Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Přeinstalace UMAX Visionbook 8wi Plus
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Hvjezdná pjechota
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
L
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: po červenec 27 2020, 21:35    Předmět: Přeinstalace UMAX Visionbook 8wi Plus Citovat

Kdyby měl někdo radu, nebo mě posunul o kousek dál byl bych moc rád.

Darovanej tablet UMAX Visionbook 8wi Plus jsem používal nějakou dobu než začal hodně blbnout. Často se objevuje modrá smrt, přestaly fungovat aktualizace, všechno běží pomalu, postupně přestávají fungovat některý funkce. Teď už tablet ani nejde vrátit do původního stavu přes funkci "Obnovit počítač do továrního nastavení" (viz obr. 1). Po různých neůspěšných pokusech o zprovoznění jsem došel do fáze - tablet přeinstalovat.

Postupoval jsem dle těchto návodů:
ok1ufc: Záloha ovladačů
answers.microsoft ...tablet-businesstab-a8

Na redukci mikroUsb jsem připojil USB rozbočovač, do něj myš, klávesnici a flešku. Rufusem jsem na ni "napálil" Win10, který jsem stáhl ze stránek MS. V boot manageru vybral flešku a skončil jsem na chybě 0xc0000017 (viz obr. 2). Abych vyzkoušel funkčnost bootování tabletu, vyzkoušel jsem taky boot memtestu z jiné flešky. Memtest nabootoval takže ok. Když už běžel nechal jsem provést test. Ram je ok (viz obr. 3).

Takže jsem začal pátrat a našel jsem něco o chybě 0xc0000017.

Jestli jsem to dobře pochopil tak windows si poznamenává chybný bloky paměti, aby do nich už nezapisoval. Podle návodu jsem si je nechal příkazem vypsat - nenašel žádný (viz obr. 4), takže není ani co mazat (viz obr. 5).
No a dál už si nevim rady. Kde je chyba? Málo ramky? Kudy dál?

Je nějaký způsob jak tablet dostat do původního stavu?



obr_1.jpg
 Komentář:
nefunguje tov. obnova
 Velikost:  130.41 kB
 Zobrazeno:  6 krát

obr_1.jpg



obr_2.jpg
 Komentář:
instalace Win10 z flešky
 Velikost:  151.82 kB
 Zobrazeno:  9 krát

obr_2.jpg



obr_3.jpg
 Komentář:
memtest - paměť v pořádku
 Velikost:  169.36 kB
 Zobrazeno:  6 krát

obr_3.jpg



obr_4.jpg
 Komentář:
bcdedit
 Velikost:  107.29 kB
 Zobrazeno:  4 krát

obr_4.jpg



obr_5.jpg
 Komentář:
bcdedit
 Velikost:  101.61 kB
 Zobrazeno:  5 krát

obr_5.jpg


Návrat nahoru
ace_ventura



Založen: Jan 25, 2005
Příspěvky: 231
Bydliště: Praga mater urbium

PříspěvekZaslal: út červenec 28 2020, 16:14    Předmět: Citovat

Zřejmě máš 64bit instalačku, pak to vypíše tuto chybu ohledně paměti. Tablet má 1GB takže použij 32bit instalačku a nech si ji vytvořát přímo pomocí MediaCrationTool. Přes Rufuse mi to někdy blblo.

V instalátoru kompletně přeformátuj disk ať se zruší i Recovery oddíl (pokud tam je). I tak to bude s místem na hraně - zejména ke vztahu k budoucím aktualizacím.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
L
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: út červenec 28 2020, 22:52    Předmět: Citovat

citace:
Zřejmě máš 64bit instalačku

Ne nemám. Použil jsem tento soubor: Win10_2004_Czech_x32
citace:
nech si ji vytvořit přímo pomocí MediaCrationTool

Kde ten nástroj stáhnu? Nedaří se mi ho najít. Stále mě google směřuje sem.
kód:
Na tuto stránku jsme vás přesměrovali, protože váš operační systém nepodporuje nástroj k vytvoření média pro Windows 10.

citace:
V instalátoru...

Tam se vůbec nemůžu dostat.
citace:
zejména ke vztahu k budoucím aktualizacím.

Žádný nebudou. Jakmile se zprovozní, tak bych ho provozoval jen offline. Bral bych klidně i starší verzi (tj. původně instalovanou od výrobce) Win10.
Návrat nahoru
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 26037
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: út červenec 28 2020, 23:00    Předmět: Citovat

Windows 10 su s 1 GB RAM nepouzitelne.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
L
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: čt červenec 30 2020, 11:16    Předmět: Citovat

Ale původně tam OS byl a fungoval. Tak by tam měl jít vrátit zpátky. Fakt se mi nechce vyhazovat funkční HW jen kvůli softwaru.

Kdo mi prosím pomůže vrátit tam původní verzi? Děkuju.
Návrat nahoru
piCZus



Založen: Dec 05, 2018
Příspěvky: 229

PříspěvekZaslal: čt červenec 30 2020, 13:41    Předmět: Citovat

Podívej se na FTP od UMAXu ftp://ftp.conquest.cz/pub/MID/
jsou tam soubory:
ftp://ftp.conquest.cz/pub/MID/8Wi-WIN.rar (nejspíš systém, má to 4,4 GB)
ftp://ftp.conquest.cz/pub/MID/08Wi_Plus_Drivers.rar (ovladače)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
L
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: pá červenec 31 2020, 21:06    Předmět: Citovat

Díky moc za odkazy. Stáhnul jsem. Jenže co s tím RARem? ISO ani IMG ani žádný podobný formát v něm není, jen soubory instalačky. A samotný RAR na flešku těžko rufusem zapíšu.

Jak z toho RARu udělám bootovatelné médium?
Návrat nahoru
piCZus



Založen: Dec 05, 2018
Příspěvky: 229

PříspěvekZaslal: pá červenec 31 2020, 21:41    Předmět: Citovat

Stahovat to určitě nebudu, jestli si nedáš rady, tak jim to raději do Umaxu pošli, třeba ti ten systém za úplatu nahodí.

citace:

SERVISNÍ STŘEDISKO
ConQuest entertainment
Kolbenova 961/27d
Praha 9
198 00
Provozní doba:
PO - ČT: 8:30 - 17:00
PÁ: 8:30 - 16:00

Telefon: 284 000 164
Mobil: xxx xxx xxx
Email: servis@umax.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
L
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: pá červenec 31 2020, 21:48    Předmět: Citovat

---


CQM890BCP_20150126_V2.1.3.JPG
 Komentář:
Obsah souboru 8Wi-WIN.RAR ( složka CQM890BCP_20150126_V2.1.3 a v ní...)
 Velikost:  52.19 kB
 Zobrazeno:  4 krát

CQM890BCP_20150126_V2.1.3.JPG



images.JPG
 Komentář:
Obsah složky images...
 Velikost:  28.86 kB
 Zobrazeno:  4 krát

images.JPG


Návrat nahoru
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 26037
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá červenec 31 2020, 22:24    Předmět: Citovat

Rozbalit na USB disk a skusit nabootovat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
masar



Založen: Dec 03, 2005
Příspěvky: 12787

PříspěvekZaslal: pá červenec 31 2020, 22:44    Předmět: Citovat

Také můžeš nabootovat live OS (WinPE) a systém nainstalovat programem WinNTSetup.
Ale ten co jsi stáhl je pravděpodobně Win8, nikoliv Win10.
Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
piCZus



Založen: Dec 05, 2018
Příspěvky: 229

PříspěvekZaslal: so srpen 01 2020, 8:47    Předmět: Citovat

@L:
-swm je splitnutý wim, proto tam je install.swm + install2.swm, jak je sloučit snad najdeš
-něco bude v těch scriptech (Scripts), tak si je načti, příkazy diskpart na rozdělení disku a dism pro deploy těch wim image

snaž se
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
masar



Založen: Dec 03, 2005
Příspěvky: 12787

PříspěvekZaslal: so srpen 01 2020, 8:54    Předmět: Citovat

Nic z toho nemusí dělat. Stačí jen booting... Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
piCZus



Založen: Dec 05, 2018
Příspěvky: 229

PříspěvekZaslal: so srpen 01 2020, 9:13    Předmět: Citovat

Pokud to automaticky rozdělí disk, spojí swm a extrahuje wim na partitiony, tak tím líp, stahovat ten rar nebudu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
L
Neregistrovaný





PříspěvekZaslal: so srpen 01 2020, 11:30    Předmět: Citovat

Omlouvám se, ale pojmy MBR a BIOS apod. jakž takž znám. Ale věci jako GPT, UEFI a podobný součaný věci, tak v tom mi ujel vlak.

Jasně že jsem si našel na googlu co je soubor SWM a tak jsem zjistil že existuje nějaký WIM. Jenže neznám souvislosti, softwary co se používají atd...

Diskpart trochu znám XPček. Ale dism a deploy mi nic neříká. Budu muset asi hodně hledat.

Všechno mi jde dost ztuha. Těžko to vstřebávám. Nějak s tím zápasím ale s vaší pomocí to jde po malých krůčkách. Je to ale těžký, když mě programy neustále zasypávají chybovýma hlášeníma.

Tady je ta automatika



script.jpg
 Komentář:
 Velikost:  116.86 kB
 Zobrazeno:  6 krát

script.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Hvjezdná pjechota Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund