to povie kontroler.Cize necham len 3,2V a odpojim dcdet cize nebude sa dat stiahnut a ak aj vtedy zahlasi F76 daco nedobre je s kontrolerom.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Onkyo



Založen: Jan 02, 2006
Příspěvky: 1206
Bydliště: Košice-okolie

PříspěvekZaslal: so duben 17 2021, 18:05    Předmět: Citovat

Kurnik teraz pozeram do SM a tu vidim ze tam ma byt 0V vsade tak nechpem odkial som nabral ze tam ma byt 3,2V.Potom asi daco nedobre mam ja.Asi som uz zblbol.


voltage IC100.PNG
 Komentář:
 Velikost:  112.35 kB
 Zobrazeno:  6 krát

voltage IC100.PNG


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 28260
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: so duben 17 2021, 18:54    Předmět: Citovat

To je divne.
Podla schemy ma signal DCDET pull-up na D3R3V (pri procesore) a dva tranzistory (QR7001, QR7101) ho mozu uzemnovat. V bazach tych tranzistorov su zenerky na jednotlive vetvy, takze pri prekroceni napati sa tranzistor otvori a signal DCDET uzemni. Dalej je DCDET pripojeny diodami na jednotlive vetvy, takze vypadok ktorejkolvek stiahne signal tiez dolu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Onkyo



Založen: Jan 02, 2006
Příspěvky: 1206
Bydliště: Košice-okolie

PříspěvekZaslal: ne duben 18 2021, 18:34    Předmět: Citovat

ved toto a ja tam mam napätie 3,2V co je logicke ze by nemal hlasit chybu ,ale tu v napätiach na IC100 je ze 0 to je blbost.A hlasi F76 co by malo byt vypadok resp problem s napätim na zdrojoch,alebo na vystupe repro.Ale neuzemnuje nic mam tam 3,2V.Uz fakt neviem.Nemoze to hlasit chybu preto,ze by trebalo v SM vymazat chyby a potom zapnut?Da sa to tam vraj.Mazanie chyb v SM.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Onkyo



Založen: Jan 02, 2006
Příspěvky: 1206
Bydliště: Košice-okolie

PříspěvekZaslal: ne duben 18 2021, 18:35    Předmět: Citovat

Boli vadne 2 kondiky nafunknute v 5V vetve a v +18V vetve.Tie som vymenil.Este je tam AMPDCDET1 aj to je 3,2V takze by malo byt OK.A nemal by hlasit chybu F76 no hlasi ju.Kurnajz.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kvicala_r



Založen: Jan 19, 2005
Příspěvky: 3144
Bydliště: Haná / N.J.

PříspěvekZaslal: ne duben 18 2021, 20:47    Předmět: Citovat

Nemá ji náhodou zapsanou, že bys ji musel "resetnout"?
U Yamaha si některé věci pamatuje i po odpojení a kombinací tlačítek musí receiver uživatel donutit manuálně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Onkyo



Založen: Jan 02, 2006
Příspěvky: 1206
Bydliště: Košice-okolie

PříspěvekZaslal: po duben 19 2021, 17:57    Předmět: Citovat

Takze do Sm sa nestihnem dostat lebo to vypne.Je tam dcdet 3,22V co je v poriadku tak nechaopem preco to vypina na chybuF76.Uz som v koncoch.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 28260
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: po duben 19 2021, 18:30    Předmět: Citovat

Uz si odpojil ten signal od procesora? Pull-up nechat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Onkyo



Založen: Jan 02, 2006
Příspěvky: 1206
Bydliště: Košice-okolie

PříspěvekZaslal: út duben 20 2021, 0:15    Předmět: Citovat

to som neodpojil lebo osm si mylsle,ze ked tam meram napätie tak je to ok.Ale odpojim lebo co ak na chvylu sa dam nieco udeje a preto to vypne.Myslis aby to nemohlo uzemnovat tie piny dcdet?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> DVD, VHS, SAT Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund