Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

rybí polévka
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kovar



Založen: Oct 03, 2010
Příspěvky: 1689
Bydliště: Letohrad (Východní Čechy)

PříspěvekZaslal: pá červen 23 2017, 23:28    Předmět: rybí polévka Citovat

Zdravím přátelé.
Je mezi vámi někdo , kdo má rád rybí speciality?
Dnes jsem vařil rybí polévku.
Klasický základ.
Cibulka na másle , petržel , mrkev a celer.
Vše do zlatova a pak po přidání vývaru z hlavy a skeletu rozmixovat.
Dnes jsem tam vrazil 4 lístky šalvěje a citronovou kůru!
Nemá to chybu!
Smile

_________________
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Michal22



Založen: Mar 28, 2012
Příspěvky: 7816
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: so červen 24 2017, 0:06    Předmět: Citovat

No vidíš, nečekal bych téma rybí polévky v půli roku. Ale proč ne?
Mám k tomu jen pár praktických poznámek- hlavně pro ty, kdo ještě nevařili.
1. podstatné je z hlavy vytáhnout celá žábra. Beze zbytku. Používám k tomu prsty, vytrhnu je ven, doberu zbytky. Nesmí zůstat ani kousek, jinak polévka zhořkne!
2. Vydloubu oči. Možná nemají vliv na chuť, ale ten pohled...
3 Osobně nemusím mlíčí, ale jikry tam musejí být, jinak to nejde.
4. Není špatné vzít tyčový mixér, zeleninový základ pomixovat s první částí masa z hlavy. Polévka je potom krémová, jemná.
5. Asi by se našlo víc věcí, ale 20 let už nechodím na ryby, tak zapomínám....

Ale jinak přeji dobrou chuť Razz

_________________
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18664
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: so červen 24 2017, 7:08    Předmět: Citovat

Cibulkový základ dej do guláše a oči tam patří . Vždycky ještě přikoupím tak 2-3 hlavy , žábra nevyndávám . Asi 40 let a na ryby nechodím tak 35 let .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jodr



Založen: Jan 20, 2008
Příspěvky: 1372
Bydliště: na vejminku

PříspěvekZaslal: so červen 24 2017, 8:06    Předmět: Citovat

Souhlas, žábry klidně necháváme. Zhořknutí se jednoduše nekoná. Jinak samozřejmě, zeleninový základ, vývar z hlav, trochu mixnout. Osmažené jikry by neměly chybět.
_________________
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sendyx



Založen: Jun 05, 2005
Příspěvky: 12326
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: so červen 24 2017, 8:20    Předmět: Citovat

Žádný cibulkový základ, žádne oči, ústa, žábra. Krev nechat co nejvíc vytéct. Hlavy vaříme dlouho a pak se z nich maso obírá do polévky. Kdyby tam byly žábra, rozpadnou se na mnoho drobných kostnatých částí, které vadí.
_________________
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jodr



Založen: Jan 20, 2008
Příspěvky: 1372
Bydliště: na vejminku

PříspěvekZaslal: so červen 24 2017, 10:36    Předmět: Citovat

Že se musí řádně vykrvit platí pro všechno co chcete sníst. Jinak, že se rybí vývar musí dělat dlouho je nesmysl. Z hlavy ani případně z ploutví, pokud je tam někdo dává, se už nic nezíská. Za třicet minut varu je hotovo a ze žáber nemá co odpadnout. Navíc vývar vždy cedíme a až poté přidáváme část obraného masa a zeleninu na mix, pak osmažené jikry a zbytek obraného masa. Jinak k počtení je něco tady
_________________
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sendyx



Založen: Jun 05, 2005
Příspěvky: 12326
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: so červen 24 2017, 11:03    Předmět: Citovat

No každý to dělá trochu jinak, u nás se vaří hodinu až dvě - taky koření pustí chuť a vůni do vývaru optimálně.
_________________
Curvetraceristé všech zemí spojte se!


Naposledy upravil Sendyx dne so červen 24 2017, 11:15, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18664
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: so červen 24 2017, 11:14    Předmět: Citovat

Nevím , co by se vařilo déle 10-ti minut . Pak musí být vše na bahno . Já chci kousky masa v polévce , i ty voči .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kovar



Založen: Oct 03, 2010
Příspěvky: 1689
Bydliště: Letohrad (Východní Čechy)

PříspěvekZaslal: so červen 24 2017, 22:38    Předmět: Citovat

Bořku Ty jsi jako Eskymáci!
Ty mají taky rádi oči z tuleňú.
Very Happy

_________________
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18664
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: ne červen 25 2017, 10:48    Předmět: Citovat

No připomíná mi to ty , co si vyndávají držky z držkovky .......
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sendyx



Založen: Jun 05, 2005
Příspěvky: 12326
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: ne červen 25 2017, 10:55    Předmět: Citovat

Možná bys uvítal hardcore rybí polévku... já to nezažil, ale známý jo, kdesi na návštěvě... každý měl na talíři půlku neobrané vařené rybí hlavy, i s okem, a vývar byl bílý, se zeleninou a mlékem.
_________________
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18664
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: ne červen 25 2017, 11:03    Předmět: Citovat

Jelikož hlavy obírám sám , jediný co žena sabotuje , tak pro mne žádný problém . To jsem si dal halaslé s kaprem a sumcem , ale zlatá domácí . A to jsem byl ve speciálce . To podání právě rozkvedlaného-rozvařeného masa s paprikou - červená polévka s kousky masa druhů výše uvedených , mi nejela a za ty prachy již vůbec .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sendyx



Založen: Jun 05, 2005
Příspěvky: 12326
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: ne červen 25 2017, 11:04    Předmět: Citovat

Paprika v rybí? Zločin...
_________________
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jodr



Založen: Jan 20, 2008
Příspěvky: 1372
Bydliště: na vejminku

PříspěvekZaslal: ne červen 25 2017, 11:11    Předmět: Citovat

Sendyx napsal(a):
... každý měl na talíři půlku neobrané vařené rybí hlavy, i s okem, a vývar byl bílý...
To mě přinesli na talíři v maďarské hospodě kdysi v minulém století. Oko bych asi nepozřel, ale jinak polévka nebyla špatná. Bylo v ní spousta rybího masa a v té půlce hlavy byly i žábry.
_________________
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Achab



Založen: Nov 05, 2010
Příspěvky: 5998
Bydliště: okr. Vyškov

PříspěvekZaslal: ne červen 25 2017, 14:38    Předmět: Citovat

Když se smaží filé z těch mražených kostek je z toho nakonec taky rybí polévka - je tam pomalu stejně vody jako masa. Smile
Po čtyřech větších kostkách jsem musel vylít pánvičku protože v ní bylo vody skoro po okraj...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.17 sekund