Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Arduino IDE a COM1 na desktopu
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Miniaturní počítače (Arduino, Raspberry a další)
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
markoni



Založen: Oct 30, 2006
Příspěvky: 1780
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: so prosinec 07 2019, 20:00    Předmět: Arduino IDE a COM1 na desktopu Citovat

Zdravím
Mám jen modul ESP8266 to znamená bez převodníku USB ale mám na desktopu fyzický COM 1 port, na video návodech na youtube je programovaní v Arduino jen přes převodník vis příloha ale já bych potřeboval využít ten COM1 port co mám na desktopu, převodník RS232 na 3V3 mám (TXD,RXD), jak nastavit v Arduino IDE parametry na COM1 ? díky



USB to TLL.jpg
 Komentář:
 Velikost:  37.39 kB
 Zobrazeno:  52 krát

USB to TLL.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dj_Paul



Založen: Sep 19, 2004
Příspěvky: 1841
Bydliště: Laškov

PříspěvekZaslal: so prosinec 07 2019, 21:25    Předmět: Citovat

a co změnit ve správci zařízení číslo COM portu na to co nabízí arduino?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
markoni



Založen: Oct 30, 2006
Příspěvky: 1780
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: so prosinec 07 2019, 21:49    Předmět: Citovat

Po pochopitelně jsem změnil až taková lama nejsem Very Happy zajímavé je když připojím něco co má na sobě virtuální port COM tak ve hyperteminálu se to co se má vypisuje Confused
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Cowley



Založen: Feb 04, 2005
Příspěvky: 2467

PříspěvekZaslal: so prosinec 07 2019, 23:03    Předmět: Citovat

Asi jsem to nepochopil.
Když připojíš převodník z obrázku do PC, jak se ti přihlásí?

Máš k němu v PC správný ovladač?
Jakej brouk je v něm jako USB převodník? CH340? Nebo nějaký Atmel?

Já mám podobný s CH340 a hlásí se mi jako COM20, ten si pak zvolím v IDE pro komunikaci s vlastní deskou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
markoni



Založen: Oct 30, 2006
Příspěvky: 1780
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: so prosinec 07 2019, 23:10    Předmět: Citovat

Já ho nemám já chci využít fyzický COM1 na desktopu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
markoni



Založen: Oct 30, 2006
Příspěvky: 1780
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: so prosinec 07 2019, 23:34    Předmět: Citovat

Já mám datový kabel od mobilu Siemens A60
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milan_F



Založen: Oct 03, 2005
Příspěvky: 1322
Bydliště: nedaleko Humpolce

PříspěvekZaslal: ne prosinec 08 2019, 3:26    Předmět: Citovat

No tak v tom IDE navol místo virtuálního portu převodníku ten tvůj COM1 ....
Jen aby ti ten datovej kabel k telefonu s timto softem fungoval... Převodník v něm se napájel z řídících signálů, který komunikační soft nastavil do log 1.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
markoni



Založen: Oct 30, 2006
Příspěvky: 1780
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: ne prosinec 08 2019, 13:07    Předmět: Citovat

Trefa do černého asi mě nemine koupení toho převodníku který mám v příloze, s tím arduino IDE to nefunguje Confused kdyby někdo věděl jak to nastavit v arduino IDE -COM !!!
edit
já že jenom tím kabelem jsem nahrál intepret lua i skript webserver do ESP8266 ESP-12 a tak dále v arduinu IDE jsem narazil Shocked
tak tohle to je to pravé https://aukro.cz/prevodnik-z-usb-na-ttl-cp2102-6929946528 ano?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
FHonza



Založen: Nov 20, 2012
Příspěvky: 1485
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po prosinec 09 2019, 11:30    Předmět: Citovat

Použít lze jakýkoli převodník, s CP2102 nebo CH340. Pro trvalé připojení je ale nutné ještě zapojit RTS a DTR k RESETu a GPIO0. Viz schema. Pro dočasné připojení lze signály RESET a GPIO0 připojit "natvrdo". Tady je o tom povídání.
Používám to dočasné přípojení, do ESP nahraju podporu pro "OTA update" a pak už ESP programuji pomocí něho. Je ale potřeba k tomu uzpůsobit program (není to nic komplikovaného, na webu jsou mraky příkladů).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
markoni



Založen: Oct 30, 2006
Příspěvky: 1780
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: út prosinec 10 2019, 19:14    Předmět: Citovat

Tak jsem si to objednal na aukru ten převodník viz odkaz výše .Jinak dorazilo mě ESP8266 ESP-01 mimochodem mě překvapilo že je to tak malé, první poznatky- včera jsem s tím hrál skoro celý den(mí nejbližší mě to dali patřičně na vědomí) Confused nemohl jsem to dlouho přinutit k dialogu a ovládat pomocí AT příkazů zkoušel jsem hyper terminál,putty až jsem ho rozmluvil pomocí ESPloreru.Chci pomoci ESP8266 ESP-01 a a teplotního čidla ds18b20 posílat naměřenou teplotu na můj webhosting a proto jsem se uchýlil pro arduino IDE protože nevím o něčem jiném a pro arduino IDE je moc příkladů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
markoni



Založen: Oct 30, 2006
Příspěvky: 1780
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: st prosinec 11 2019, 13:29    Předmět: Citovat

A ještě něco ten převodník TLL je na 5V ale signály RxD aTxD já potřebuji úrovně 3V3 vydrží to ESP8266 ? na schématech na webu je to tak zapojeno Shocked
edit
já tam budu muset dát dělič napětí Shocked



přispusobení.jpg
 Komentář:
 Velikost:  22.08 kB
 Zobrazeno:  47 krát

přispusobení.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
FHonza



Založen: Nov 20, 2012
Příspěvky: 1485
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st prosinec 11 2019, 18:30    Předmět: Citovat

Rozhodně 5V ho přivede do křemíkového nebe. Nejlepší je si koupit něco takového za pár peněz. U toho se jumperem přepíná mezi 3.3V a 5V.

Pro programování používám PlatformIO, spolu s VSCode. Jako framework lze použít i Arduino.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
markoni



Založen: Oct 30, 2006
Příspěvky: 1780
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: st prosinec 11 2019, 19:41    Předmět: Citovat

Už se stalo já jsem si to na tom aukru koupil https://aukro.cz/prevodnik-z-usb-na-ttl-cp2102-6929946528 zítra mi to má dojít Mad jinak mám tento převodník od dřívějška


RS232.jpg
 Komentář:
 Velikost:  256.63 kB
 Zobrazeno:  49 krát

RS232.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
markoni



Založen: Oct 30, 2006
Příspěvky: 1780
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: čt prosinec 12 2019, 13:38    Předmět: Citovat

Tak se mi to podařilo AT příkazy s arduino IDE jen mě to nefunguje když zapojím pin EN na 3V3 nevím proč.Chci se ubezpečit jestli při programování musí pin GPO0 na zem ? díky


zapojení.jpg
 Komentář:
 Velikost:  288.54 kB
 Zobrazeno:  44 krát

zapojení.jpg



arduino com.jpg
 Komentář:
 Velikost:  206.75 kB
 Zobrazeno:  43 krát

arduino com.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
FHonza



Založen: Nov 20, 2012
Příspěvky: 1485
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt prosinec 12 2019, 16:06    Předmět: Citovat

Musí Tady je to vysvětleno podrobně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Miniaturní počítače (Arduino, Raspberry a další) Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund