Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

domácí wifi dosah

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bezdrátová technika a technologie, VF technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Olchor



Založen: Nov 18, 2009
Příspěvky: 1109
Bydliště: Blansko

PříspěvekZaslal: út leden 12 2021, 16:42    Předmět: domácí wifi dosah Citovat

Hoj. Mám na domácí wifi síť router TP-Link TL WR543G.
I když tam píšou "extended range" je dosah dost bídný, přes 2 zdi vzdálenost 15m už skoro nic. Zkoušel jsem větší anténu, nepomohlo. Není tam někde softwarové nastavení výkonu? Nebo je výkon pevně daný?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
misocko



Založen: Jun 26, 2009
Příspěvky: 1102
Bydliště: Hlohovec (Sk)

PříspěvekZaslal: út leden 12 2021, 16:51    Předmět: Citovat

Rozmyslal si nad tym ze ta komunikacia je obojsmerna a aj zariadenie ktore "prijima" sa musi popasovat s 15m a dvoma stenami?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
termit256



Založen: Dec 06, 2007
Příspěvky: 7661

PříspěvekZaslal: út leden 12 2021, 17:04    Předmět: Citovat

Mam pocit ze tu nekdo nedavno nabizel zdarma nejake repeatery...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Olchor



Založen: Nov 18, 2009
Příspěvky: 1109
Bydliště: Blansko

PříspěvekZaslal: út leden 12 2021, 17:19    Předmět: Citovat

@misocko : dosah mi přijde dost malý. Pochopil bych, kdyby někde v softu bylo omezení výkonu/dosahu, někdo si třeba nepřeje, aby na jeho wifi viděl soused ( heslo lze hacknout).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25038
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: út leden 12 2021, 17:24    Předmět: Citovat

A nemáš to jen zarušený?

Já mám taky pláclou ziskovější anténu na zeď v dílně, abych to protlačil přes 3 cihlový zdi, ale funguje to.

_________________
Pokud mě chcete oslovit, klidně použijte jméno Zdeněk.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Sandal



Založen: May 22, 2006
Příspěvky: 2045
Bydliště: Posázaví (JN79LT)

PříspěvekZaslal: út leden 12 2021, 20:01    Předmět: Citovat

Mám taky nějaký TP Link a v managementu jde nastavit výkon. Taky je potřeba nastavit jinej kanál než 1. 1 kanál jede na 2450 MHz, kde pracujou mikrovlnky. Ty zaručene zarušej wifi, jen to fikne. Mám dojem že zrovna TP Link má defaultně nastaveno na plný výkon.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 17059
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: út leden 12 2021, 20:26    Předmět: Citovat

Mám router ASUS RT-750, nastavený na plný výkon. O když mi notebook na 10 metrů přes armovaný panel ukazuje plnou úroveň signálu, připojení je v pohodě na tabletu, noťasu Lenovo i na mobilu, televize na 5 GHz má také stabilní připojení, ale noťas HP ProBook 4730 průměrně jednou za hodinu spojení ztratí. Při spuštění prohramu Homedale vidím kolem 11 - 13 dalšéch wifin (2,4 GHz) z toho tři jsou chvílemi silnější, než ta moje, a jedou jednak v n-ku, jednak v režimu automatického vyhledávání nejvolnějších kanálů. Odkud a jakým odrazem to sem svítí, se mi nedaří zjistit.
Ale chci tím potvrdit to, co tu už padlo: není nic platný velký výkon wifiny v routeru, jestli jeho citlivost nestačí na malý výkon wifiny v počítači.
Na straně routeru se dají jak vyzařovaný výkon, tak citlivost, zvýšit směrovou anténou, na straně notebooku stejná příležitost není, zakže ho rušivž signál nlže zahlušit daleko snadněji.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bezdrátová technika a technologie, VF technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.11 sekund