Vítejte na Elektro Bastlírně
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Upload · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Hledat v článcích

Dobrovolné příspěvky na provoz EB

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Jak přinutit NOKIA 5 aby se připojila na LTE místo na E.

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> GSM / CDMA / LTE technika a telefony
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Brozicek



Založen: Nov 07, 2005
Příspěvky: 1200
Bydliště: Studénka

PříspěvekZaslal: po červenec 08 2019, 9:23    Předmět: Jak přinutit NOKIA 5 aby se připojila na LTE místo na E. Citovat

V okolí má T-mobile dvě buňky, jedna funguje pro data s LTE, druhá jen s Edge (E).
Mobil se mi nahodile po zapnutí mobilních dat připojí buď na E nebo na LTE. Lze nějak nastavit mobil, aby se přednostně připojil vždy na LTE, pokud je v dosahu LTE i E?
V nastavení se mi nepodařilo najít nějakou možnost výběru. Aktuálně je v mobilu Android 9 - PIE.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hubert_79



Založen: Dec 24, 2017
Příspěvky: 2154
Bydliště: Praha 6 - Petřiny

PříspěvekZaslal: po červenec 08 2019, 9:39    Předmět: Citovat

Nijak. Ten telefon (každý) tohle dělá "sám", že vybere rychlejší variantu. Když však signál LTE buňky klesne pod nějakou hranici, tak tel jde na nižší variantu.
A nemyslím si, že na jedné buňce je jen LTE a na druhé jen E. Řekl bych, že to E je přístupné všude.

_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Brozicek



Založen: Nov 07, 2005
Příspěvky: 1200
Bydliště: Studénka

PříspěvekZaslal: po červenec 08 2019, 10:22    Předmět: Citovat

Dík za odpověď a vysvětlení.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
DedVseved



Založen: Jul 01, 2019
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: po červenec 08 2019, 11:51    Předmět: Citovat

Tohle jde v Androidu.


typ-sit.jpg
 Komentář:
 Velikost:  21.93 kB
 Zobrazeno:  40 krát

typ-sit.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Brozicek



Založen: Nov 07, 2005
Příspěvky: 1200
Bydliště: Studénka

PříspěvekZaslal: po červenec 08 2019, 12:52    Předmět: Citovat

DedVseved napsal(a):
Tohle jde v Androidu.

Seznam podle tvého obrázku jsem v nastavení mého telefonu nenašel. Můj možný výběr je zobrazen níže. Přesto mi doma střídavě naskočí LTE nebo E. Pravděpodobně to skutečné závisí na aktuální síle signálu v bytě.



Výběr sítě.jpg
 Komentář:
 Velikost:  59.72 kB
 Zobrazeno:  25 krát

Výběr sítě.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
DedVseved



Založen: Jul 01, 2019
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: po červenec 08 2019, 13:20    Předmět: Citovat

https://www.youtube.com/watch?v=VwO0luZaZHQ
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Brozicek



Založen: Nov 07, 2005
Příspěvky: 1200
Bydliště: Studénka

PříspěvekZaslal: út červenec 09 2019, 10:32    Předmět: Citovat

Našel jsem si na internetu výklad k pojmům, na které se odkazuje obrázek od DedVseved.
https://androidforum.cz/viewtopic.php?t=11047
Můj názor je, že jako běžný uživatel mobilního telefonu nemám vůbec zájem přepínat pro příjem dat nějaké funkce v mobilu, jak je to jako různé možnosti popisované v mém odkazu na Android fórum. Tuto alchymii rád přenechám těm, kteří mobil a Android mají trochu jako koníčka.
Mi stačí stav, jaký mám nastavený, a to preferování sítě LTE bez dalších fajnovostí. Když se mobil nechytí na LTE, ale jen na E, tak si zkrátka na potřebné údaje moment počkám.
Stejně potřebují mobilní data jen když nemám v dosahu WiFi, a to zejména na IDOS, vyhledání nějakého pojmu na Google, meteoradar, počasí a nějaké zprávy na Seznam. Mapy a navigaci používám offline u Mapy.cz.
Stanovisko Hubert_79 mi plně dostačuje.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hubert_79



Založen: Dec 24, 2017
Příspěvky: 2154
Bydliště: Praha 6 - Petřiny

PříspěvekZaslal: út červenec 09 2019, 14:03    Předmět: Citovat

To, že si v mobilu vybereš režim LTE (nebo tam je třeba 4G) neznamená, že to bude vždy a všude připojeno na to LTE. Je to jen "nejrychlejší" režim. Takže když bude signál LTE slabý a bude k dispozici třeba CDMA, tak se to připojí na to, i když máš zvoleno "LTE". Když bude jen E, tak prostě pojede přes E.
Myslím, že neexistuje volba typu "připojit pouze na LTE" a ostatní ignorovat. Každý mobil má nastavený nějaký práh síly signálu, který si to interpretuje jako "není signál". No a když to LTE má slabý signál, tak to holt zvolí buňku s E a silnějším signálem.

_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Brozicek



Založen: Nov 07, 2005
Příspěvky: 1200
Bydliště: Studénka

PříspěvekZaslal: út červenec 09 2019, 14:18    Předmět: Citovat

Hubert_79 napsal(a):
To, že si v mobilu vybereš režim LTE ........
Já jsem ti už dříve porozuměl dobře. Jen jsi zopakoval a zdůraznil to, co jsem před chvíli napsal, cituji (nepatrně upraveno):
"Mi stačí stav, jaký mám nastavený, a to preferování sítě LTE bez dalších fajnovostí. Když se mobil nechytí na LTE, ale jen na E, tak si zkrátka na potřebná data moment počkám."
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hubert_79



Založen: Dec 24, 2017
Příspěvky: 2154
Bydliště: Praha 6 - Petřiny

PříspěvekZaslal: út červenec 09 2019, 14:29    Předmět: Citovat

Tak. Jsem reagoval taky na ty, jak dávali obrázky co všechno si lze v mobilu vybrat.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> GSM / CDMA / LTE technika a telefony Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund