Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS. Nutná registrace.


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

ORAVA LT836 po dlhsom vypnuti z elektriny nenabehne do STBY.
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Onkyo



Založen: Jan 02, 2006
Příspěvky: 1038
Bydliště: Košice-okolie

PříspěvekZaslal: so únor 22 2020, 19:45    Předmět: ORAVA LT836 po dlhsom vypnuti z elektriny nenabehne do STBY. Citovat

Zdravim zdroj 17IPS19-5,MB17MB95S-1.Ak ho vypnem a necham dlhsie stat nenabehne do STBY nesvieti cervena LED.STB napätie zo zdroja je 7,64 to ide na U9 a von by malo ist 5V VCC.Po nabehu TV je tam na vstupe 12V VCC a von ide 5V VCC 5 V STBY nie je na zdroji ani na MB.Akonahle idem merat 5VSTB,5V VCC dotknem sa meraku a uz nabehne TV nestihnem nic viac odmerat studaky nie su.Neviem ci vymenit nejaky kondik.Mam podozrenie na ten U9 obvod no nestihnem odmerat nic.Nemate radu?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MetalGod



Založen: May 30, 2006
Příspěvky: 6382
Bydliště: Seč

PříspěvekZaslal: ne únor 23 2020, 1:37    Předmět: Citovat

Koukni na ty elyty, jak jsou v řiti, tak za tepla sloužej, po vychladnutí jim ale stoupne ESR.
_________________
forum.debian-linux.cz * Bůček je základ! Právník
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Onkyo



Založen: Jan 02, 2006
Příspěvky: 1038
Bydliště: Košice-okolie

PříspěvekZaslal: ne únor 23 2020, 8:35    Předmět: Citovat

Takze podarilo sa mi zistit ze mi nenabehne zdroj s IC303.Ten startuje normalne na +12V a potom ho prepne na nejakych 7V ked je TV v STBY.A on nenastartuje.Zrejme TV startne normalne procak zisti,ze bola vypnuta do STBY a vypne ho vzapäti do STBY.Otazka: preco nechce ten IO nastartovat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jardafiala



Založen: Jun 20, 2010
Příspěvky: 32
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: ne únor 23 2020, 10:23    Předmět: Citovat

Zdar
zační výměnou VŠECH C314,315,316,324. Ty jsou v režimu standby trvale pod napětím, můžou mít svod a IO je nestačí živit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Onkyo



Založen: Jan 02, 2006
Příspěvky: 1038
Bydliště: Košice-okolie

PříspěvekZaslal: ne únor 23 2020, 10:45    Předmět: Citovat

Uz som premeral vsetky .Ked to nabehne uz to ide.Problem je v tom,ze ked ostatne bez elektriny nechce nabehnut.Ked raz nabehne uz ide v pohode.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
workhard



Založen: Jul 07, 2006
Příspěvky: 3415
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: ne únor 23 2020, 10:54    Předmět: Citovat

Ty elyty už jsi vyměnil?
_________________
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 12155
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: ne únor 23 2020, 11:01    Předmět: Citovat

Myslím, že je ani nezměřil.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Onkyo



Založen: Jan 02, 2006
Příspěvky: 1038
Bydliště: Košice-okolie

PříspěvekZaslal: ne únor 23 2020, 11:01    Předmět: Citovat

Oproti scheme co mam je v zdroji pouzity IO ICE3BR0665 nie ICE3BR1765,ale to by nemalo vadit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
fredis



Založen: Nov 17, 2004
Příspěvky: 4875
Bydliště: Třebíčsko

PříspěvekZaslal: ne únor 23 2020, 11:36    Předmět: Citovat

Odpověď na dotazy.. Rolling Eyes Laughing Laughing
_________________
Rotor rotuje a stator stagnuje...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MetalGod



Založen: May 30, 2006
Příspěvky: 6382
Bydliště: Seč

PříspěvekZaslal: ne únor 23 2020, 12:55    Předmět: Citovat

Změř a případně vyměň elyty, nebo je vyměň rovnou naslepo!!!
V práci jsem kdysi nafasoval počítač, jak přes noc stál, po zapnutí 10-15 minut cykloval (rychle se restartoval), po rozdělání vypadaly elyty jak tantalový kapky a pod nima bylo nasráno. Jak se elyty zahřály, kleslo jim ESR a mohlo se začít pracovat.

_________________
forum.debian-linux.cz * Bůček je základ! Právník
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Onkyo



Založen: Jan 02, 2006
Příspěvky: 1038
Bydliště: Košice-okolie

PříspěvekZaslal: ne únor 23 2020, 18:25    Předmět: Citovat

Elyty som zmeral aj vymenil na skusku ako prve.Vsetko OK.Pri napäti okolo 100-120V striedavych to nabehne v poriadku.Ked vybyjem vsetky elyty co su okolo ako hlavne na mostiku ,na VCC a zapojim na 240 nenabehne,ale ak ho dam cez regulacne trafo a dam mu 100-120V striedavych nabehne vzdy.Uz len IO ostava.On ma v sebe startovaci obvod rovno z 400V jednosmernych a po rozbehnuti sa napaja uz VCC napätim.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Syron



Založen: Oct 20, 2016
Příspěvky: 637
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: po únor 24 2020, 12:00    Předmět: Citovat

Píšeš v úvodu, že jak se dotkneš měřákem... předpokládám měřícím hrotem, TV naběhne a je po měření. Zkus opačný postup. Připojit napřed opatrně hrot, a pak teprve zapnout do zásuvky.

Já bych to viděl na osciloskop, místo bezhlavého vyměňování kondenzátorů. Může tam něco zakmitávat nebo při zapnutí překmitne nějaké napětí, nejspíš standby. Přepěťovka TV vypne Odpovídalo by to tomu naběhnutí při sníženém napětí. Obojí může dělat i ten IO.

Ještě další možnost. Kup si chladící sprej a zkus po vypnutí tv kdy běží normálně, ochladit vždy určitou skupinu součástek pohotovostního zdroje, simulovat tak prodlevu ppo vypnutí. Začít můžeš třeba tím IO.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Syron



Založen: Oct 20, 2016
Příspěvky: 637
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: po únor 24 2020, 12:10    Předmět: Citovat

Ještě mě napadlo, z těch 400V, nejde to napětí přes odpor(y) větší hodnoty, plus diodu? Jaký je za nimi kondenzátor?.Zkus ten vybít, ostatní ne. Změní se něco?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Onkyo



Založen: Jan 02, 2006
Příspěvky: 1038
Bydliště: Košice-okolie

PříspěvekZaslal: po únor 24 2020, 20:20    Předmět: Citovat

+400V ide rovno zo vsetkych kondikov na napajanie IO U9 pre zdroj ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Syron



Založen: Oct 20, 2016
Příspěvky: 637
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: po únor 24 2020, 20:41    Předmět: Citovat

Jo, dík. Takže impulzní zdroj, s trafíčkem?

Něco takového? https://docs.rs-online.com/cd2c/0900766b8107413c.pdf

Je tam ten regulační obvod s optočlenem na vývodu 2 IO? Mohl by tam být nějaký problém v regulaci napětí, ale neznám schéma TV, takže jen střílím.

Na straně 29 je podrobnější schéma typického zapojení, ale připadá mi to složité možná zbytečně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund