Vítejte na Elektro Bastlírně
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Upload · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Hledat v článcích

Dobrovolné příspěvky na provoz EB

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Zháňam poškodený NTB HP Pro Book 6550b pre náhradné

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 3056
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: st květen 15 2019, 7:17    Předmět: Zháňam poškodený NTB HP Pro Book 6550b pre náhradné Citovat

diely do môjho NTB-ku.Potrebujem chybajuce HDD,RAM,baterku,asi kartu Wan,kryt na RAM mozno este nieco zo spodu.Neviem este co presne.maju mi ho doniest tak,ze(kde) zo spodku chybaju asi tieto veci.dik
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Dremarcus



Založen: Jul 07, 2006
Příspěvky: 162
Bydliště: Okres F-M

PříspěvekZaslal: st květen 15 2019, 9:57    Předmět: Citovat

Hdd a Ram tam muzes dat i neorigo. Wlan taktez, kryty asi original bude chtit...
_________________
Dremarcus
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 4526
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st květen 15 2019, 13:39    Předmět: Citovat

S neoriginální wifi bude prvděpodobně problém, testuje se to jak v biosu, tak pod windows a pokud nemá wifi modul správné ID jako HP díl, tak prostě nejede, notebook s tím ani nenabootuje. Lze to řešit modifikací obsahu eeprom na modulu, ale je potřeba se dogooglit, kde string v paměti je a na co je potřeba ho změnit. Buď to lze udělat linuxovým nástrojem, nebo odpájet, modifikovat v programátoru a připájet zpět. Tedy je to dost opruz navíc.
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dremarcus



Založen: Jul 07, 2006
Příspěvky: 162
Bydliště: Okres F-M

PříspěvekZaslal: st květen 15 2019, 15:52    Předmět: Citovat

Měnil jsem hodně wlan v HP a nikdy nebyl problém...
_________________
Dremarcus
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Ivan_Ryger



Založen: Mar 02, 2005
Příspěvky: 1156
Bydliště: Bratislava, Petrzalka

PříspěvekZaslal: st květen 15 2019, 15:53    Předmět: Citovat

Tiež som mal tento počítač pred istou dobou.
Ak ste ho zohnali ako vyhodený, bez RAM, HDD a WiFi karty, s najväčšou pravdepodobnosťou z neho ktosi chcel vydolovať užitočné veci a zvyšok bol poškodený. Ak ste ho nadobudli od kohosi zadarmo, neinvestoval by som do toho ani peniaze ani čas, pretože by vás to mohlo mrzieť. Málokedy sa ľudia zbavujú dobrého počítača len-tak zadarmo.

Na mojom odišla grafická karta na základovej doske, prespájkovanie pomohlo, no odvtedy sa stále grafika prehrievala a hrozilo ďalšie odídenie, radšej som len zazálohoval dáta z neho a ďalej nepoužíval.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 10428
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: st květen 15 2019, 16:03    Předmět: Citovat

Zaky napsal(a):
S neoriginální wifi bude prvděpodobně problém, testuje se to jak v biosu, tak pod windows
Asi jak u které značky. Pokud tam mechanicky pasuje, tak pod wokna stačí stáhnout správný driver a jede to.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
keemo



Založen: Sep 10, 2007
Příspěvky: 3947
Bydliště: Ostrava, Bratislava

PříspěvekZaslal: st květen 15 2019, 18:25    Předmět: Citovat

Timhle nesvarem s hlidanim wifi trpelo Lenovo, dokonce i v novejsich kouskach Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 3056
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: st květen 15 2019, 20:19    Předmět: Citovat

pani vdada za pomoc,tiez si myslim ,ze sa asi nevyplati do tolkych veci investovat.Keby sa niekto ozval z BA.Nitry,Stupava co taky NTB ma na suc.skusil by moj poskladat , ja by som ho tam po detoch poslal.Pripadne by ho niekomu dal za postovne, ak mu velmi pomoze.Neaky HDD z neakeho NTB asi aj mam.baterka musi byt asi origos iba .


DSCN1173.jpg
 Komentář:
 Velikost:  171.85 kB
 Zobrazeno:  83 krát

DSCN1173.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hubert_79



Založen: Dec 24, 2017
Příspěvky: 1915
Bydliště: Praha 6 - Petřiny

PříspěvekZaslal: st květen 15 2019, 21:34    Předmět: Citovat

Vždyť tam paměť máš. Naběhne to aspoň do BIOS? Co ti naopak chybí je origo rámeček na disk.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 4526
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st květen 15 2019, 21:59    Předmět: Citovat

Na vyzkoušení potřebuješ pouze zdroj, baterka tam být nemusí, paměť tam máš. Pokud naběhne bios, můžeš z CD nabootovat nějaký live systém a notebook jakž takž vyzkoušet. HDD lze následně vložit do šachty i bez rámečku, např. obložit nařezanými pásky pěnové gumy. Je to sice prasárna, ale u low cost řešení to není nic proti ničemu, Ovšem kryty by to chtělo, občas se najdou takové díly na Aukru.
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 3056
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: st květen 15 2019, 22:22    Předmět: Citovat

Ja som mal spravne napisat, ze chybuje kryt na RAMku.nie RAMka.Ked som ho dnes otvoril,tak som zbadal uvolnenu(vykrutene tri alebo štyri šroby) klavesnicu aj vytiahnuty pl.kabel z nej.
Po pripojeni klavesnici a pripojeni na adapter by mal nabehnut bios aj bez HDD.Adaptey mam opr.zopar,aj na 19V urcite jeden min.Neaky HDD mam tiez ,ten na zaciatok pripojit nemusim.Viac az zajtra ak stihnem.
---------------------------------------
16.5.19. Kedze nemam taky konektor ,nieco aby to bolo pevne tam prisposobit , je treba dost času.Nemohol by som sa pripojit adapterom na dva kontakty + a - konektoru baterky ,co by bolo jednoduksie a hlavne pevne pripojenie 19V.Mozno by to slo,len ktore piny su to treba vediet.Ohmetrom som neskusal najst kde je + a - 19V.na konektore bat.Mozno na scheme NTB by boli vyvody baterky oznacene.alebo to niekto vie .Na baterke to nieje napisane?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Behemot



Založen: Nov 01, 2013
Příspěvky: 826

PříspěvekZaslal: so červen 01 2019, 9:53    Předmět: Citovat

Zbláznil ses? Kde by se na akumulátoru bralo takový napětí? V laptopu je měnič co ji krmí přesně napětím pro danej počet článků v sérii (a to se eště navíc nejspíš mění podle fáze nabíjení).

Můžu ti zabajvoko 60 Kč (nevím teď z hlavy úplně přesně) plus počta poslat redukce z klasickýho 2,5/5,5 na HPčkovej konektor, předpokládám je tam ten velkej s kolíkem. Esli máš nějakej generickej zdroj pro Aušus, Fuji apod., tak stačí tam prsknout tudle redukci. Nabídl bych i přímo Hpčkovej zdroj, ale zrovna nemám nazbyt, jde to furt na odbyt.

Upozorňuju, že spousta redukcí na trhu je zapojená pro Dell (kterej má stejný konektory, ale jinak pólovaný, navíc pro ně je ta redukce taky vlastně skoro nepoužitelná, alebrž zdroje v sobě mají šváb co kecá po I2C, takže naběhnou, ale zapřou baterku a mnohdy zatrotlí výkon) a ty tam nefungují. Mám skutečně funkční pro HPčko.


Naposledy upravil Behemot dne ne červen 02 2019, 20:43, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 3056
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: ne červen 02 2019, 20:41    Předmět: Citovat

Koncovku by bral najskor až ked opravim NTB ,ak nezozeniem na slov.mam vlastorucne vyrobeny pevny konektor ktorý funguje,ale origos adapter nemam.dik za ponuku,cenim si kazdej ponuky,rady!!!!Ja tiez rad pomaham.mam toho vela co uz nepouzijem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Balt76



Založen: May 14, 2009
Příspěvky: 68
Bydliště: Rakovník

PříspěvekZaslal: st červen 05 2019, 18:34    Předmět: Citovat

Lehounce se sem vetřu. Dá se někde u nás sehnat ten HPčkovej konektor (samotnej nebo klidně i se šňůrou)? Zatím jsem šňůru objednal z Ebay, ale když vidím na fotce ty drátky... Uvidím, jak to bude vypadat, až to přijde.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Behemot



Založen: Nov 01, 2013
Příspěvky: 826

PříspěvekZaslal: st červen 05 2019, 18:44    Předmět: Citovat

Leda z mrtvýho zdroje.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.15 sekund