Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

STB DVB T2 z Ebay nebo Aliexpressu
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV a dalších
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 13331
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: čt prosinec 12 2019, 12:12    Předmět: Citovat

To připojení přes ten USB čudlík bude fungovat v domácí síti stejně jako připojení přes ten RJ45. Samozřejmě se počítá s tím, že máš domácí síti wifi router atd.
Češtinu do toho ti nahraje "skoro" každý. Jde pouze o to, vytáhnout ten firmware ven, počeštit např. polštinu a dát zpět. Já to takhle dělal u DVD přehrávačů Philips apod. Prostě, i kdyby tam ta čeština nebyla, tak by byl určitě velký zájem o její přidání - důležité je, aby tam šel ten HEVC.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Killroy
Moderátor


Založen: Dec 08, 2007
Příspěvky: 4080
Bydliště: Plzeňsko

PříspěvekZaslal: čt leden 02 2020, 19:56    Předmět: Citovat

Tak pokusně objednaný DVB-T2 přijímač z Aliexpressu dorazil dnes z Belgie (na Ali objednáno 12.12.19). Cena lidová.

Obsahem balení je vlastní přijímač, HDMI kabel, dálkový ovladač a jednoduchý návod v angličtině. Přijímač lze naladit bez problémů a české menu je bez chyb. Nainstaloval jsem ho v dílně na jednu placku co mi tam zůstala. Uvidíme jak se bude chovat.



menu.jpg
 Komentář:
 Velikost:  89.11 kB
 Zobrazeno:  79 krát

menu.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 13331
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: čt leden 02 2020, 23:29    Předmět: Citovat

Je tam nějaký čudl na wifi a kolik to přišlo v Kč?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
fkroupa



Založen: Jan 23, 2007
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: pá leden 03 2020, 0:07    Předmět: Citovat

Hill napsal(a):
TOP:
Podobný má i settopbox Tesla TE-310.
Když už jsem u tohoto settopboxu, zeptám se na jednu maličkost: k čemu má tento settopbox LAN konektor RJ-45, a proč dovoluje připojení k síti (jak ručně, tak přes DHCP)?
Ničím se mi nepodařilo nic z internetu vyvolat, ani v menu najít volbu, která by to umožnila.


V jedné z recenzí na Heurece se píše "připojení k internetu pouze pro aktualizaci sw".
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Killroy
Moderátor


Založen: Dec 08, 2007
Příspěvky: 4080
Bydliště: Plzeňsko

PříspěvekZaslal: pá leden 03 2020, 9:58    Předmět: Citovat

p32 napsal(a):
Je tam nějaký čudl na wifi a kolik to přišlo v Kč?

Nemá. Při tehdejším kurzu na 460 Kč + 4% slevy při mobilní platbě skrze slevový odkaz.


Naposledy upravil Killroy dne pá leden 03 2020, 12:49, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 13331
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: pá leden 03 2020, 10:16    Předmět: Citovat

Takže asi 4 stovky. Všiml jsem si, že je tam i verze, která místo SCARTu má RJ45. Má to připojení na síť nějaký smysl? Tedy jako normální využití k internetu než jen k aktualizaci SW. Ptám se jen proto, jestli to má nějaké ty možnosti v menu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Killroy
Moderátor


Založen: Dec 08, 2007
Příspěvky: 4080
Bydliště: Plzeňsko

PříspěvekZaslal: pá leden 03 2020, 12:38    Předmět: Citovat

Tak to nevím. V menu multimedia jsem teď objevil nějakou možnost připojení na youtube. Po otevření se zobrazí hláška "Připojte anténu wifi a nastavte internet". Nicméně připojit není kam, tahle verze je bez.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
scorpions-cz



Založen: Mar 19, 2011
Příspěvky: 1263
Bydliště: Jižní Čechy Dačicko

PříspěvekZaslal: pá leden 03 2020, 15:32    Předmět: Citovat

A nešla by ta anténa do USB ?
https://www.aliexpress.com/item/4000418978342.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5ca41a75JnDuxa&algo_pvid=24687695-1e68-48b3-93fe-36b1cade44e7&algo_expid=24687695-1e68-48b3-93fe-36b1cade44e7-1&btsid=f93f0bbe-27d9-41f2-b57f-33546e2a0c9c&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3,searchweb201603_53
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 13331
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: pá leden 03 2020, 18:03    Předmět: Citovat

Jak jsem to studoval, tak by šla a je tam stejná i za 60,- Kč, ale to je jedno. Jen mám dojem, že to jde připojit jen to YT.
Zkus ten odkaz dávat jen po ten otazník, to stačí. Zbytek jsou blbosti.
https://www.aliexpress.com/item/4000418978342.html
https://www.aliexpress.com/item/32907363110.html
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tomasjedno



Založen: Oct 11, 2008
Příspěvky: 5273
Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha

PříspěvekZaslal: pá leden 03 2020, 19:56    Předmět: Citovat

scorpions-cz napsal(a):
A nešla by ta anténa do USB
Na první pokus bych asi vyzkoušel něco s čipem RTL8188 a ne MTK7601, když to výrobce STB doporučuje.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
warp



Založen: Sep 23, 2004
Příspěvky: 916
Bydliště: Praha-Sobín

PříspěvekZaslal: pá leden 03 2020, 23:05    Předmět: Citovat

Já mám STB K2 Smart https://www.aliexpress.com/item/4000039185115.html ,češtinu umí, funkce bez problémů. Levný STB pro běžnou TV. Dále mám už více než rok STB ON-LENY T2, zprvu neznámý, má LAN. Později jsem zjistil, že se u nás prodává jako MAXXO T2 (jen jiný přední panel, zbytek stejný) SW pro MAXXO bez problémů, funguje přehrávání z NASu funkční. Ještě z toho vychází EMOS EM-170, má však jiný SW, je také funkční kromě DO resp. funguje s tím od EMOSu. Bohužel se oba již nevyrábí, jen to MAXXO
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
robo



Založen: Apr 08, 2004
Příspěvky: 2969
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: út leden 21 2020, 10:43    Předmět: Citovat

Killroy: Má DO možnost naučit se funkci zapnuti tv z ovladače TV? Někde jsem o tom něco četl že jsou boxy s ovladačem co to umí, pak stačí používat jen jeden. Díky za info
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kovka



Založen: Nov 26, 2006
Příspěvky: 314
Bydliště: Brumovice

PříspěvekZaslal: st leden 22 2020, 23:28    Předmět: Citovat

Mám tento, nenadávejte na dlouhý odkaz Smile
https://www.aliexpress.com/item/4000468802135.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.18bf4c4d3ln7lO
Má Wifi k síti se připojí, pak napíše nějakou úsměvnou hlášku,ale YT se nespustí /nepotřebuju/,češtinu má funguje bez problémů v DVBT i T2
Kod se bez problému naučí Z TV ovladače
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Killroy
Moderátor


Založen: Dec 08, 2007
Příspěvky: 4080
Bydliště: Plzeňsko

PříspěvekZaslal: čt leden 23 2020, 8:24    Předmět: Citovat

robo napsal(a):
Má DO možnost naučit se funkci zapnuti tv..

Ne, tenhle to neumí..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
niko231



Založen: Jun 14, 2005
Příspěvky: 370

PříspěvekZaslal: po leden 27 2020, 17:42    Předmět: Citovat

Taky jsem zakoupil 2 ks DVBT-2 z Ali,
https://de.aliexpress.com/item/32974608070.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dNRR57r

typ Vmade K6, kvůli programovatelnému ovladači. Základní funkce jdou v pohodě, ale zjistil jsem, že YouTube po začátku přehrálo některá videa, ale teď hází všude hlášku " Error Can´t Play this video"
Mám verzi
ITALY
SW. 7T10R836650
HW. 20190422V1.0
Zkusil jsem přehrát Firmware 2019 11.1.V1.0, ale původní se nepřepsal.
http://www.v-made.tv/viewforum.php?f=38&sid=f48e02f7e94e915c7846c336305acc93
Má někdo s těmito modely zkušenost?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV a dalších Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund