Vítejte na Elektro Bastlírně
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Upload · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Hledat v článcích

Dobrovolné příspěvky na provoz EB

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

TomTom - Čekání na platný signál GPS...
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Navigace
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
teufel



Založen: Feb 09, 2017
Příspěvky: 132
Bydliště: Na dohled od Spolany

PříspěvekZaslal: út květen 14 2019, 20:23    Předmět: TomTom - Čekání na platný signál GPS... Citovat

Dostal jsem od příbuzné k opravě navigaci TomTom (model 4EN42 Z1230). Po zapnutí napíše hlášku "Čekání na platný signál GPS..." a tak to zůstane, signál nechytí. Všechno ostatní, zdá se, funguje. Měl jsem ji rozebranou, uvnitř je vše na jedné desce, součástky SMD velikosti "smetí", jak v mobilním telefonu. Zkusil jsem propájet přívody ke keramické anténě, ale signál není. Má někdo nějaký nápad, jak to opravit? (fotka pod krytem se bohužel nepovedla)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
robo



Založen: Apr 08, 2004
Příspěvky: 2490
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st květen 15 2019, 5:23    Předmět: Citovat

vyzkoušej tovární nastavení.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mi-ro



Založen: Feb 08, 2005
Příspěvky: 5967
Bydliště: rovina u Kolína

PříspěvekZaslal: st květen 15 2019, 6:34    Předmět: Citovat

A neměly náhodou Tomy problém s přetečením počítadla týdnů? Zkus aktualizaci na stránkách výrobce.
_________________
..to bude jen ňákej odpůrek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 3692
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: st květen 15 2019, 7:28    Předmět: Citovat

Točí se maličká žlutočená ikona, která signalizuje, že hledá satelity?
Jestli je navigace po připojení k PC vidět jako další disk, tak od TT je pro ní program TThome. Jestli vidět není, pak potřebuje program MyDrive Connect.
Oba programy umí mimo jiné také aktualizovat pozice satelitů.
Při delším nepoužívání může bez aktualizace hledání trvat delší dobu a v místnosti signál většinou vůbec nenajde.

_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zmije



Založen: Jun 30, 2005
Příspěvky: 1301
Bydliště: Ústí nad Orlicí

PříspěvekZaslal: st květen 15 2019, 10:09    Předmět: Citovat

Nemá to souvislost s GPS rollover?
https://cs.wikipedia.org/wiki/GPS_rollover_2019
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mi-ro



Založen: Feb 08, 2005
Příspěvky: 5967
Bydliště: rovina u Kolína

PříspěvekZaslal: st květen 15 2019, 17:16    Předmět: Citovat

Pravděpodobně ano. Už jsem slyšet o tolika identických případech Tomů, že to nemůže být náhoda. Jiné značky takový problém nemají.
_________________
..to bude jen ňákej odpůrek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 3692
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: st květen 15 2019, 17:29    Předmět: Citovat

Co jsem četl, tak záleží na čipu SiRF. Ale ta chyba má mít vliv jen na nemožnost nastavení času, ale ne na vyhledání satelitů.
_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
teufel



Založen: Feb 09, 2017
Příspěvky: 132
Bydliště: Na dohled od Spolany

PříspěvekZaslal: st květen 15 2019, 22:32    Předmět: Citovat

Děkuji za nápady, zkusím aktualizovat. Zkoušel jsem ji samozřejmě v místě se signálem, mobil našel signál bez problémů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mi-ro



Založen: Feb 08, 2005
Příspěvky: 5967
Bydliště: rovina u Kolína

PříspěvekZaslal: čt květen 16 2019, 5:20    Předmět: Citovat

Zkus hard reset. Buď malá dirka pro sponku nebo tlačítko POWER na cca 10s.
_________________
..to bude jen ňákej odpůrek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 3692
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: čt květen 16 2019, 6:59    Předmět: Citovat

Na "hard" reset se doporučuje raději 30 sec.. Nebo vytvořit soubor suicide.dat.
Je to vlastně jen v soubor vytvořený v textovém editoru, kde je pouze číslo od 10 do 60. Ten se po uložení přejmenuje a nakopíruje do rootu navigace. Přesněji tam, kde je uložené navcore. Pokud ho má někdo na SD kartě, pak na kartu.
Navigace se odpojí od USB a vypne. Počká se nejméně tolik sekund, jaké bylo číslo uložené v souboru a pak se teprve znovu spustí. Tenhle soubor má vypínat navigaci podobným způsobem jako tvrdý reset nebo jako by byla odpojená baterka. Když nic jiného, nenechává navigaci vypnutou jen do pohotovostního režimu a zmenšuje tak odběr z baterie ve vypnutém stavu.
U někoho to údajně pomohlo i s problémem při získání času.

_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
forbidden



Založen: Feb 14, 2005
Příspěvky: 7686
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: čt květen 16 2019, 8:24    Předmět: Citovat

teufel napsal(a):
Zkoušel jsem ji samozřejmě v místě se signálem, mobil našel signál bez problémů.

To nic neznamená, můj TomTom je extrémně tupej a v místnosti nechytne skoro nikdy ani jeden satelit. Přitom mobil se chytá hned. Stejně jako mu trvá někdy i víc jak minutu, než se chytí venku. A to je po aktualizaci těch GPSfix dat, nebo jak tomu říkají. Prostě po pár letech s TomTomem jsem nabyl dojmu, že je to jen hodně předraženej šmejd.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Hubert_79



Založen: Dec 24, 2017
Příspěvky: 1915
Bydliště: Praha 6 - Petřiny

PříspěvekZaslal: čt květen 16 2019, 8:41    Předmět: Citovat

Mám taky letitou TOMTOM navigaci. Když jsem uklízel v autě, tak jsem ji zkusmo zapojil a zapnul a za asi 15 se nebyla schopná najít. Tak jsem ji zas vypnul a teď čeká na svůj další osud. Jestli to někdo chcete? Mapy jsou v tom asi 12 let staré, tudíž k ničemu.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 3692
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: čt květen 16 2019, 8:46    Předmět: Citovat

Něco máš si špatně. Teď jsem zkusil aktualizovat staré 720GO přes TThome satelity. Mám tam soubor o kterém píšu. Po zapnutí naběhne navigace i s nalezenými čtyřmi satelity za minutu a půl a to stojím v prvním patře na balkoně obklopený stromy.
_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
_luky_



Založen: Jan 28, 2009
Příspěvky: 358
Bydliště: okres Beroun, kraj Středočeský

PříspěvekZaslal: čt květen 16 2019, 9:33    Předmět: Citovat

Včera jsem aktualizoval SW v Tomtom Start. Dne 6.dubna 2019 došlo k přetečení čísla týdne a od té doby to ukazovalo špatný čas a nenašlo to polohu. Stačí provést aktualizaci softwaru a chytne to polohu hned.

Jestli se to týká toho, co držíš v ruce, zjistíš zde: https://www.tomtom.com/cs_cz/updates/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 3692
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: čt květen 16 2019, 9:44    Předmět: Citovat

Na to asi nejde moc dát. Na 720 mi to nabídlo aktualizaci a na One jen nákup nové. Přitom obě nemají s časem problém.
_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Navigace Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Nemůžete stahovat ani prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund