Vítejte na Elektro Bastlírně
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Upload · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Hledat v článcích

Dobrovolné příspěvky na provoz EB

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

SHARP LC-37D44E

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mmiloss
Nováček
Nováček



Založen: Nov 23, 2017

PříspěvekZaslal: út listopad 06 2018, 14:48    Předmět: SHARP LC-37D44E Citovat

ahojte ludkovia, od znameho mi prisla tato TV s tym ze len blikne zelena Led a vypne sa, v servisnom menu som nasiel zavady trubic, komplet som ho rozobral, vymenil trubice z inej Tv s rozbitym panelom, este pred tym nez som to zlozil som spravil test a vsetky trubice svietili. zlozil som cely panel, a podla rad na internete som chcel resetnut pocitadlo vadnych trubic, a tu vznikol problem, tu TV uz neviem dostat do servisneho modu, uz len preblikne a vypne sa... preistotu som vsetko rozbral a preskusal trubice externym invertorom ci je vsetko OK a je vsetko v poriadku, dokonca na nete som nasiel ze treba skratovat C7558 /neviem ci som teraz to cislo trafil/
urobil som aj to a stale nic. potrebujem poradit ako alebo kam co priviezt aby si telka myslela ze je ok a nevypla sa a ja s externym napajanim by som resetol to pocitadlo, pripadne mi poradte co s tym.

dakujem
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mmiloss
Nováček
Nováček



Založen: Nov 23, 2017

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02 2018, 10:46    Předmět: Citovat

zdravim to naoaj nikto mi nevie poradit co v servisnom menu vypat aby neskumal TV ci ide podsvietenie? prerobil som to na LED podsvit, uz len aby ho nevypinalo. v SM ide pekne ale inak ee....

dakujem
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PotPalo
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel



Založen: May 13, 2009
Bydliště: BA-Králikárne

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02 2018, 13:25    Předmět: Citovat

Problém sú tlačítka. Treba držať kombináciu pre vstup do servisného menu, silno a dlho. Až to do neho zapne a bude aj svietiť, tak v tom menu treba zrušiť chybu trubíc, tuším je to na predposlednej strane. Pozri servisný manuál.

Ten kondenzátor čo treba v invertore neviem čo, to je zbytočnosť, ten len vypne ochranu, čo nikam nevedie, pokiaľ sa to nepokúša zapnúť elektronika. Až vstupom do SM sa to pokúsi zapnúť podsvietenenie. Pokiaľ už je opravené, tak ostane svietiť a stačí tam len zrušiť tú závadu...

_________________
-STOP-
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mmiloss
Nováček
Nováček



Založen: Nov 23, 2017

PříspěvekZaslal: po prosinec 03 2018, 14:44    Předmět: Citovat

Zbytečná citace bezprostředně předcházejícího příspěvku byla odstraněna, viz bod 4f "Pravidel". jimirek

trubice som menil za druhe ale nie original a preto ich vypinalo asi pretazenie, prerobil som to na LED podsvietenie, v SM ide krasne, samozrejme mam k tomu nezavisle napajanie, a preto by som potreboval v SM vypnut kontrolu podsvietenia, vraj to je v ponuke SM ale je tam toho vela nerad by som vypol nieco po com uz TV nenabehne Sad

takto musim stale resetovat trubice aby TV slapala... a uz ma to prestava bavit, pozeral som aj na nete pisu viacery o tom ze to len vypnut ale nikto nenapisal co konkretne... a preto som s prosbou tu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PotPalo
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel



Založen: May 13, 2009
Bydliště: BA-Králikárne

PříspěvekZaslal: po prosinec 03 2018, 16:02    Předmět: Citovat

Jeden vodič... z invertoru... označený ERR alebo podobne... napojiť asi na GND.

Alebo v SM zmeniť hodnotu L ERR STOP. Wink Že si nečítal servisný manuál podrobne?

_________________
-STOP-
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Heno
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel



Založen: Mar 21, 2015

PříspěvekZaslal: po prosinec 03 2018, 21:58    Předmět: Citovat

Najlepšie by bolo vypnúť celý pôvodný invertor od napájania.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
PotPalo
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel



Založen: May 13, 2009
Bydliště: BA-Králikárne

PříspěvekZaslal: st prosinec 05 2018, 17:29    Předmět: Citovat

Pravda, nejako som rátal s tým že to už urobil keď tam nemá trubice, a hlási to chybu aj tak. Zapínať invertor bez trubíc, to sa nepatrí... Mám z tebe bolení hlavy
_________________
-STOP-
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mmiloss
Nováček
Nováček



Založen: Nov 23, 2017

PříspěvekZaslal: čt prosinec 06 2018, 6:35    Předmět: Citovat

chalani ten invertor tam nemam ! cez vikend skusim vypnut v SM co ste poradili. zatim dik praca vola Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PotPalo
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel



Založen: May 13, 2009
Bydliště: BA-Králikárne

PříspěvekZaslal: čt prosinec 06 2018, 11:08    Předmět: Citovat

Pokiaľ tam nieje invertor, stačilo by postupovať podľa pokynov v servisnom návode ako pri výmene trubíc (resetnúť počítadlo chyby CCFL a počítadlo vypnutia do SANDBY). Teraz neviem ako je to zapojené, či to má pull-up alebo pull-down odpor a či teda bez invertoru hlási chybu alebo nie. Stačí premerať, a prípadne pridať jeden odpor... Wink
_________________
-STOP-
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.11 sekund