Založen: Feb 21, 2011 Příspěvky: 3503 Bydliště: Český Středozápad (JO70AD)
Zaslal: st duben 22 2020, 17:07 Předmět:
Pokud chcete skutečně dobrej pálivej strouhanej křen, ta doporučuju Kania Strouhaný křen z Lidlu. Na nic lepšího v této podobě jsem dosud nenarazil. Nebo Křen s wasabi z Penny, ale ten už má zelenou barvu. _________________ Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Založen: May 14, 2009 Příspěvky: 194 Bydliště: Rakovník
Zaslal: st duben 22 2020, 18:13 Předmět:
Máma zavařuje do skleniček najemno nastrouhanej křen s najemno nastrouhanou červenou řepou. Nevím, jestli tu řepu předem neuvaří. Asi jo. A poměr taky nevím. Prostě, aby to chutnalo. Vím, že jsem to rád jedl i samotný. Akorát to teda nevyrábí v dubnu. Křen i řepu jsme vždycky sklízeli až na podzim.
Založen: Jan 13, 2007 Příspěvky: 15533 Bydliště: Olomouc
Zaslal: st duben 22 2020, 22:39 Předmět:
No, někdo nemusí být na zkyselé víno. Pokud používáš obyčejný 6-8% ocet, tak to taky neředím, ale pokud použiješ 10% nebo 20% ocet, tak si to naředíš určitě. Znám lidi, co si ředí vodou i normální červené víno, ale to už je mimo mé chápání. Tu jednolitrovou otevřenou láhev červeného musíme stejně dopít, aby z toho nebyl na druhý den už jen ten ocet, tak na co to ještě ředit?
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 17840 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: st duben 22 2020, 23:33 Předmět:
p32 napsal(a):
pokud použiješ 10% nebo 20% ocet,
20% a potravinářskej? Myslíš tím kvasnej ocet a nebo technickej z kyseliny octový? Kdysi jsem byl na exkurzi v Konzervárnách a lihovarech Liptovský Mikuláš, kde vyráběli kvasnej ocet a matně vzpomínám, že dělali jen dvojnásobnou koncentraci toho v běžným prodeji. Prý se s ním dobře ledasco čistilo. _________________ Jirka
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 31970 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: st duben 22 2020, 23:57 Předmět:
Já si ještě pamatuju, že v 70.letech bejval ve vesnický Jednotě na dědině kde jsme bydleli ke koupi ocet jak 4%, tak 8% - a bábinka ten 8% ředila převařenou vodou "halb und halb", když nakládala okurky do láku DEKO na "kvašáky", protože tam byl předepsanej 4% ocet. Pak už ten "rychlokvaškovej" lák nebyl k dostání - byla to směs soli a koření v zalepeným pytlíku, vloženým v kartónový krabičce spolu s výsekem z dřevěný dýhy, kterým se okurky v pětilitrový láhvi zašprajcovaly, aby při kvašení nevylezly ven a prostě se tahle varianta přestala dodávat nebo kýho vejra, už jsem to prostě pak nikde neviděl. A přestal se prodávat i ten 4% ocet, tehdá ještě ve vysoký skleněný 1litrový láhvi - v tu dobu začaly na trhu bejt s octem výhradně poloprůhledný LD-polyetylénový láhve s bílým šroubovacím víčkem... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4496 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: čt duben 23 2020, 7:49 Předmět:
Já si nepamatuji 4% ocet, ale pamatuji 10%. Byl v litrovce a byl jako voda. Žádné zabarvení a dalo se s ním docela dobře čistit od vodního kamene. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 17840 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: čt duben 23 2020, 17:09 Předmět:
To jde i s tím součastným. Dám jednou za měsíc dvoudecák do rychlovarky a zapnu. Při asi 60 st začne zběsilá reakce a bubliny vyžerou i ten slabej povlak na stěnách. Synovec se s rychlovarkou vůbec nepatlá, u tý s celokovovým dnem ji pustí bez vody až do vypnutí tepelný pojistky a ten nános kamene na dně odstřelí. Dělá to i přes mý varování asi 2 roky a konvice stále drží. _________________ Jirka
Založen: May 14, 2009 Příspěvky: 194 Bydliště: Rakovník
Zaslal: čt duben 23 2020, 18:22 Předmět:
... citronová nesmrdí ...
Před lety jsem jí takhle navečer nasypal do konvice a vyvařil. Samozřejmě ráno jsem zalil kafe, chvíli se zapoměl a nechal ho schladnout. A protože citronová nesmrdí, tak jsem stihl asi 3x polknout. Nechutnalo mi to...
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.