Vítejte na Elektro Bastlírně
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Upload · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Hledat v článcích

Dobrovolné příspěvky na provoz EB

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

STB DVB T2 z ebay

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV a dalších
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
californ



Založen: Feb 20, 2015
Příspěvky: 110

PříspěvekZaslal: út prosinec 03 2019, 10:27    Předmět: STB DVB T2 z ebay Citovat

Zdravím.Kupoval jste někdo tento set top box?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 4585
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út prosinec 03 2019, 10:30    Předmět: Citovat

Set top box musí umět kodek HEVC H.265, linkovaný je H.264 a v ČR to nepojede.
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 16017
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: út prosinec 03 2019, 10:56    Předmět: Citovat

Tento settopbox se už stává evergreenem - začalo to v PennyMarketu, když tam tento settopbox vyrobený původně pro polský trh urychleně stahovali z prodeje...
Umět DVB-T2 je sice dost podstatné, ale samo o sobě, bez kodeku HEVC (h.265), je to u nás k ničemu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 4585
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út prosinec 03 2019, 11:06    Předmět: Citovat

Ono je totiž i velice humorné, že na Ebay má ten set top box u spousty prodejců v titulku H.265 uvedeno, ale v popisu už ne. Takže v případě nákupu to pak řeší item is not as described -> full refund a kupující skončí s vrácenými penězi a jedním set top boxem k ničemu doma Smile
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CZJKP1



Založen: Nov 26, 2008
Příspěvky: 2885
Bydliště: ČR-Praha 5

PříspěvekZaslal: út prosinec 03 2019, 16:28    Předmět: Citovat

Ten adaptér by za to stál 😂
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 16017
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06 2019, 12:26    Předmět: Citovat

TOP:
Podobný má i settopbox Tesla TE-310.
Když už jsem u tohoto settopboxu, zeptám se na jednu maličkost: k čemu má tento settopbox LAN konektor RJ-45, a proč dovoluje připojení k síti (jak ručně, tak přes DHCP)?
Ničím se mi nepodařilo nic z internetu vyvolat, ani v menu najít volbu, která by to umožnila.
Návod se také zabývá jen připojením, o využití taktně mlčí...
Víte někdo něco víc?

Momentálně je tento model na stejné prodejně o dvě stovky dražší, než když jsem ho tam v dubnu kupoval do karavanu. Za tu dobu a ten příplatek by už ten settopbox měl umět i hosty na pařbě obsloužit...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tomasjedno



Založen: Oct 11, 2008
Příspěvky: 4450
Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06 2019, 13:18    Předmět: Citovat

Zaky napsal(a):
... kupující skončí s vrácenými penězi a jedním set top boxem k ničemu doma Smile
Jak, k ničemu? Může ho za hubičku prodat dál Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 11166
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06 2019, 13:30    Předmět: Citovat

Třeba pražákům. Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lubos1961



Založen: Jul 20, 2010
Příspěvky: 33
Bydliště: Nový Jičín

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06 2019, 16:57    Předmět: Citovat

Pro Hilla
Já mám settopbox Tesla TE-320 a přes LAN konektor RJ-45 se dá dostat pouze na You Tube a přehrávat videa, po stlačení na dálkovém ovládači menu a výběru You Tube, nic víc to přes síť neumí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 16017
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06 2019, 18:44    Předmět: Citovat

Tak TE310 v menu nemá vůbec žádnou volbu pro internet.
Jen vypíše přidělenou IP, adresy DNS lze uložit (v režimu ručně nastavené IP), na routeru ho vidím, settopbox hlásí, že je připojený k internetu, ale ale to je tak všechno. V nabídce se nic nového neobjeví.
No nic, na pozemní příjem ve všech momentálně dostupných standardech je bez problému.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Killroy
Moderátor


Založen: Dec 08, 2007
Příspěvky: 4036
Bydliště: Plzeňsko

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06 2019, 19:34    Předmět: Citovat

Využil bych vlákna = jsou nějaké zkušenosti s nákupem DVBT2 přijímačů z nabídky Aliexpressu?
V odkaze je jeden namátkou vybraný kus s H.265/HEVC, který má dost recenzí. Ss jsou tam i další..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 11166
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06 2019, 20:37    Předmět: Citovat

To už spíše tady toto.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vasekpetr1



Založen: Jun 20, 2005
Příspěvky: 577
Bydliště: Hospoda u Třebíče

PříspěvekZaslal: so prosinec 07 2019, 7:57    Předmět: Citovat

Nevidím tam nabídku českého menu i když je produkt určen pro českou lokalizaci...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 11166
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: so prosinec 07 2019, 8:24    Předmět: Citovat

Tak si to kup a potom uvidíš. Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV a dalších Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund