Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

restaurace-stravování
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
doktor365



Založen: Jan 28, 2006
Příspěvky: 1936

PříspěvekZaslal: čt říjen 25 2018, 15:53    Předmět: Citovat

Jako kluk jsem míval řízek knedlík zelí dvakrát měsíčně. Babička to hodně dělávala. Po vojně jsme jednou s kolegou byli na jídle v hospodě měli řízek bramborová,pak něco s knedlíkem a zelím a nevím co ještě,tak jsme si to nechali nakombinovat řízek knedlík zelí. Koukali na nás jak dva na tři Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: čt říjen 25 2018, 15:57    Předmět: Citovat

To jsme jako kluci taky dělali, že jsme si objednali různý jídla a přehodili si suroviny. Když nám to nechtěli přinést s objednanou přílohou, nešlo to jinak. Docela na nás koukali. Ale to byl socialismus...
_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
vrky



Založen: Nov 28, 2004
Příspěvky: 1772
Bydliště: pod Black Mount

PříspěvekZaslal: čt říjen 25 2018, 19:09    Předmět: Citovat

Při letošní cestě na MSV jsem měl u Zlaté studny hovězí srdce na smetaně HK kolegové gulášovou polívku. Oboje vynikající. Zpátky, v Lipůvce restaurace formanka a opět vynikající jelení guláš. Jinak Rudník - Arnultovice restaurace u soudku a jejich dřevorubecký talíř. Černý Důl U Tibora a to je už jiný level (hovězí steak)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: čt říjen 25 2018, 19:22    Předmět: Citovat

Steak je vyšší liga, ale pokud je odleželý maso, stačí sůl a pepř. Kuchaře z toho udělá až omáčka, jestli ji zvládne. Samotný maso je dobrý, ale nudný.

Taková pepřová nebo brusinková je hotová dřív, než si maso po opečení odpočine. Jenže to se moc nevidí...

_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
kbulda



Založen: Oct 23, 2007
Příspěvky: 1527
Bydliště: u Mělníku

PříspěvekZaslal: čt říjen 25 2018, 19:36    Předmět: Citovat

ZdenekHQ napsal(a):
Pokud vím, tak to má původ v Německu. Trochu divočina, ale protože je to celkem pracný, tak nebudu protestovat.

Jinak viz Pavlišovský řízek nebo Úpický řízek.

Nevím , kde to má původ. Měl jsem tchána, byl to Rus, Ukrajinec, který nás v 45 tým přišel osvobodit. Tady se oženil se Slovenkou a dosídlili pohraničí v severních Čechách. Ten řízek s knedlíkem a zelím miloval. Když jsem přišel prvně do rodiny a dala mi to nastávající tchyně na talíři, tak jsem myslel, že jí hráblo. Slupnul jsem to a bylo to dobrý.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
doktor365



Založen: Jan 28, 2006
Příspěvky: 1936

PříspěvekZaslal: čt říjen 25 2018, 19:40    Předmět: Citovat

vrky napsal(a):
Zpátky, v Lipůvce restaurace formanka

Jooo tak Lipůvku jsem vždycky miloval,zvěřina ,učňovské středisko. Jídlo super a ceny lidové.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: čt říjen 25 2018, 19:47    Předmět: Citovat

Ono chce za každým původem jídla hledat trošku logiku. Proč se vařilo zrovna tak, jak se vaří, a jestli je to původní recept. Kdo měl při vzniku receptu čas obalovat řízek, vařit zelí, dělat houskový knedlíky. Nějakej chuďas to asi nebyl.

Legrace je, že vlastně nejznámější a opravdu česká hotovka je španělský ptáček.

_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 31921
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

PříspěvekZaslal: čt říjen 25 2018, 21:28    Předmět: Citovat

Nebožka babička z Jindřichova Hradce zas klasický vobalovaný šnycle servírovala s kopečkem br. salátu plus s koulí bramborovo- krupicovýho knedlíku. Nikde jinde jsem to pak už neviděl.
_________________
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - nelituju tě Mr. Green Mr. Green !!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ZVUK2000



Založen: Apr 22, 2012
Příspěvky: 4026
Bydliště: Karvinsko

PříspěvekZaslal: pá leden 24 2020, 19:18    Předmět: Citovat

Dneska jsem se vrátil v Brně asi o 40 let zpět, Než mi jel domů REGIOJET chtěl jsem se najíst. Naproti nádraží bufet ,, na stojáka,, zde se asi opravdu čas zastavil před 40ti lety. Ale guláš VÝBORNÝ. To už jsem léta neviděl kde to funguje na stojáka. Bufet plný a fronta na jídlo Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Mysteri



Založen: Mar 12, 2008
Příspěvky: 2945
Bydliště: Považie - Vorošilovo

PříspěvekZaslal: pá leden 24 2020, 19:37    Předmět: Citovat

Predpokladám ale, že ceny sa v čase nezastavili Laughing Inak, osobne mám tieto ,,zaostalé" knajpy rád. A najmä, ak tam je poctivý kuchár/kuchárka, ktorý vie variť skutočné jedlo: poctivý guláš, vepřo-knedlo-zelo, šošovicu (čočku), šunkofleky, zemiaky na kyslo s fašírkou, pečeň (játra) na cibulke atď, atď. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZVUK2000



Založen: Apr 22, 2012
Příspěvky: 4026
Bydliště: Karvinsko

PříspěvekZaslal: pá leden 24 2020, 19:43    Předmět: Citovat

Právě že cena byla směšná Very Happy Na dnešní dobu možná po přepočtu ještě levnější jako kdysi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 31921
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

PříspěvekZaslal: pá leden 24 2020, 20:42    Předmět: Citovat

Tak když už to Zvukař znovu otevřel, přidám několik novejch dojmů a pojmů s reštykama, který jsem od posledka potkal. Kladný hodnocení A+++ bych dal restauraci U silnice na silnici I/27 mezi Klatovama a Železnou Rudou. Výborná kuchyně, přívětivá až domácká obsluha, ceny víc než příznivý. Poloha zde. Dalšíma lokálníma zajímavostma lokality jsou hned kolem hospody tekoucí potok jménem "Šukačka" a asi půl kiláku severně ležící osada "Onen svět". Věru, naši předkové měli barvitej slovník ... Další výbornou reštyku jsem dostal doporučenou v Jindřichově Hradci - Restaurace Černej Pták - na mapě tady. Opět, kuchyně dobrá až výborná, obsluha rychlá, akorát ceny poněkud vyšší - za oběd pro 3 dospělý jsme tam zaplatili větší částku než za oběd pro 4 lidi v předcházející hospodě v Pošumaví, přitom objednávka poobakrát hotovka z menu, žádná minutka. V obou hospodách jsme byli vloni v prosinci mezi Vánocema a Silvestrem, takže dojmy opravdu čerstvý.
Z letních cest můžu doporučit dvě hospody - jednak "Hodovnu" alias "Žižkovskou řízkovnu" z Havlíčkova Brodu - pozice na mapě, druhak restauraci "Na staré poště" v Opařanech - viz pozice na mapě. Obě dvě výborný žrádýlko za dostupnou cenu, prostředí i obsluha na úrovni vyhovující obyčejnýmu člověku bez požadavku "haute couture".

No a nebyl bych to snad ani já, abych nenapsal negativní hodnocení - někdo může mít jinou zkušenost, já jsem se ale na danejch místech napálil. Jednu těžkou nedostatečnou bych rád věnoval restauraci "Restaurant & Café Gurmania" ve Starým Pelhřimově - shodně jsme celá rodina museli konstatovat, že osoba vykonávající zde funkci kuchaře se asi vyučila zedníkem nebo možná krmičem dobytka v JZD - "pečené kuřecí stehno" nedopečené, servírované s nedovařenou rýží, polévka nazývaná "cibulačka" zkyslá, smažený sýr se drobil (!!??!!), pokrm podávaný pod názvem "svíčková na smetaně" představovalo papiňákem vysušené hovězí a oblemcané cosi jako knedlíky s omáčkou podezřele růžovo-oranžové barvy jinak bez výrazné chuti a jakékoliv vůně nebo zápachu. Ceny přitom vysloveně "rejžovací" - bratru 160Kč za porci. Reštyka těží z polohy u silnice I/19, ale zaslouží si leda tak naplivat do xichtu. Naše dojmy potvrzovalo víc hostů, jedna rodina se dokonce zvedla po prvních soustech od stolu a bez zaplacení odešli s komentářem, že "takovej hnus svět neviděl".
Druhá mizérie, kterou jsem v době nedávný potkal, byla restaurace v dolní hale Wilsoňáku čili Hlavního nádraží v Praze - v rohu hned u východu do Vrchlického sadů alias "Šervůdu" na straně blíž k Muzeu. Jmenuje se to tam snad "Krušovická hospoda" nebo kýho vejra, ale kuchař by tam taky zasloužil za trest jíst svoje blafy po celej zbytek života. Zastavil jsem se tam začátkem prosince loňskýho roku - takže zase, nic "dávno tamú". Opět, věren český klasice, zajásal jsem nad svíčkovou na jídelním lístku. A znovu blamáge jak garáge na kamión. Maso sice měkký, knedlík taky jakž takž, ale naše kulturní dědictví smetanová omáčka smetanu vidělo možná přes špinavý okenní sklo českýho rychlíku, zato rozmixovaný mrkve v ní bylo tolik, že barvou mohla směle konkurovat pomeranči. Chuť bez stopy masitosti, jen mouka, cukr, ocet a sůl. Celkovej dojem fujtajbl na kvadrát. Osobu zastávající v tomhle pajzlu funkci kuchaře bych s chutí nechal pořádně vylouhovat v lednový Vltavě...

_________________
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - nelituju tě Mr. Green Mr. Green !!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Mysteri



Založen: Mar 12, 2008
Příspěvky: 2945
Bydliště: Považie - Vorošilovo

PříspěvekZaslal: pá leden 24 2020, 21:33    Předmět: Citovat

ZVUK2000 napsal(a):
Právě že cena byla směšná Very Happy Na dnešní dobu možná po přepočtu ještě levnější jako kdysi.

Tak to už potom vyzerá na veľký výskyt túlavých psov a mačiek v blízkom okolí, ktoré sú po smrti na tanieri.... Twisted Evil
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 31921
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

PříspěvekZaslal: pá leden 24 2020, 21:58    Předmět: Citovat

To jako myslíš "srnčí guláš HAF-HAF", "čevab-čičičí", "štěkanátky" případně "psíčkovou" ????
_________________
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - nelituju tě Mr. Green Mr. Green !!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Mysteri



Založen: Mar 12, 2008
Příspěvky: 2945
Bydliště: Považie - Vorošilovo

PříspěvekZaslal: pá leden 24 2020, 22:15    Předmět: Citovat

Prípadne ,,hadovicu" Laughing Taký miestny Jamie Oliver, ako ten na začiatku druhej časti serialu MOST! Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.18 sekund