Vítejte na Elektro Bastlírně
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Upload · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Hledat v článcích

Dobrovolné příspěvky na provoz EB

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Snížená kapacita kondenzátoru

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Součástky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kubbecc
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Mar 18, 2017

PříspěvekZaslal: út červenec 10 2018, 11:38    Předmět: Snížená kapacita kondenzátoru Citovat

zdravím mám elektrolit 8200uf znizena kapacita o cca 600uf. novy kondik je strasne drahi preto sa chcem spitat keby ze staremu pridam ini kondik aby som zvisil kapacitu. da sa to ? alebo zapojit dva rozlicne aby som dostal tich 8200uf.

Přejmenováno. ZdenekHQ
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zaky
Super uživatel
Super uživatel



Založen: Oct 30, 2010
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út červenec 10 2018, 11:53    Předmět: Citovat

Je třeba posuzovat podle ESR, nikoli podle kapacity. Najdi si k tomu C datasheet a zjistíš, že tolerance -20% je pravděpodobně stále odpovídající specifikaci. Pokud to bude nějaký solidní C, tak bude ta tolerance třeba jen 10% a do té se pořád vejdeš. Tedy pokud byl C takový už jako nový a má zcela v pořádku ESR, není třeba vymýšlet blbosti s přidáváním čehokoli paralelně a pokud mu ESR nepřijatelně stouplo, nemá cenu vymýšlet jakékoli blbosti také, ale je třeba jej vyměnit. Bylo by dobré uvést, jakou funkci a v čem ten C má, ale nedovedu si představit aplikaci, kdy by ta nepatrně menší kapacita, pokud je C v pořádku, mohla mít na něco vliv. A bylo by dobré trochu respektovat pravidla pro i/y a gramatiku vůbec. Sice víme, s kým máme tu čest, ale i tak bys mohl na sobě zapracovat a ten dojem se snažit časem zlepšovat.
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
migi111
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Jan 14, 2008

PříspěvekZaslal: st červenec 11 2018, 5:50    Předmět: Citovat

Presne ESR by som skôr premeral a rád by som vedel čím meral 8200uF
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kubbecc
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Mar 18, 2017

PříspěvekZaslal: st červenec 11 2018, 11:15    Předmět: Citovat

esr tester hodnota 7100uf .51esr
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hill
Administrátor
Administrátor



Založen: Sep 10, 2004
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: st červenec 11 2018, 11:32    Předmět: Citovat

Tak to jsi ještě hodně hluboko v pásmu běžných tolerancí a nemusíš si s tím vůbec lámat hlavu. Kapacita kondíku označeného jako 8m2 (8200 µF) se běžně může pohybovat v rozsahu ±20%, t.j. 6m56 až 9m84, což platí pro ty lepší. Většinou je rozptyl hodnot ještě větší.
Pravda, ESR bych očekával o něco menší, ale zřejmě nejde o LOW-ESR kondík, a pak zůstává otázka podmínek měření, jak moc korespondují s účelem použití kondenzátoru, a jestli to tedy vůbec něčemu vadí.

_________________
Těm, kdo si nevybírají odpovědi na soukromé zprávy, už příště neodpovím. Tak.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ok1hga
Team boss
Team boss



Založen: Nov 28, 2006
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: st červenec 11 2018, 11:39    Předmět: Citovat

Hill napsal(a):
a jestli to tedy vůbec něčemu vadí.

přesně . . .
tazatel jestě nezmínil z čeho to je . . .
myslím, že tahle informace měla být hned v jeho prvním příspěvku (dotazu).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kubbecc
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Mar 18, 2017

PříspěvekZaslal: st červenec 11 2018, 11:42    Předmět: Citovat

na zdroji pristroja yamaha rx-v595ards
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ok1hga
Team boss
Team boss



Založen: Nov 28, 2006
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: st červenec 11 2018, 12:35    Předmět: Citovat

a ještě poslední dotaz . . .
. . . proč se v tom vrtáš ?
má to nějaký problém ?

ztrátu kapacity 20% kondíku ve zdroji by jsi neměl ve zvuku nijak poznat,
teda pokud tam není ještě jiný problém . . .
pokud má přístroj závadu, zkus ji popsat
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kubbecc
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Mar 18, 2017

PříspěvekZaslal: st červenec 11 2018, 12:47    Předmět: Citovat

zapne na pár sekúnd a hneď vypne .... ale pri zapnutí a hneť keď začnem prepinat medzi funkciami nevypne ale ako nechám napr. rádio tak pri zopnutí relé podla mňa zosilovaca okamžite vypne ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hill
Administrátor
Administrátor



Založen: Sep 10, 2004
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: st červenec 11 2018, 12:54    Předmět: Citovat

Tak to máš problém v odběru z toho zdroje a ne v nějakém elektrolytu.
Kolik ti žerou konce?
Objeví se na reproduktorovém výstupu nějaké stejnosměrné napětí, když to relé sepne?
Nemáš někde na kabelech k reproduktorům zkrat?

_________________
Těm, kdo si nevybírají odpovědi na soukromé zprávy, už příště neodpovím. Tak.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ok1hga
Team boss
Team boss



Založen: Nov 28, 2006
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: st červenec 11 2018, 14:20    Předmět: Citovat

hádám, že je v háji jeden z konců . . .
tento stroj je docela "elektrárna" . . .
nebude levnější to zanést někomu, kdo tomu hoví ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kubbecc
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Mar 18, 2017

PříspěvekZaslal: st červenec 11 2018, 15:03    Předmět: Citovat

ani jeden nieje v skrate koncák
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EKKAR
Team boss
Team boss



Založen: Mar 16, 2005
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: st červenec 11 2018, 15:58    Předmět: Citovat

A tos holoubku zjistil jak?
_________________
...nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
danhard
Super uživatel
Super uživatel



Založen: Mar 05, 2007
Bydliště: Jesenice u Prahy

PříspěvekZaslal: st červenec 11 2018, 16:02    Předmět: Citovat

kubbecc napsal(a):
zapne na pár sekúnd a hneď vypne .... ale pri zapnutí a hneť keď začnem prepinat medzi funkciami nevypne ale ako nechám napr. rádio tak pri zopnutí relé podla mňa zosilovaca okamžite vypne ....

A co s tím má společného zrovna tenhle kond ?
Kterej to je ?
http://www.schematicsforfree.com/archive/file/Audio/Products/Home%20Theater/Yamaha%20Rx-V595A.PDF
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
denis15
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Jun 21, 2005
Bydliště: Opava

PříspěvekZaslal: st červenec 11 2018, 19:04    Předmět: Citovat

To má diagnostiku,hmmm. Tak vyvolat a zjistit ERR. Dobrá elektrárna Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Součástky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund