Vítejte na Elektro Bastlírně
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Upload · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Hledat v článcích

Dobrovolné příspěvky na provoz EB

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Problém s Win 10
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Dvoulampovka



Založen: Jun 25, 2011
Příspěvky: 248
Bydliště: KOLÍN

PříspěvekZaslal: pá únor 23 2018, 19:23    Předmět: Problém s Win 10 Citovat

Loni jsem přešel z Win 8.1 na desítky. Koncem roku byla v servisu měněna základní deska a nyní mě děsí tato hláška co je na obrázku. Jak provést aktivaci? Dle té nabídky mi to nejde. A co se stane, nepodaří-li se ta aktivace? Dík za každou radu.


Win.png
 Komentář:
 Velikost:  88.86 kB
 Zobrazeno:  80 krát

Win.png


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 23579
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá únor 23 2018, 19:30    Předmět: Citovat

K tym 8.1 mas product key?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hubert_79



Založen: Dec 24, 2017
Příspěvky: 1915
Bydliště: Praha 6 - Petřiny

PříspěvekZaslal: pá únor 23 2018, 20:29    Předmět: Citovat

Odnesl bych to do servisu, ať to vyřeší oni. Před jejich opravou tento problém nebyl a nyní je, tak by si s tím měli umět poradit. Pokud to v časovém limitu daném tou hláškou neaktivuješ, nebude to fungovat; snad jen v nouzovém režimu.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Dvoulampovka



Založen: Jun 25, 2011
Příspěvky: 248
Bydliště: KOLÍN

PříspěvekZaslal: pá únor 23 2018, 21:26    Předmět: Citovat

8 a potom 8.1 byly na původní základní desce. Tu při opravě vyměnili a dali jinou s 8.1 a běhalo to. Bezplatně jsem přešel na 10. V záruce odešla i tato deska a tu ve 12/2017 vyměnili. Cca 2 měsíce to běhalo OK. Na servis se obrátím, ale přeci jen bych to chtěl nějak zkusit. Jde mi o to, jak moc mám času....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 3826

PříspěvekZaslal: pá únor 23 2018, 21:50    Předmět: Citovat

Pořád tu není odpověď, zda je product key k těm 8.1. Pokud ano, lze ho přímo zadat do Win10. Ale odnes bych to do servisu, ať si ten problém vyřeší a přeregistrují tu instalaci.
Jinak ale i s tou hláškou to fungovat bude, restartovala se pouze Vista, od Win7 to už jen prudí...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kvicala_r



Založen: Jan 19, 2005
Příspěvky: 2322
Bydliště: Haná / N.J.

PříspěvekZaslal: pá únor 23 2018, 22:03    Předmět: Citovat

Já řešil něco podobného na NTB v týdnu. Měl jsem tam štítky z 7/64 PRO a i když sem nainstaloval z ISO stejnou verzi nechtělo to sežrat ty kody, protože evidentně má výrobce NTB svoji distribuci. Stále ještě jde z nainstalovaných a aktivovaných 7/8 přejít na 10. Tak sem ty 7 aktivoval "bez klíče", nechal tam najet 10, které si licenci uloží u nich na server a je klid.
Pokud by bylo třeba, s těma 7 to jde vždy "nějak vymyslet" a do budoucna budu snad rád za ofiko 10. Jak na to je zde
Na druhé straně to měli udělat už v tom servise, takže bych se s tím taky sám nezlobil
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 23579
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá únor 23 2018, 22:08    Předmět: Citovat

OEM velkych vyrobcov sa nedaju aktitovat seriovym cislom - treba pozriet, aky kluc je v BIOSe (SLIC) a k nemu stiahnut a nainstalovat certifikat (subor .xrm-ms).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Standa99



Založen: Jun 29, 2004
Příspěvky: 3684

PříspěvekZaslal: pá únor 23 2018, 23:07    Předmět: Citovat

Servis neudělal nic špatně a výměnou desky jsi o licenci přišel. Kdyby sis ji vyměnil sám, tak dopadneš stejně.
Zkus ještě telefonickou aktivaci (slui 4 do cmd), možná že projde.
Přechod z Win7 a Win8(.1) skončil, ale tvrdí se, že by to ještě mohlo jít, když se používá nějaké usnadnění (třeba lupa). Jinak Win8(.1) používaly OA3.0 licenci, uloženou v BIOSu.
Potom se dají použít oblbováky (např. KMSPico, Microsoft Toolkit apod.), nebo třeba čistší řešení.

_________________
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kvicala_r



Založen: Jan 19, 2005
Příspěvky: 2322
Bydliště: Haná / N.J.

PříspěvekZaslal: pá únor 23 2018, 23:17    Předmět: Citovat

Standa99 napsal(a):

Přechod z Win7 a Win8(.1) skončil, ale tvrdí se, že by to ještě mohlo jít

JJ, jde - Jak na to jezde
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 3826

PříspěvekZaslal: so únor 24 2018, 0:27    Předmět: Citovat

Standa99 napsal(a):
Jinak Win8(.1) používaly OA3.0 licenci, uloženou v BIOSu.
To se týká ntb. Jestli je to klasické PC, nějaká skládačka, bude tam OEM licence se štítkem. Z popisu není jasné, co je to za HW.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Standa99



Založen: Jun 29, 2004
Příspěvky: 3684

PříspěvekZaslal: so únor 24 2018, 7:07    Předmět: Citovat

Nedávno jsem reinstaloval HP desktop, kde byla deska s OA3.0 viz. https://support.hp.com/cz-cs/document/c03993091 .
_________________
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 3826

PříspěvekZaslal: so únor 24 2018, 7:27    Předmět: Citovat

Jasně. Značkové mašiny to používají, skládačka z Alzy a podobné to mít nebude.
Pokud šlo o výměnu v záruce, musí se o reaktivaci servis nebo prodejce postarat. Prodáno bylo s Win8, tak případně i návratem k původní verzi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 10410
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: so únor 24 2018, 7:54    Předmět: Citovat

No, máte oba pravdu a nemáte. Autor se totiž ještě nevyjádřil k tomu, jestli to byla EOM verze nebo krabicová. Deska v záruce 24 měsíců asi nebude mít vliv na záruku softwaru od MS se 6 měsíci a zvláště v tom 7. až 24. měsíci záruky na HW. Bude to spíše věc ochoty toho servisu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Standa99



Založen: Jun 29, 2004
Příspěvky: 3684

PříspěvekZaslal: so únor 24 2018, 8:58    Předmět: Citovat

Třeba nakonec ten KMSPico, nahraný v servisu, odstavil přechod na 1709, což se běžně děje Smile
_________________
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
petrfilipi



Založen: Sep 13, 2005
Příspěvky: 1653

PříspěvekZaslal: so únor 24 2018, 12:54    Předmět: Citovat

No já bych radil kontaktovat MS - od toho jsou, aby Ti poradili. A kdyby se ptali kdo to sestavoval tak raději řekni že sis to sestavil sám, protože jinak Tě odkáží na výrobce sestavy.

Pokud se něco nezměnilo, telefonní číslo na MS je 841 300 300.
A tady: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=61531&highlight=licence+po%E8%EDta%E8
mám příspěvek ohledně licencí MS. Ale je to staršího data.

A třeba tady: https://support.microsoft.com/en-us/help/20530/windows-10-reactivating-after-hardware-change je ofiko doporučený postup MS při upgradu.

Petr
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.15 sekund