Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Lenovo S5Pro 128GB nastavení
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> GSM / CDMA / LTE technika a telefony
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Syron



Založen: Oct 20, 2016
Příspěvky: 714
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: čt červenec 30 2020, 20:02    Předmět: Lenovo S5Pro 128GB nastavení Citovat

Zdravím. Koupil jsem si mobil uvedeného typu, a mám problém s nastavením aplikací. Připadá mi, že nastavení je možné jen jednou, a pak už nejde změnit. Nebo spíš něco dělám špatně, ale nevím co.

Stáhnul jsem si např. apllikci vlc media player. Nastavil jsem si ekvalizér a uložil jako uživatelský. Ale ukázalo se to jako nevyhovující. Dnešní hudba je většinou bez dynamiky na úrovni 0 dB. Některé skladby se nedaly poslouchat, zvuk byl přebuzený, zkreslený, neposlouchatelný. Ale nastavení ekvalizéru zmizelo z nabídky. Musel jsem opakovaně odinstalovat aplikaci a znovu nainstalovat. Až na třetí pokus se mi podařilo vrátit rovnou křivku ekvalizéru.

Závažnější problém je s fotoaparátem. V menu nastavení jsem v některé fázi vybral "auto", a mobil s čtyřmi foťáky 2x 20 megapixelů, a 16 plus asi dvanáct teď nedokáže nastavit "normální" hodnoty závěrky, clony atd. Závěrka 1/14 nebo 1/24 s je, velmi slušně řečeno, nedobrá. Tímto časem se nedá udělat nerozmazaná fotka snad ani se stativem a bezdotykovou spouští. Navíc jsou fotky s bleskem velmi přesvětlené a bez blesku naopak černé jak bota. Nedá se to ale nijak změnit. nebo možná nějakým speciálním postupem.

Snad by pomohlo tovární nastavení, ale nechce se mi znovu všechno do telefonu zadávat zpět. Nefunguje ani čtečka otisků prstů.

Nevíte, prosím, někdo, jak obnovit možnosti nastavení? Nezná někdo z vás tento "cenově velmi výhodný" patelefon? Nebo je to dáno již výrobcem? Jinak je to mobil s 6GB RAM a vnitřní pamětí 128GB, dost rychlý, s dvojitým(rozděleným) displejem, který hravě zvládá dvě úlohy současně. Dík za rady. František.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MetalGod



Založen: May 30, 2006
Příspěvky: 6599
Bydliště: Seč

PříspěvekZaslal: pá červenec 31 2020, 1:47    Předmět: Citovat

Jde do jeho vnitřního úložiště něco uložit? Natahej do něj z PC třeba 100 fotek, nějaký kratší video, prohlídni je, jestli se v pořádku uložily, pak je odstraň.
Jestli budou poškozený, bude vadná paměť, ale i kdyby ne, prostě si zazálohuj někam svoje data včetně kontaktů (soubor s příponou .vcf) a reklamuj to, předtím to do továrního nastavení po záloze samozřejmě můžeš hodit.

P. S.: Ty máš Parkinsona, nebo alkoholickej tremor, že neudržíš 1/24s?! Shocked Udržím i 1/4s.

_________________
forum.debian-linux.cz * Bůček je základ! Právník
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Hubert_79



Založen: Dec 24, 2017
Příspěvky: 4071
Bydliště: Praha 6 - Petřiny

PříspěvekZaslal: pá červenec 31 2020, 7:17    Předmět: Citovat

Jen k té cloně - pokud vím, tak tu u mobilů nastavovat nejde, má to jednu clonu (stejnou jako světelnost) a šlus.
Zbytek nevím, android a Leninovo nevedu.

_________________
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Syron



Založen: Oct 20, 2016
Příspěvky: 714
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: pá červenec 31 2020, 9:50    Předmět: Citovat

Zdravím. Dík za tipy. Zapomněl jsem napsat, že telefon je úplně nový. Není vůbec problém s uložením čehokoli na vnitřní paměť. V podstatě se s ním teprv učím. Problém, že na tyto "hračky" jsem nikde nenašel český návod. Ale to asi dělají všichni výrobci. Pouze vychvalují, jaký je to úžasný přístroj, vyjmenovávají jen jeho parametry a schopnosti. Některé "smrdí" klamavou reklamou. Skutečnost je často jiná. Tolik na upřesnění.

To výrobní nastavení by možná jednorázově pomohlo. Ale jak jsem napsal, nastavení čehokoli mi připadá jako jednorázová funkce. Dalo mi dost práce tam nacpat účty a spoustu hudby, fotek atd. odhadem tak 15GB. navíc se, aniž bych to někde povolil, ukládají např. fotky na google.Každá fotka se tedy automaticky uloží dvakrát.Dokonce se mi některé nové fotky samy objevily ve starém mobilu. Domnívám se, že je tam poslal strýček Gůgl. Ale ve starém mobilu mám funkci uklládání na Gůgl zkázané. Nač to soudruh gůgl potřebuje, radši ani nepřemýšlím. Mohu si data zálohovat na Disk Google, jak tvrdí telefon. Ale tím se zřejmě nic nevyřeší. Vadí mi to "jednou a dost". Kdykoli budu v budoucnu chtít změnit nastavení, budu vždycky nastavovat do továrního nastavení? To mi připadá totálně na hlavu. To je taky hlavní důvod mého dotazu. Co dělám blbě?

S tou clonou nevím, je možné nastavit ISO v rozsahu 100 až 3200. Ale vždacky to skočí zpátky na automat. Moc toho o foťácích nevím, ale čím víc zavřená clona, tím větší je hloubka ustrosti a tím menší světelnost? Takže nastavit to jde. Teoreticky. Pak je tam AE. Snímek prům. tři možnosti. Taky skáče zpátky. Potom S (závěrka?) 1/4000 až 1/250. Opět skočí vždy zpátky na automat. Kde se ale bere na fotce v parametrech 1/14 nebo 1/25, netuším. Pak WB pro 5 zdrojů světla s nastavením teploty chromatičnosti. Pochopitelně opět skočí na autumatiku. Očekával bych možnosti nastavení režimu, např sport apod. Nic takového.

S tím udržením 1/4, to je malý zázrak. Já nevím co mám, ale je důležité, jaký foťák držíš. Kameru Panasonik MS něco, už nevím, poloprofi na velké kazety SVHS jsem udržel s mírnou oporou i na Zoom 24 na zhruba 600m vydálený cíl. Ale důvod je v délce a hmotnosti kamery. Něco jiného je několikadeková placka.

Potřeboval bych spíš poradit, proč jednou nastavené parametry nejdou už změnit. Jestli je to vlastnost telefonu nebo chyba obsluhy. Předchozí Lenovo K5 mělo jednoduchý foťák 13 megapixelů, ale fotil absolutně bez problémů. Dík za rady. František.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hubert_79



Založen: Dec 24, 2017
Příspěvky: 4071
Bydliště: Praha 6 - Petřiny

PříspěvekZaslal: pá červenec 31 2020, 10:07    Předmět: Citovat

Syron napsal(a):


S tou clonou nevím, je možné nastavit ISO v rozsahu 100 až 3200. Ale vždacky to skočí zpátky na automat. Moc toho o foťácích nevím, ale čím víc zavřená clona, tím větší je hloubka ustrosti a tím menší světelnost? Takže nastavit to jde. Teoreticky. Pak je tam AE. Snímek prům. tři možnosti. Taky skáče zpátky. Potom S (závěrka?) 1/4000 až 1/250. Opět skočí vždy zpátky na automat. Kde se ale bere na fotce v parametrech 1/14 nebo 1/25, netuším. Pak WB pro 5 zdrojů světla s nastavením teploty chromatičnosti. Pochopitelně opět skočí na autumatiku. Očekával bych možnosti nastavení režimu, např sport apod. Nic takového.


Tak ještě jednou. Mobily nemají měnitelnou clonu, mají pouze jednu. Věř mi, hodně mi jich prošlo prackama (i fotoaparátů, tak si troufnu tvrdit, že o tom něco vím). Zkrátka a dobře - když mobil nastavuje expozici, tak má jako proměnné jen expoziční čas a citlivost. Normální fotoaparát má možnost širší o clonu. Mobil ne.
Jestli máš možnost nastavovat čas v rozmezí 1/4000 až 1/250 s a je ti divné, že se tam objeví hausnumero typu "1/14" tak věz, že je to naprosto v pořádku. Mobil není mechanický aparát, takže to nastavuje ten čas plynule. No a ty jako uživatel máš možnost nastavení omezenou. Čili toto není závada.
To, že to zas skáče zpátky na automat je buď chyba, nebo vlastnost. Jestli chyba, tak určitě někde najdeš jak to nastavit aby si to pamatovalo.

_________________
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
decmen



Založen: Sep 25, 2013
Příspěvky: 495
Bydliště: Chlumec n.C.

PříspěvekZaslal: pá červenec 31 2020, 12:50    Předmět: Citovat

Mobil Lenovo k nám do rodiny nesmí !
Poslední trápení a to doslova provedl tehdy nej-model (typ už nevím, ale byl služební a šetřit se nemuselo) mému bratrovi: přijel do Jilemnice, telefon se restartoval a nešel ovládat. Po výjezdu z Jilemnice se telefon restartoval a zase normálně fungoval.
Bratr dělá pro DE firmu a jezdí týdně po celé D+PL+CZ+SK a snad i do býv. CCCP. Všude fén fungoval, jen ne v Jilemnici !!! Dvě reklamace u kyslíka, dlouhý zkoumání a na nic nepřišli- závada se neprojevila.
Tak se brácha nas*al, vzal syna za volant, Lenovo píchli do držáku na okno a druhým telefonem nahrávali cestu ..... vyjeli z Horek směr Jilemnice....pohoda...u značky Jilemnice se fén restartoval a sekl, při výjezdu se u značky Jilemnie-konec opět probudil !
S touto nahrávkou odjel do kyslíka a nechal si vrátit prachy.
Teď má 3 roky Xi a je spokojenej.
Tož asi tak.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hubert_79



Založen: Dec 24, 2017
Příspěvky: 4071
Bydliště: Praha 6 - Petřiny

PříspěvekZaslal: pá červenec 31 2020, 22:02    Předmět: Citovat

decmen napsal(a):
Všude fén fungoval, jen ne v Jilemnici !!!

Za tím je Jilemnický okultista.

_________________
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Syron



Založen: Oct 20, 2016
Příspěvky: 714
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: pá červenec 31 2020, 22:54    Předmět: Citovat

Huberte, dík za vysvětlení a poučení.


Habešane, odkaz na dříve okopírované stránky je blokován nebo nejde vložit. Ale pomohly mi leccos pochopit.


Naposledy upravil Syron dne ne srpen 02 2020, 22:15, celkově upraveno 2 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Syron



Založen: Oct 20, 2016
Příspěvky: 714
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: pá červenec 31 2020, 23:06    Předmět: Citovat

Z toho článku jsem taky leccos pochopil. Ale jedno nepochopím asi nikdy. Proč si automatika myslí, že je nejchytřelší, a chová se přesně opačně než výše doporučená nastavení. Zejména proč nastavuje tak superkrátké časy, a už vůbec nevím, proč nejde vypnout a proč se "jas" fotky automaticky nekontroluje a je při blesku totálně přejasená a naopak bez blesku černá. Byl bych vděčný právě za rady, jak tuto prznící autmatiku vypnout nebo umravnit. Proč Lenovo K5 s foťákem s menším rozlišením dělá podstatně lepší fotky. Dík. František.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kejki



Založen: Nov 10, 2009
Příspěvky: 1631
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

PříspěvekZaslal: so srpen 01 2020, 19:22    Předmět: Citovat

Už to dlouho nesleduji, ale byly časy, kdy rozumný fotoaparát byl přes jinou aplikaci, než od výrobce telefonu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Habesan



Založen: Jan 12, 2009
Příspěvky: 6216
Bydliště: Plzeňsko

PříspěvekZaslal: so srpen 01 2020, 21:30    Předmět: Citovat

Syron napsal(a):
Pravidla pro psaní článků

_________________
Sháním LCD monitory. Třeba nefunkční, na opravu.
Ideálně 1920x1080, 24", dva stejný... kéž by.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Syron



Založen: Oct 20, 2016
Příspěvky: 714
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: ne srpen 02 2020, 22:01    Předmět: Citovat

Zkoušel jsem nainstalovat několik jiných aplikací z Google Play. Drtivá většina byla spíše o reklamách, jinak nepoužitelné. Jediná Free Camera trochu fungovala, ale nedokázala si poradit s dvěma duálními fotoaparáty. Problém možná je, že zadní fotoaparát má 12 megapixelů a "sekundární" 20. Aplikace pracovala jen s tím 12i megapixelovým a ten druhý "ignorovala", prostěě jako by tam nebyl. Podle toho ty fotky vypadaly. Ale chtěl bych připomenout, že problém mobilu není jen v nastavení a činnosti fotoaparátu.Problém a dotaz je, že jednou nastavené parametry aplikací už nejdou nebo nedokážu změnit. I když jsem nastavení fotoaparátu označil za závažnější.

Myslím, že hlavní chyba nebude jen v samotném fotoaparátu, spíš v softvéru nebo v jeho nesprávném používání.

Habešane, asi jsem neměl kopírovat celý článek, ale zadat jen odkaz. Ačkoli sem přispívám už dost dlouho, bohužel některé "postupy" jsem se ječtě nenaučil. Mea kulpa.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Syron



Založen: Oct 20, 2016
Příspěvky: 714
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: ne srpen 02 2020, 22:40    Předmět: Citovat

Decmene, to je mi líto. Ale v naší rodině jsou tři mobily Lenovo víc než pět let bez problémů. Stejně minimálně tři tablety a čtyři notebooky Lenovo. Ani nejmenší problém. Ale asi v udávaném případě šlo o nějakou pomstu Petra Jilemnického. Nevím, kolik má Jilemnice příjezdových cest, ale musel ten Péťa být docela šikula, že stíhal číhat vždy přesně u značky začátek nebo konec obce.

Ta moje K5 ka si dovolila po pěti letech, že přestal fungovat jeden slot na sim kartu. Potřebuji občas mobilní internet, a nechtěl jsem dávat mobil se spoustou osobních dat, fotek a jiných informací do něčích rukou, sám si vzhledem k "mikroskopickým" vnitřnostem a špatnému zraku s opravou neporadím, a nehodlám všechna data někam kopírovat. Navíc i kvůli většímu displeji a pamětem jsem investoval 3600 Kč, a telefon zdědí jiný člen rodiny. Jinak je totiž dosud perfektně funkční. Foťák celkem dostačující pro běžnou potřebu. Myslel jsem, že si polepším. Holt, dostal jsem, co jsem si zaplatil. Ta K5ka byla tehdy asi o třetinu dražší, zato podstatně lepší. Ale doufám, že není vše ztraceno.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Syron



Založen: Oct 20, 2016
Příspěvky: 714
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: po srpen 03 2020, 18:30    Předmět: Citovat

S tím nastavením aplikací tam bude nějaký fígl. Podařilo se mi zjistit, jak se dostat do nastavení klávesnice. Nebyla s ní řeč. Nějak jsem se dostal do "Nastavení, další nastavení" a teď můžu měnit co chci. Má to velké množství možností. Asi by pomohl někdo, kdo tento mobil má, nebo ho umí ovládat.Je to asi spíš na hraní víc než na telefonování. Na telefonování ale stačí i ten nejobyčejnější a levný mobil.

Já jsem ho kupoval hlavně kvůli hudbě, fotkám a internetu včetně sledování televize.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Habesan



Založen: Jan 12, 2009
Příspěvky: 6216
Bydliště: Plzeňsko

PříspěvekZaslal: po srpen 03 2020, 20:00    Předmět: Citovat

Syron napsal(a):
Mea kulpa.
Fidelis veres.
fotoradce.cz/ Měření expozice: kdy a proč chybujeme?
fotoradce.cz/ Má ještě smysl mít ve foto technice statisíce?

_________________
Sháním LCD monitory. Třeba nefunkční, na opravu.
Ideálně 1920x1080, 24", dva stejný... kéž by.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> GSM / CDMA / LTE technika a telefony Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.16 sekund