Vítejte na Elektro Bastlírně
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Upload · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Hledat v článcích

Dobrovolné příspěvky na provoz EB

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

JVC LT-26DA30U sháním firmware
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 4585
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po září 09 2019, 16:28    Předmět: JVC LT-26DA30U sháním firmware Citovat

Ahoj, sháním firmware pro TV JVC LT-26DA30U, chassis Vestel 17MB62-1, panel LG LC260WXN. Je po výměně NAND flash za novou, s původní jen blikala modrá led a pokus o flashnutí končil hláškou CRC error na konzoli. Do nové flash se firmware nahraje, tv nabootuje, s firmwarem pro Silva-Schneider LDT32.1 naběhne korektně obraz prvotní instalace i servisního menu, po jakémkoli pohybu v menu ale tv vypne podsvit. Ostatní nalezené firmwary pro různé tv s tímto chassis tv nabootuje bez obrazu, podsvit svítí. Podpora JVC mě poslala rovně, že firmware není k dispozici. Díky za přečtení a pokud někdo máte firmware, tak i za případné poskytnutí.
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
elbas



Založen: Sep 04, 2016
Příspěvky: 37

PříspěvekZaslal: út září 17 2019, 6:03    Předmět: Citovat

Zdravím,

ověřil bych jestli podsvit zhodí main signálem BL_ON nebo ho vypne driver invertoru na základě nějaké chybové detekce lamp.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
masar



Založen: Dec 03, 2005
Příspěvky: 11336

PříspěvekZaslal: út září 17 2019, 7:46    Předmět: Citovat

Pohyb v menu přece s chybovou detekcí (HW) nesouvisí (pokud se nejedná o "local" nebo "micro" dimming), ne?
Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 4585
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út září 17 2019, 8:07    Předmět: Citovat

Panel je podsvětlený CCFL a žádné local dimming domršování obrazu nemá. Při pohybu v servisním menu se to chová tak, že v hlavním menu podsvit svítí, při jakémkoli vstupu do submenu zhasne a při návratu do hlavního se zase rozsvítí, tedy to takto nepochybně mainboard řídí. Ta Silva-Schneider je 32" a tohle JVC je 26", i když je panel se stejným rozlišením a od stejného výrobce, je něco jinak. Ještě jsem postahoval kupu dalších firmwarů, tak až bude chvíle času, zkusím je ještě projít.
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
elbas



Založen: Sep 04, 2016
Příspěvky: 37

PříspěvekZaslal: ne září 22 2019, 20:15    Předmět: Citovat

masar napsal(a):
Pohyb v menu přece s chybovou detekcí (HW) nesouvisí (pokud se nejedná o "local" nebo "micro" dimming), ne?
Wink


Nikde predtim nebylo zmineno ze se podsvit zapne pri prechodu ze submenu zpet. Jenom dotaz jestli autor overil co je duvodem zhasnuti jestli povel od main nebo vada ccfl. Smile


Naposledy upravil elbas dne ne září 22 2019, 20:32, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
elbas



Založen: Sep 04, 2016
Příspěvky: 37

PříspěvekZaslal: ne září 22 2019, 20:20    Předmět: Citovat

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
masar



Založen: Dec 03, 2005
Příspěvky: 11336

PříspěvekZaslal: ne září 22 2019, 20:59    Předmět: Citovat

elbas napsal(a):
...Jenom dotaz jestli autor overil co je duvodem zhasnuti jestli povel od main nebo vada ccfl. Smile
Hmmm...a jak by vada ccfl mohla souviset s pohybem v menu? Nějak nerozumím řeči tvého kmene.
Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
elbas



Založen: Sep 04, 2016
Příspěvky: 37

PříspěvekZaslal: ne září 22 2019, 21:37    Předmět: Citovat

masar napsal(a):
elbas napsal(a):
...Jenom dotaz jestli autor overil co je duvodem zhasnuti jestli povel od main nebo vada ccfl. Smile
Hmmm...a jak by vada ccfl mohla souviset s pohybem v menu? Nějak nerozumím řeči tvého kmene.
Wink


Reci meho kmene nemusite rozumet, moje zkusenost
mi rika opak nebudu se poustet do dlouhych diskuzi, radeji kolegovi prihodim par linku na fw.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 4585
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne září 22 2019, 22:18    Předmět: Citovat

Díky za odkazy, jsou to ale náplně do spi flash, kde je jen bootloader. Ten mám v pořádku, ale potřebuji firmware do paralelní NAND, ten má kolem 28MB a flashuje se přímo do TV z USB flashky.
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 4585
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st říjen 02 2019, 22:29    Předmět: Citovat

Tak nakonec vyřešeno trochu "na prasáka" ale líp to bohužel vzhledem k absenci správného firmware asi není jak udělat. Zjistil jsem, že nesprávný firmware nevypíná invertor úplně, ale jen příliš stahuje střídu PWM signálu pro řízení jasu podsvitu. Pokud se v menu vypne položka jas - auto, což dost možná má regulovat jas od nějakého čidla osvětlení místnosti, které dotyčná tv nemá, tak lze volit úrovně nízká, střední, vysoká a ty jsou celkem rozumné, vysoká je trvalá horní úroveň, dolů se pak objevují užší a užší pulsy PWM. Možná by se dal nasimulovat signál z toho čidla osvětlení a tím minimální střídu přizvednout. S tím se mi ale nechtělo patlat. Pokud by ovšem někdo zvolil zpět auto, tak už nic neuvidí. Takže to prasácké řešení bylo stmívací signál odpojit, invertor je zapínán/vypínán jiným signálem, takže při vypnutí/zapnutí tv je ovládán správně a podsvit běží trvale naplno. Další nedostatek je, že nesprávný firmware je pro jiný tuner, takže z TV je jen monitor, nic to nenaladí. Vzhledem ke končícímu DVB-T ani toto vlastně nevadí. Takže tv nemusí do šrotu, ačkoli k tomu měla hodně nakročeno. Sečteno podtrženo jedná se o těžce prodělečnou opravu, zisk je pouze edukativního charakteru. Děkuji všem za pomoc, jak zde ve vlákně, tak zprávami přes SZ.
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PotPalo



Založen: May 13, 2009
Příspěvky: 2586
Bydliště: BA-Králikárne

PříspěvekZaslal: čt říjen 03 2019, 9:39    Předmět: Citovat

1. táto doska vie aj DVB-T2
2. pokiaľ podsvietenie vypína pri znížení jasu (signál DIM), je chyba v jeho invertore/LEDkách, nie vo firmware

Voľba AUTO v podsvietení robí to, že mení úroveň podsvitenia podľa scény, teda podľa toho, čo je na obrazovke. Pokiaľ je čierna obrazovka iba s nejakým textom, stiahne pdsvietenie na minimum. Pokiaľ je svetlá scéna, tak ho zasa pustí naplno. To mohol byť aj dôvod prečo to vypínalo v servisnom menu, skrátka pri menej textu ho to iba stiahlo, ale vďaka závade vyplo úplne.

Takže opravuj ďalej.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 4585
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt říjen 03 2019, 13:52    Předmět: Citovat

1. počítač na dekódování dvbt-2 možná výkon má, jestli existuje firmware, co umí i hevc nevím a nebudu to řešit, majitel to stejně krmí pouze a jenom ze satelitu po hdmi.
2. stmívání podle šířky pulsu PWM funguje v celém rozsahu, ale při úzkých pulsech tak moc, že prakticky není na displeji nic vidět přes to, že trubice stále trochu svítí.
TV chodila a umřela na crash firmware kvůli fyzickému poškození flash, tzn. je krajně nepravděpodobné, že by odešel invertor. Firmware je každopádně pro panel LC320WXN, v tv je LC260WXN. Jestli se invertory v panelech liší úrovní jasu podsvitu vůči šířce pulsů PWM nevím a nechce se mi to hledat, nelze to ovšem vyloučit. I tak jsem nad tv strávil moře času hledáním funkčního firmware, tv teď funguje a tím s ní končím. Ona i ta výměna paralelní flash není úplně pohoda, protože zatracený Turek paměť musel umístit tak, že je z části překrytá CI slotem, který jsem musel z desky vystříhat, zkoušel jsem ho vypájet horkovzduchem, ale bylo to úplně bez šance, ani se nehnul a bál jsem se, že spálím desku. Protože majitel CI slot taktéž nepotřebuje, šel s jeho souhlasem šmahem pryč.

_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PotPalo



Založen: May 13, 2009
Příspěvky: 2586
Bydliště: BA-Králikárne

PříspěvekZaslal: čt říjen 03 2019, 14:39    Předmět: Citovat

Typ panelu s podsvietením nesúvisí. PWM má fungovať tak, že pri 100% je na ňom v podstate log.1 (svieti naplno), 50% je obdĺžnik pol na pol, a pri 0% je log.0. Takže pokiaľ sa odpojí vodič DIM (alebo ako je nazvaný), a napojí sa na GND, malo by to svietiť ako keď je podsvietenie nastavené na minimum. Takže malo by byť niečo vidieť. Teda pokiaľ to nieje príliš opotrebované, potom to môže ledva žhaviť...

K Českému DVB-T2 sa vyjadrovať nebudem, tuším budete mať čosi 265 a terajšie DVB-T2 je MPEG4 s 264... Fakt úžasné.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 4585
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt říjen 03 2019, 14:53    Předmět: Citovat

Když jsem v menu nastavil úroveň vysoká, byl DIM signál trvale na log. 1, na střední byl puls dost přes 50% a na nízkou úroveň lehce pod 50 %, jemnější nastavení v menu není. Jak se zvolí auto, jde šířka pulsu velmi dolů a podsvit svítí tak málo, že není skoro nic vidět. Před crashnutím firmware tv běhala, jestli byla v původním firmwaru v menu položka podsvícení auto a jestli se používala ale nemám tušení. Jistota je, že jen jeden jediný firmware, co jsem sehnal asi tak z 15ti různých a do té tv nepatří, umí správně řídit použitý panel a to je to, co zachránilo tv před přesunem do SD. Takže třeba ty trubice vysvícené jsou a svítí to málo, já nevím. Zatím to ale svítí a určitě trubice preventivně měnit nebudu.
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PotPalo



Založen: May 13, 2009
Příspěvky: 2586
Bydliště: BA-Králikárne

PříspěvekZaslal: čt říjen 03 2019, 15:33    Předmět: Citovat

V servisnom menu sa nedá nastaviť to minimum? Niečo ako "backlight low level".
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund