Založen: Apr 08, 2004 Příspěvky: 3316 Bydliště: Brno
Zaslal: pá listopad 03 2023, 20:26 Předmět: Hyundai HDM 120 hotdog stroj, po pár minutách smrdí.
Zdravím zdejší tábor. Koupil jsem si hotdogovač. Po asi 10 minutách provozu si říkám že cítím nějaký štiplavý zápach. Lezl z toho domácího pomocníka. Ještě hodinu po kontrole ten smrad cítím. Po rozborce se zdá že to leze z toho vařiče vody. Nebýt této vlastnosti tak by se to dalo asi používat. Je to cele plast a tlak na ostny musí být s určitou opatrností. tlačit na to starší rohlík už si nejsem jist jestli bych s trnem nezahučel dovnitř. Jedna cesta zakoupit a teď druhá to jít zase vrátit. Ach jo. Tedy nekupovat.
Založen: Jan 13, 2007 Příspěvky: 15519 Bydliště: Olomouc
Zaslal: pá listopad 03 2023, 22:59 Předmět:
Koupil jsem stejný asi před měsícem a půl a funguje bez problémů. Vnuci to chtějí jako párek v rohlíku, ale musí se kupovat čerstvé rohlíky. Na druhý den ty rohlíky jsou jak guma, takže napíchnout nejdou skoro ani na nůž. A je to fakt dobrá věc za pár korun, jen se tam musí dolívat čerstvá voda před každým použitím, protože z toho napařování stéká voda zpět dolů a za týden to nevypadá hezky.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 31871 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: pá listopad 03 2023, 23:15 Předmět:
p32 napsal(a):
...Vnuci to chtějí jako párek v rohlíku, ale musí se kupovat čerstvé rohlíky. Na druhý den ty rohlíky jsou jak guma, takže napíchnout nejdou skoro ani na nůž. ...
Poradím ti lepší fígl, kterým uspokojuju už přes 20 let podobný choutky naší omladiny. Jednak nedělám párek v rohlíku z celý nožky tenkýho párku a z celýho rohlíku jen s ušmiknutou špičkou - to je plejtvání, ty špičky pak nikdo nežere a musel jsem je sušit na strouhanku. Dělám to fikanějc - rohlíky přeříznu napříč na polovičku, párky taky. Půlky párků dám ohřát do vody nebo (rychlejší) je frknu na talířku na minutu do mikrovlnky. Pak vezmu jak říkáš ty vařečku, jeden přepůlenej rohlík a obě jeho půlky strčím jen tak nasucho taky do mikrovlnky, ze který jsem vyndal párečky. Zapnu ji na 15 vteřin na plnej výkon, tím se rohlík jednak ohřeje, druhak ztratí gumovitost a bude jako čerstvě rozpečenej. Vytáhnu, nabodnu a vyklektám do každýho příslušnou dutinu držadlem vařečky, našpricnu dovnitř podle chuti a mlsnosti každýho žravýho minisoudruha nebo minisoudružky majolku, kečup nebo hořčici a kleštěma co jsem si koupil ke grilu dovnitř zastrčím půlku předem ohřátýho párku. Za 20 vteřin mám obě půlky naplněný, odložím je na talířek nebo je rovnou předám dopaprčky žroutům a repete plex, další přepůlenej rohlík na 15 vteřin do mikrovlnky. Nepotřebuju žádnej hogofogo hotdogovač, zpracuju bezpečně i den starý rohlíky, nikde není nabryndaná voda - a ještě si za celejch těch cca 20 let, co to takhle provozuju nikdo nestěžoval ... Chutná to i návštěvám, pokud tohle spáchám jako expresní svačinku, když máme hosty na zahradě rodinný Apaluchy. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 31871 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: so listopad 04 2023, 1:15 Předmět:
Hnidopichu. Půlka nožičky je prostě půlka nožičky. Kdybys ty dělal "párek v rohlíku", tak na to budeš nejspíš potřebovat bagetu nebo rovnou chlebíčkovou veku, protože bys do ní cpal obě nožky najednou, co? _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Jan 13, 2007 Příspěvky: 15519 Bydliště: Olomouc
Zaslal: so listopad 04 2023, 7:43 Předmět:
Tož ten postup, co jsi radil, tak už máme za sebou. Koupil jsem to právě proto, že si to kluci chtějí dělat sami. Jim to vyhovuje a nám taky. Stejně kupuji ty párky i rohlíky až v den spotřeby, takže jde všechno v pořádku. Je to lepší než mlsání sladkostí.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 31871 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: so listopad 04 2023, 11:34 Předmět:
No právě to půlení jsem naučil i děcka, když už jim bylo aspoň tolik, aby zvládly bez velkýho nebezpečí obsluhovat mikrovlnku. A krájet ostrým nožem umějí oba dva už od nějakejch 5-6 let věku, to jsem je pečlivě naučil, takže daleko spíš než s krvavýma rukama přijdou s žebráním "Tati, nabrus nám prosím tě nože, už zase jsou tupý jak prdel..." Tchýně ječela jak Viktorka nad splavem, když viděla 5letou dceru - malou kuchařinku pomocnici, jak přičinlivě krájí na malým prkýnku na kolečka mrkev do nakládanejch okurek a ohání se přitom jako by se nechumelilo 10cm dlouhým nožem, ostrým jako břitva ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Apr 08, 2004 Příspěvky: 3316 Bydliště: Brno
Zaslal: so listopad 04 2023, 11:51 Předmět:
p32. ten stejný a nesmrdí? Jestli jo tak je to zvláštní.
Taky jsem to praktikoval uděláním otvoru pomocí rukojeti od obracečky. Ale rohlík se občas trochu natrhl, pak ten bordel z rohlíku. Párek uvařený v páře je chutnější jak ve vodě a nahřátý rohlík je také ok. Trochu bokem, když dám i tři dny starý rohlík do horkovzdušné trouby na pár minut tak je chutnější jak čerstvě koupený. Dělám to tak i s koláčky, sladkým rohlíkem a pod. Horkovzduška je fajn stroj.
Nakonec jsem vybral Vigan Mammoth HD20X. Nerez, pevnost, sklo, termostat. Sice dvojka ale bude to lepší užitná hodnota jak ten plasťák a když se sleze více lidí tak to bude i příjemnější činnost.
Založen: Sep 04, 2019 Příspěvky: 546 Bydliště: Praha
Zaslal: so listopad 04 2023, 12:40 Předmět:
Taky jsem před časem vlastnil podobný strojek na párek v rohlíku. Byla tam nádržka na ohřev párků a jen jeden trn na rohlík. Ale špička toho trnu byla dost tupá a spíš to ten rohlík uvnitř strhlo a nahňácalo k druhýmu konci. Osvědčilo se mi do rohlíku po odříznutí špičky "zapíchnout" obloučkový nůž na pečivo a v rohlíku vyříznout drážku. A pak ještě jednu o 90°, takže vlastně křížek. Ten pak šel na ten trn napíchnout, troškou šroubovacím pohybem a za napíchnutou spodní část rohlíku pak na trn navléknout.
Když byla někdy touha po pikadoru, jak se na jihu PvR přezdívá silnější, než trpělivost k dostupnosti mašinky, tedy typicky někde venku na výletě a pod., řešil jsem to odlomením (ukousnutím) špičky čerstvého rohlíku a prstem přes mikrotenový sáček jsem vytvořil v rohlíku zaváděcí dutinku, do které se pak nasunula nožička párku a za opatrného tlaku a "šroubování", se páreček podařilo protlačit až k opačnému konci rohlíku. Pak už stačil jen kelímek s hořčicí, nebo kečup v pytlíčku a dochucování během konzumace za studena
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.