Vítejte na Elektro Bastlírně
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Upload · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Hledat v článcích

Dobrovolné příspěvky na provoz EB

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Kondenzátor 2n7 a další...
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Součástky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Rellik
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Feb 17, 2017
Bydliště: Staré Město (UH)

PříspěvekZaslal: ne březen 11 2018, 9:44    Předmět: Kondenzátor 2n7 a další... Citovat

Zdravím vespolek. Potřeboval bych poradit s kondenzátorem 2n7. Chtěl bych pomoct s jeho identifikací, jestli hledám správně. Když zadám na TME filtr se zobrazením kondenzátorů 2n7 tak tam vyjede buď 500V AC nebo 2000V DC, čemuž neodpovídá ani jeden.. Sad
Poradí někdo? Díky.



c.jpg
 Komentář:
 Velikost:  32.11 kB
 Zobrazeno:  90 krát

c.jpg




Naposledy upravil Rellik dne po březen 19 2018, 15:03, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
misocko
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Jun 26, 2009
Bydliště: Hlohovec (Sk)

PříspěvekZaslal: ne březen 11 2018, 9:53    Předmět: Citovat

Vyssie napetie nevadi , ak ti tam rozmerovo vlezie.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Rellik
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Feb 17, 2017
Bydliště: Staré Město (UH)

PříspěvekZaslal: ne březen 11 2018, 10:02    Předmět: Citovat

Tak dá se dát naležato, je tam cca 10mm mezera... Nicméně jsem nenašel jak je ten 2kV kondenzátor velký (je tam v kulatém axiálním provedení)...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jezevec
Hlavní moderátor
Hlavní moderátor



Založen: Jun 13, 2004
Bydliště: Břeclavsko

PříspěvekZaslal: ne březen 11 2018, 10:39    Předmět: Citovat

Jestli to z té rozmazané fotky dobře čtu, tak je na 630V DC což odpovídá 500V AC.
Při podobných dotazech je vhodné uvádět v jakém obvodu je zapojen.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
weed_smoker
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel



Založen: Dec 02, 2011
Bydliště: Jaroměř

PříspěvekZaslal: ne březen 11 2018, 11:29    Předmět: Citovat

Dal bych MKP svitkáč 2n7 na co největší napětí se tam vejde.
BTW.Měřils na tý desce ze svářečky ty budící DIL-8(nebo SMD) optočleny,hlavně ten k tomu upálenýmu FETu? Když odejde FET,často odejdou taky,obvykle se propálí výstup pro G FETu na GND,občas na napájení.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Rellik
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Feb 17, 2017
Bydliště: Staré Město (UH)

PříspěvekZaslal: ne březen 11 2018, 11:47    Předmět: Citovat

Je to kondenzátor z výkonové části invertoru. Je napojený mezi C a E IGBT tranzistorů. Ty IGBT jsou tam celkem 4. Na dvou byly tyto 2n7 630V (mám lepší foto) a na těch dalších je 1n 1000V. Z tohoto napětí jsem vycházel.


2n7.jpg
 Komentář:
 Velikost:  24.92 kB
 Zobrazeno:  46 krát

2n7.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw
Team boss
Team boss



Založen: Mar 21, 2006
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: ne březen 11 2018, 12:02    Předmět: Citovat

Musi byt aspon na rovnake napatie a rovnaky material - MKP.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kokun
Team member
Team member



Založen: Jun 21, 2008
Bydliště: Valachy

PříspěvekZaslal: ne březen 11 2018, 12:26    Předmět: Citovat

Tak, tak - musí být impulzní, tedy KP/MKP (apod.).

A co kdybys tak uvedl rozměry toho tvého původního vč. rozteče R, pro piny!)? A taky třeba "prostor" pro něj - tedy, jak může být max. velký!
Mám tu několik impulzáků, ale na napětí 1000VDC, anebo víc - tedy určitě jsou rozměry o něco větší (než tvůj orig.) Wink

_________________
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Rellik
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Feb 17, 2017
Bydliště: Staré Město (UH)

PříspěvekZaslal: ne březen 11 2018, 12:52    Předmět: Citovat

Dostupnou mezeru jsem uvedl o pár příspěvků výš. Jinak tedy:
Montážní rozteč: 10mm
Výšková mezera: ~10mm
Šířková mezera: ~25mm

Rozměr původního kondenzátoru:
výška: ~8mm, šířka: ~13mm, tloušťka: ~5mm
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kokun
Team member
Team member



Založen: Jun 21, 2008
Bydliště: Valachy

PříspěvekZaslal: ne březen 11 2018, 13:25    Předmět: Citovat

Tak bych tady měl impulzáky:
- keramický (tvarově podobný tvému): 2n7/1,6kVDC       2,668nF; 19x15x8; R=17 (drát. vývody lze vyohýbat)
- krabicák WIMA FKP                        : 2n7/2kV= 600V~ 2,673nF; 26x18x8; R=22
- krabicák ERO                                 : 2n8/1,5kV=         2,897nF; 21x15x7; R=22
- krabicák (maďar.?)                         : 3n3/1kV=            3,374nF; 18x10x5; R=15
- keramický (tvarově podobný tvému): 2n2/1kVDC          2,201nF; 17x11x5; R=10 (drát. vývody lze vyohýbat)

Pokud by nebyla hodnota kapacity kritická, tak největší výběr mám z hodnot 2n2 a 3n3 - v různém provedení (keramika, krabicák) a na různá napětí, s různými rozměry.
Ještě tu mám "haldu" nevytříděných (předpoklad, že i tam ještě něco "použitelného" bude) - vesměs vypájených ze šasí tvp. Přehrabávat to ale míním jedině v případě "skutečného zájmu" Wink

_________________
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali


Naposledy upravil kokun dne ne březen 11 2018, 13:28, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
sinclair
Team member
Team member



Založen: Feb 02, 2005
Bydliště: Luhačovice

PříspěvekZaslal: ne březen 11 2018, 13:28    Předmět: Citovat

Díval ses v Hadexu? Tam tento druh svitků měli v nabídce impulsáků.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Rellik
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Feb 17, 2017
Bydliště: Staré Město (UH)

PříspěvekZaslal: ne březen 11 2018, 14:55    Předmět: Citovat

Hadex jsem projel. Našel jsem tam jen 1n/1000V. Jinak jsem zkoušel ebay i ali, ale nikde taková hodnota není. Nejbližší je 2n2 nebo 3n3. Myslím, že tam nebude tak propastný rozdíl, když se budu řídit tím, že ty druhé dva tranzistory vedle mají ve stejném zapojení jen 1n. Zkusím ještě prohrabat krabičku kondenzátorů co mám a vybrat nejvhodnější. Pak bychom probrali zda by mohly být.

kokun: díky za pěknou nabídku. Pokud nic nenajdu, tak se určitě domluvíme.
Jen upřesním, že ty kondenzátory potřebuju 2.

EDIT: takže v mých skromných zásobách jsem našel jen jeden a to 2n2 630V - viz foto

Případně ještě v GME mají https://www.gme.cz/mkp10-2n2-630v



ccc.jpg
 Komentář:
 Velikost:  19.91 kB
 Zobrazeno:  37 krát

ccc.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kokun
Team member
Team member



Založen: Jun 21, 2008
Bydliště: Valachy

PříspěvekZaslal: ne březen 11 2018, 17:29    Předmět: Citovat

Rellik napsal(a):
kokun: díky za pěknou nabídku. Pokud nic nenajdu, tak se určitě domluvíme.
Jen upřesním, že ty kondenzátory potřebuju 2.

Případně ještě v GME mají https://www.gme.cz/mkp10-2n2-630v

Nz - jenže já mám (ty, co jsem ti vypsal) pouze po jednom ks (v úvodu jsi nenapsal, že potřebuješ 2ks!). Musel bych prohrabat tu krabici neroztříděných.
Pokud máš ovšem "po ruce" to GM-ko, tak je kup tam - ušetříš (dnes) drahé poštovné.
Sice by byl asi vhodnější spíše tento: MKP10-2N2/1600V RM10 (hl. kvůli rozteči RM, ale taky kvůli napěťové rezervě) - ovšem, přestože v nabídce sice je, tak skladem "ani Ň" Cry

_________________
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Rellik
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Feb 17, 2017
Bydliště: Staré Město (UH)

PříspěvekZaslal: ne březen 11 2018, 17:45    Předmět: Citovat

Někde ze začátku jsem psal, že jsou tam IGBt celkem 4 a na dvou jsou tyto 2n7 a na dalších 1n. No to nevadí... Měl jsem to upřesnit rovnou. Jinak jsem našel ještě na farnellu 2n2/630V odtud bych asi objednal všechny součástky co mi chybí.
Jinak GME po ruce nemám, nejbližší je v Brně, což je cca 70km... Takže případná pošta za ~50kč by byl ten nejmenší problém... Smile

weed_smoker: tvůj příspěvek jsem zaregistroval až teď. Jsou tam čtyři optočleny "a 3120" v DIP8. Zkoušel jsem měřit zkraty - nejsou. Nicméně to asi nevypoví, jestli jsou dobré. Dva ty IGBT přežily, tak předpokládám, že tam budou optočleny ok. Zkusím změřit to proměřit ještě i na ty diody...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
weed_smoker
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel



Založen: Dec 02, 2011
Bydliště: Jaroměř

PříspěvekZaslal: po březen 12 2018, 21:58    Předmět: Citovat

Jestli máš možnost ty optočleny zkusit vyndaný,můžeš je přes 1k odpor rozsvítit/zhasnout a sledovat výstup.Může se stát,že výstup bude neměnnej a optočlen v pr... už jsem se s tim párkrát setkal(poprvé to bylo po jeho opětovnym použití jinde,než byl předtim).Většinou odejdou jenom ty u IGBT,co ulítly.Tyhle 3120 jsou sehnatelný,ale jsou dost drahý,asi 160 za kus.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Součástky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund