Vítejte na Elektro Bastlírně
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Upload · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Hledat v článcích

Dobrovolné příspěvky na provoz EB

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Espresso Delonghi kyselá káva
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PCmaniac99
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Feb 07, 2008
Bydliště: Jablonec nad Nisou

PříspěvekZaslal: út říjen 09 2018, 17:14    Předmět: Espresso Delonghi kyselá káva Citovat

Dobrý večer,

automatické espresso delonghi ECAM 22.320.B začalo vyrábět kyselou kávu.

S kávovarem jsem byl spokojený, vyzkoušeli jsme různé druhy kávy i různá nastavení kávovaru a pokaždé byl cítit rozdíl v chuti, káva byla výborná. Po nějakém čase, cca 1000 káv dle statistiky v kávovaru, se chuť kávy velmi zhoršila. Při nastaveni extra silné kávy je káva velmi kyselá a nemá hořkost, při nastavení extra jemná nemá hořkou chuť je kyselá méně ale nepoživatelná, vodová. Proto jsem se rozhodl kávovar reklamovat. Reklamační oprava proběhla ale neúspěšně. Kávovar prý vyčistili ale závadu neshledali. Kávovar jsem vyzvedl a týden jsem doma zkoušel různé věci. Různé nastavení kávovaru, různé druhy kávy, dokonce jsem zkusil i balenou vodu namísto kohoutkové. Bez výsledku, káva stále nepoživatelná a velmi kyselá. Zkusil jsem stejnou kávu vzít do práce kde mám k dispozici automatické espresso russell hobbs a káva chutnala normálně, tak jak chutnat má. Proto jsem opět odnesl kávovar do prodejny a nechal poslat na reklamaci.

Dnes se mi vrátil z reklamace s tím že závada nebyla nalezena a že kávovar funguje dle výrobní specifikace. Kávovar byl v servisu 30 dní a na počítadle přibylo cca 100 káv. V prodejně jsem se dohodl že ho opět doma vyzkouším a v případě přetrvávajícího problému ho pošlou do jiného servisu.

Káva stále stejná, kyselá.

Nesetkali jste se někdo s takovým problémem? Co by mohlo způsobovat že je to kafe hnusný?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Standa99
Super uživatel
Super uživatel



Založen: Jun 29, 2004

PříspěvekZaslal: út říjen 09 2018, 17:24    Předmět: Citovat

Ta extrakce moc nevyžaduje, nějaké nahřátí kávovaru, množství a hrubost kávy, určitou teplotu vody a dobu samotné extrakce.
U espressa by mělo za 25 sec. natéct 20-25 ml. kávy (teorie), což se třeba u klasické páky řeší nastavenou hrubostí kávy, množstvím a jejím upěchování.
Změřil bych teplotu vody, bude tam termostat, podle kterého se bude voda nahřívat (např. od 88 °C do 98 °C, pára bude mít jiný) a pro správnou hrubost kávy tu přibližnou dobu + množství espressa.
Ale nemám představu, jak to je u těch automatů a co z toho nakonec vyteče, i když to tzv. funguje.

_________________
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JirkaCZ
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Feb 12, 2011

PříspěvekZaslal: út říjen 09 2018, 17:45    Předmět: Citovat

Taky dělám v servisu a s čím jsou lidi schopný kolikrát otravovat to je až do nebe volající... a ještě takový ty co na just a z trucu řeknou jestli to příště může zkontrolovat někdo schopnější, když se všichni shodnou na tom, že funkčnost a vlastnosti jsou zcela standardní, jenom zákazník si myslí že si koupil něco co má nadpozemské vlastnosti... :O


Já bych začal změnou kávy.. tmavá zrna a mastná jsou spíše do hořka a světlá a tvrdší suchá zrna jsou naopak více do kysela Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Eleman
Super uživatel
Super uživatel



Založen: Feb 21, 2011
Bydliště: Český Středozápad (JO70AD)

PříspěvekZaslal: út říjen 09 2018, 17:55    Předmět: Citovat

Zkus zrnkovou kávu Lavazza ORO, semel na odpovídající hrubost udělej preso a dobrou chuť Wink
_________________
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Standa99
Super uživatel
Super uživatel



Založen: Jun 29, 2004

PříspěvekZaslal: út říjen 09 2018, 17:59    Předmět: Citovat

@JirkaCZ: Aby ten nejschopnější nebyl 'jednooký mezi slepýma' Smile

Samozřejmě že kvalitní káva je základ. Hlavně ne nic z regálu, kde to leží měsíce (včetně skladu). Při výběru pražíren, jsem se přes čtyři různé ustálil na jedné, ale nikdy jsem nedostal nic špatného proti regálu, což mi někdo sem tam přinese. Ale aspoň mám čím protáhnout páku po vyčištění-odvápnění Smile

_________________
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PCmaniac99
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Feb 07, 2008
Bydliště: Jablonec nad Nisou

PříspěvekZaslal: út říjen 09 2018, 18:58    Předmět: Citovat

Přiznávám se k regálovkám a kávě z tchiba, ale pokaždé to kafe bylo v pohodě. Zkusil jsem několik druhů a u každého byl znát rozdíl ale teď ať tam nasypu dalmayer (regálovka německo) nebo kafe z pecky - malá pražírna (2/3 arabica 1/3 robusta) nebo něco z tchiba (obchod) tak je to stejný a kyselý. Mám v okolí 2 pražírny tak tam zítra po práci něco koupím a dám vědět.

Jinak teplota připravené kávy lze nastavit, momentálně v ohřátém hrnečku espresso 40ml teplota 65°C, stopkami měřena příprava od spuštění čerpadla do poslední kapky - 14s

Jsem automechanik a s čím občas lidi příjdou to je do nebe volající. "Klima nechladí, prosím doplnit chladivo." Sednu, nastartuju, kouknu na panel topení (passat) a svítí na mě tlačítko ECON. Very Happy Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
p32
Team boss
Team boss



Založen: Jan 13, 2007
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: út říjen 09 2018, 19:05    Předmět: Citovat

Já bych plně souhlasil s JirkaCZ. Podle mě je to jen v kávě. Nedovedu si představit, že by káva měnila chuť do kysela podle teploty vody a způsobu a směru míchání v hrnku (to je samozřejmě myšleno ironicky). Je to prostě v té kávě.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Artaban001
Team member
Team member



Založen: Apr 01, 2004
Bydliště: Pendrov

PříspěvekZaslal: út říjen 09 2018, 19:25    Předmět: Citovat

třeba to souvisí s tímhle:
Jak je možný, že doma otevřu Jacobs mletý kafé a dalo se pít několik měsíců ze sáčku, když se pečlivě uzavře.
Jakto, že v práci rozbalený stejný kafé, ke kterýmu jsem se choval jako doma bylo za 14 dní hnusný a nedalo se pít...?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
vasilceral
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Jan 09, 2011
Bydliště: Hradec Králové

PříspěvekZaslal: út říjen 09 2018, 19:29    Předmět: Citovat

Vyzkoušeli jsme kde co, ale teď už kávu z lidlu od nás a i od němců. Ale mám problém, není to pravidelný ale občas roní více nádobka na vodu, za noc i deci. Neví někdo v čem je problém.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Standa99
Super uživatel
Super uživatel



Založen: Jun 29, 2004

PříspěvekZaslal: út říjen 09 2018, 19:45    Předmět: Citovat

@PCmaniac99: Pokud za 14 sekund nateče 40 ml (jedno espresso, ne double), tak za mě to je špatně, zkusil bych jemnější mletí nebo také zvýšit množství kávy, aby to teklo pomaleji. Psal jsi o tom, že když stejnou kávu vezmeš do práce na jiný automat, tak ti chutná, což vyvolává otázku, jak rychle to a kolik toho nateče tam?
_________________
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kodl1
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: May 30, 2006
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: út říjen 09 2018, 19:49    Předmět: Citovat

Zkoušel jsi nastavit i hrubost mletí? Kolik káv za den uděláš? Jak vypadá puk?
_________________
Co mne nezabije, to mne posílí ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MetalGod
Team member
Team member



Založen: May 30, 2006
Bydliště: Seč

PříspěvekZaslal: st říjen 10 2018, 11:40    Předmět: Citovat

Kafovar žádnej nepoužívám, ale pokud to jde, udělej si "kafe" bez kafe, jen samotnou vodu - jestli tam někde nedochází ke kontaminaci vody - může mít jinou barvu, může něčím smrdět, může mít jinou chuť (kterou porovnáš s kohoutkovou).
_________________
forum.debian-linux.cz * Bůček je základ! Právník
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Standa99
Super uživatel
Super uživatel



Založen: Jun 29, 2004

PříspěvekZaslal: st říjen 10 2018, 11:53    Předmět: Citovat

Bojím se, že u těch automatů (které neznám) to nebude pokračovat, pokud bude chybět zrno a nic se nenamele. Možná tam je nějaký čistící režim.
_________________
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ohryzek36
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel



Založen: Dec 24, 2008
Bydliště: Zlínsko

PříspěvekZaslal: st říjen 10 2018, 14:30    Předmět: Citovat

Stačí nakázat proplach (který to dělá pokaždé po spuštění a při vypínání).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BOBOBO
Team boss
Team boss



Založen: Feb 25, 2008
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: st říjen 10 2018, 17:42    Předmět: Citovat

Podobné řešení jsem měl doma s drahou . Občas jdu do kotelny kolem pračky a tak jsem si všiml spousty vody v bubnu . Tak jsem se odhodlal prověřit presostat . Výsledky jsou v jiném vlákně . V tom to nebylo . Tak jsem odhalil propouštějící ventil . Vyměnil jsem ho a nastaly domácí problémy . Pračka špatně pere , špatně máchá , je tam málo vody . Přes svůj odpor jsem něco přidal , už jsem věděl jak a o kolik . Stejně všechno špatně . Tak jsem šel a nečekaně koupil novou pračku . To bylo jásotu . A pak problém , málo vody a pere dlouho . Inu v klidu jsem si dolil pivo a odkázal uživatele na servis . A mám pro mne po problému .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund