Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Wi-fi router
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
milin



Založen: Sep 23, 2005
Příspěvky: 671
Bydliště: SM

PříspěvekZaslal: po červenec 18 2016, 20:42    Předmět: Wi-fi router Citovat

ahoj je vhodný ruoter ASUS RT-N12E pro domací použití?jakou plochu pokryjé signálem v cihlovém domě. dík
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 13560
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: po červenec 18 2016, 22:28    Předmět: Citovat

Tady máš recenci, já bych ho nechtěl ani jako podložku.

http://access-pointy.heureka.cz/asus-rt-n12e/recenze/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Standa99



Založen: Jun 29, 2004
Příspěvky: 3670

PříspěvekZaslal: út červenec 19 2016, 10:08    Předmět: Citovat

Podobná otázka: jak dlouho vydrží nabitý telefon?
Něcos tam měl doteď a to mělo nějaký chipset. Pokud vše fungovalo a ten router chcípl po dlouhé době na nějakou závadu, tak vyber něco stejného. Samozřejmě takový, u kterého jdou sundat ty pendreky a popřípadě nahradit směrovějšími anténami.
Ten Asus RT-N12E používá Realtek chipset, ale těžko říct, jestli u všech revizí, protože těch je několik.

_________________
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
milin



Založen: Sep 23, 2005
Příspěvky: 671
Bydliště: SM

PříspěvekZaslal: út červenec 19 2016, 11:27    Předmět: Citovat

tak jaky router doporučité? . Internet mám od O2- po línce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Standa99



Založen: Jun 29, 2004
Příspěvky: 3670

PříspěvekZaslal: út červenec 19 2016, 11:46    Předmět: Citovat

Těžko něco doporučit, když ten Asus má během 4 let 6 revizí a takhle na tom bude většina routerů. Sám používám M.2 nebo starší mini-PCIe WiFi karty s chipsetem Qualcomm (dříve Atheros) nebo Intel. Sežeň si dostatek informací o každém routeru a rozhodni se.
_________________
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dobrman



Založen: Aug 12, 2012
Příspěvky: 1300
Bydliště: J H

PříspěvekZaslal: út červenec 19 2016, 11:54    Předmět: Citovat

pokud máš net po tlf lince, tak bys měl asi koukat po nějakým xDSL
nebo modem už máš a chceš jen router s WiFi?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
milin



Založen: Sep 23, 2005
Příspěvky: 671
Bydliště: SM

PříspěvekZaslal: út červenec 19 2016, 12:06    Předmět: Citovat

Modém mám od o2 Huawei potřebují vyřešít větší dosah.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Standa99



Založen: Jun 29, 2004
Příspěvky: 3670

PříspěvekZaslal: út červenec 19 2016, 12:25    Předmět: Citovat

Pokud je ten Huawei WiFi router, tak by byla blbost mít 2 krabičky vedle sebe. Tzn. že ten druhý napojit někam dál kabelem do switche a dvěma routerama vyřešit problém s pokrytím. Nebo mít jednu krabičku s lepšími anténami.
_________________
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Soemtron



Založen: Jun 23, 2013
Příspěvky: 1183
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: út červenec 19 2016, 13:00    Předmět: Citovat

Nejsem odborník, ale nepomohlo by toto ?
_________________
Exclamation Sháním SM ELKA 21A, 6521, OKU101...
Koupím obrazovku Toshiba LR30477
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Standa99



Založen: Jun 29, 2004
Příspěvky: 3670

PříspěvekZaslal: út červenec 19 2016, 13:58    Předmět: Citovat

Každý bezdrát je o anténě, pokud tohle nastrká do každého pokoje, tak snad to ty několikacentrimetrové antény z plíšku (nebo nakreslené na plošňáku) zvládnou. Foto je pouze informační, jak to může v takovém repeatru vypadat.


zasuv-rout.jpg
 Komentář:
 Velikost:  56.04 kB
 Zobrazeno:  68 krát

zasuv-rout.jpg



_________________
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pocitujlasku



Založen: Dec 12, 2005
Příspěvky: 1277

PříspěvekZaslal: út červenec 19 2016, 15:01    Předmět: Citovat

Standa99: ale nekecaj, ked das silnejsie anteny, tak spojenie bude padat, pretoze signal bude prebudeny. Ja mam napr. mikrotik s integrovanou antenou a v pohode mi to zvlada v bytovke cez niekolko panelov. Dokonca nemaju problem ani esp moduly, ktore maju malicku antenku na plosaku.
Ked som mal predtym klasicky wifi router s 2dbi antenkami, tak to islo tiez v pohode, len v jednom mieste bol dost slaby signal. tak som vymenil za 5dbi antenky a sa to skor zhorsilo, ako zlepsilo.

_________________
No vidis, a tak si sa bal
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Standa99



Založen: Jun 29, 2004
Příspěvky: 3670

PříspěvekZaslal: út červenec 19 2016, 15:38    Předmět: Citovat

Nemám náladu na nějaké výpady, takže ti popřeju hodně štěstí s tvou integrovanou anténou. Jinak proti Mikrotikům nic nemám, odjakživa používají Qualcomm (Atheros) chipsety.


maikrotik-hap-routerboard-1024x681.jpg
 Komentář:
 Velikost:  103.39 kB
 Zobrazeno:  61 krát

maikrotik-hap-routerboard-1024x681.jpg



_________________
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PixelOrgy



Založen: Sep 04, 2007
Příspěvky: 1799

PříspěvekZaslal: út červenec 19 2016, 16:23    Předmět: Citovat

pocitujlasku napsal(a):
Standa99: ale nekecaj, ked das silnejsie anteny, tak spojenie bude padat, pretoze signal bude prebudeny. Ja mam napr. mikrotik s integrovanou antenou a v pohode mi to zvlada v bytovke cez niekolko panelov. Dokonca nemaju problem ani esp moduly, ktore maju malicku antenku na plosaku.
Ked som mal predtym klasicky wifi router s 2dbi antenkami, tak to islo tiez v pohode, len v jednom mieste bol dost slaby signal. tak som vymenil za 5dbi antenky a sa to skor zhorsilo, ako zlepsilo.


Kdyz das "silnejsi" anteny (predpokladam, ze myslis jejich zisk, ne rozmery), ocekavam, ze celkovy zisk retezce zustane stejny, standard 802.11 obsahuje automaticky rizeny vysilaciho vykonu (samo neni implementovanej vsude).

Nebyly ty anteny na jinou frekvenci, pripadne nejakej top quality china product?

Spis je dulezity:
a) udelat "pruzkum terenu" = omerit co v okoli vysila
b) podle vysledku a) vybrat spravnou frekvenci a sirku kanalu
c) vybrat nejtissi kanal a tam nastavit
d) pokud je v domacnosti vic wifi zarizeni, nastavit jejich vykon na maximalni nutnou hodnotu. "Plnej knedlik" != rychlejsi pripojeni

S timto pak vybrat anteny - omni je asi nejjednodussi na instalaci, ale zas napr. namontovany na routeru v koute mistnosti to nebude asi ideal. Tam bych se podival po sektorove antene s odpovidajici charkou

Urcite je fajn nezapomenout, ze novejsi 802.11 standardy pouzivaji MIMO technologii a tim padem vic anten a/nebo vic polarizaci.

Taky me dava smysl nastavit sirku kanalu na max. nezbytnou velikost. Casto vidam, ze nekdo ma 16MBit ADSL, a k tomu 802.11ac router s 80MHz pasmem. To ma fakt smysl...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 13560
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: út červenec 19 2016, 19:05    Předmět: Citovat

Ano, je to hlavně o nastavení a ne o tom, že větší antény atd. atd.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Standa99



Založen: Jun 29, 2004
Příspěvky: 3670

PříspěvekZaslal: út červenec 19 2016, 19:50    Předmět: Citovat

V rámci vnitřní sítě se rychlost využít dá, nemusí být závislá na rychlosti do NETu. U všeho platí, že kvalitní anténu nenahradí žádný zesilovač, ať už pro vysílač nebo pro přijímač.
Samozřejmě že do kvalitní antény nebudu hulit plný výkon. Nepoužívám žádné klikací nastavení (málo, moc, úplně nejvíc), ale jednoduše si reguluju výkon po krocích 1dBm
kód:
iwconfig wlan0 txpower 5

viz. nastavený téměř čtvrtinový výkon (max. mám 22dBm).

_________________
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.17 sekund