Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

UPS Infosec E6 LCD TM RM 10KVA umrela

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 26380
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: st březen 25 2020, 16:32    Předmět: UPS Infosec E6 LCD TM RM 10KVA umrela Citovat

Umrela nam rackova UPS Infosec E6 LCD TM RM 10KVA. Ma 3-fazovy vstup, 1-fazovy vystup a je online (double conversion).

Poslala nejake SNMP trapy a potom umrela, ani displej nesvieti. Po stlaceni ON sa na par sekund rozsvietia vsetky segmenty displeja aj stavove LED, nasledne vsetko zhasne. UPS je asi v nejakom nudzovom bypasse, kedze na vystupe napatie je.

Moze sa to takto spravat len kvoli vadnym bateriam? Z mensich UPS mam skusenost, ze ano. Otazne je, ci to plati aj pre tieto velke.

Uz som objednal 20 baterii. Dalsich 20 bude potrebnych do pridavneho battery packu. Lenze sa to musi odpojit - prepnut externy bypass (to si vyziada vypnutie niektorych zariadeni), vypnut istic, odstranit battery pack, az nasledne sa (dufam) dostanem dovnutra UPS...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cabernet



Založen: Nov 26, 2005
Příspěvky: 2662

PříspěvekZaslal: čt březen 26 2020, 19:41    Předmět: Citovat

Urcite sa to tak moze spravat prave koli vadnym bateriam.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 26380
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: čt březen 26 2020, 20:36    Předmět: Citovat

Tak sme sa s tym j**ali 3 hodiny:
- v battery packu je skutocne 20 baterii 12V/9Ah, niektore boli hore vytecene - vymena je peklo, treba cely pack rozobrat (na kryte je asi 15 skrutiek), baterie su pripevnene plechovymi sponami a na ich uvolnenie treba nastrckovy kluc 7mm, osadenie matic naspat je velmi problematicke
- v samotnej UPS ziadne baterie nie su
- ani po vymene baterii to nefunguje, tipujem to na zavadu zdroja pre napajanie riadiacej elektroniky

Nakoniec sme to docasne vymenili za APC SmartUPS 5000. Tato UPS je uplna parada oproti tomu francuzskemu srotu. Baterii je 16 v blokoch po 4. Staci otvorit predny kryt (2 skrutky) a tieto 4 bloky jednoducho odpojit a vytiahnut bez vypinania UPS.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 26380
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá březen 27 2020, 8:59    Předmět: Citovat

Mam tu svinu na stole, ale schema asi nikde neexistuje Sad

Je tam 14 elytov 680uF/450V, to bude DC bus. 3-fazovy vstup bude asi nieco ako 3 rovnake PFC s vystupom na ten DC bus.

Nabijac baterie ma samostatnu dosku, ten by som mal asi preverit ako prvy. Na jeho vystup je pripojeny nejaky maly zdroj s UC3845, to by mohlo byt napajanie riadiacej elektroniky, ktora je na samostatnej doske (k nej je pripojeny aj predny panel a komunikacna doska s COM a USB).

Elyty su sracky - Jamicon TK a Lelon RGA, velke su Elite GM a Elite PL.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 26380
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá březen 27 2020, 10:48    Předmět: Citovat

Takze bypass (ked je UPS vypnuta alebo mrtva ako teraz) je rieseny pripojenim L1 zo vstupu na vystup. Z tejto fazy sa tiez napaja nabijac baterie.

Vstup nabijaca som odpojil a priamo do neho som pripojil napajanie (pre istotu z malej plastovej UPS oddelenej od zeme). Nabijac bezi - na vystupe ma 245V, jeho ventilator sa tiez rozbehne.

Zdroj s UC3845 nebezi. Zapina sa zjavne tlacidlom ON na prednom paneli - vedie z neho samostatny 2-drotovy privod cez nejake optocleny na primar toho zdroja. Ked drzim ON, zdroj bezi. Na riadiacej doske sa objavi 5V a z neho sa vyraba 3,3V a 1,8V. Svietia vsetky LED a segmenty LCD. Myslim si, ze v tomto momente by sa mal rozbehnut CPU a nejakym sposobom drzat napajanie zapnute.

Nevyzera to dobre...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 26380
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá březen 27 2020, 11:23    Předmět: Citovat

Takze procesory su tam minimalne dva (ked nepocitam SNMP kartu, ktoru som vybral) - jeden vacsi na CNTL doske (asi riadi vykonovu cast) a druhy mensi na komunikacnej doske. Ten asi obsluhuje aj predny panel (do tejto dosky je panel pripojeny) - a pravdepodobne nebezi. Este skusim rozobrat ten predny panel.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 26380
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá březen 27 2020, 12:42    Předmět: Citovat

Procesor na komunikacnej doske zije - ked pripojim USB kabel k PC, tak pocas behu zdroja vidim USB zariadenie.
Predny panel obsahuje samostatnu dosku tlacidiel+LED a samostatny LCD panel Winstar.

Tlacidlo ON/ENTER ma dvojaku funkciu. Spina diodu optoclena na zapnutie zdroja (ON) a cez dalsi optoclen je pripojene k CPU (funkcia ENTER).

Zdroj by mal drzat zapnuty cez druhy optoclen. Par sekund skutocne aj drzi. Len neviem bez schemy zistit, odkial je ovladany.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 26380
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá březen 27 2020, 16:01    Předmět: Citovat

Pokrok: cele som to rozobral, v zdroji nasiel vadny elyt C31 (470uF/35V Jamicon TK). Po vymene a zlozeni sa po zapnuti roztocia oba ventilatory naplno (su napajane z tejto vetvy), predtym sa ledva otacali. Stale vsak elektronika nezije.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 26380
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá březen 27 2020, 16:21    Předmět: Citovat

Vymenil som este 4 Jamicony (3ks 100uF/25V, 1ks 220uF/25V) pri regulatoroch 3,3V a 1,8V - mali zvysene ESR. Spravanie sa zmenilo - ventilatory sa rozbehnu, ale uz nie naplno, zdroj drzi zapnuty! Po chvili sa nabijac akoby restartuje (vystupne napatie poklesne, aj displej preblikne) a UPS, z ktorej to napajam, pipne asi kvoli pretazeniu - to sa dokola opakuje.

Odpojil som komunikacny kabel medzi CNTL doskou a nabijacom a nabehlo to!

Ten nabijac predsa nemoze mat taky velky odber, aby to neutiahla 1500VA UPS (nemam pripojene ziadne baterie). Otazne je, naco sluzi ten komunikacny kabel - su tam 3 zily oznacene G, RX, TX, na doske nabijaca je tiez nejaky maly procesor.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 26380
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá březen 27 2020, 16:54    Předmět: Citovat

Po pripojeni do zasuvky sa to spravalo rovnako.

Takze som pripojil nabijac naspat do UPS a skusil to cele korektne napajat cez vstupnu svorkovnicu (L1-N). Po zapnuti vstupu sa to automaticky zaplo a nabehlo! Samozrejme, ze pipa a ukazuje chybu baterie, ale asi to funguje Very Happy

Okrem ineho ukazuje kody 1A a 3C. 3C by malo byt "Utility extremely unbalanced", to bude OK, keze mam len jednu fazu zapojenu. Ale nepaci sa mi 1A: "Negative power fault".
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 26380
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: po březen 30 2020, 7:21    Předmět: Citovat

Takze je to inak: chyby su "01 - Bus start failure" a "3C - Utility extremely unbalanced". Skusim pripojit bateriu, ked budem mat kabel.

[edit]
Takze chyba 01 tam pravdepodobne nie je, je to asi pocet chyb (?) - dokumentacia je otrasna, vobec nie je jasny vyznam toho, co zobrazuje LCD. Pripojil som sa cez management kartu a tam v logu vidim len Utility extremely unbalanced, Battery failure a AC failure.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 26380
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: po duben 06 2020, 13:36    Předmět: Citovat

Konecne mi dorucili kabel k baterii.

"01" nebola chyba (fault) ale varovanie (warning), tzn. "Battery unconnected". Po pripojeni baterie to zmizlo.
Ostava len "3C", ale ta (dufam) zmizne pri pripojeni na vsetky 3 fazy (ktore tu nemam).

Nabijanie baterie funguje, aj beh na bateriu.

Takze uz len vyniest na druhe poschodie a nechat zapojit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund