Založen: Nov 05, 2011 Příspěvky: 908 Bydliště: Boskovice
Zaslal: pá červenec 14 2017, 0:06 Předmět:
Jo, musí se to spotřebovat do 24 hodin, ještě líp do 12 hodin a skladovat v ledničce.
S tou teplotou by asi pomohlo měření, co trouby píšou na knoflíku a co mají vevnitř ve skutečnosti.
Slovíčko grill obecně znamená mřížku, mříž a pod. Např. grill před reproduktorem. _________________ Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: čt září 28 2017, 0:19 Předmět:
Už v půlce jsem umíral...
https://www.vitalia.cz/clanky/pekelna-ceska-kuchyne/?forceSwitch _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Aug 12, 2012 Příspěvky: 1511 Bydliště: J H
Zaslal: čt září 28 2017, 8:25 Předmět:
Super!!
Čvachtal jsem si už od prvních řádků
citace:
Lamšmíd, wolšestr (kdo nemá, dá vorchestr), Vegeta, Anklbenc, Framfurtská polévka, Gordon blue z godhaje, místo masenka dáme točák, na to tatarku a kečup, nebo aspoň lžíci hořtice, když uvaříme rizeto z pangáciuse, tak nikdo nepozná, že jí rybu. K zapití pak Bayles (svařené kondenzované mléko s tuzemákem), a všichni si čvachtáme.
Založen: Nov 05, 2011 Příspěvky: 908 Bydliště: Boskovice
Zaslal: so říjen 07 2017, 20:56 Předmět:
kejki napsal(a):
Gril = pečící mřížka, v mojí troubě by 25 minut na 270° znamenalo karbonizaci.
Tohle suché se dá jíst jen hned, tukové pečivo je vláčné déle.
Ahoj po dlouhé době. Chtěl jsem, aby pečivo delší dobu vydrželo, tak jsem zkusil zaexperimentovat a ještě víc přidat oleje (3 polívkový lžičky na 1kg mouky). Sice je to po 24 hodinách skladování trochu lepší, ale že by to byl nějak super rozdíl, se říct nedá. Tak jako tak je lepší trochu to rozpíct, pokud se rohlíky skladují 12 a vícero hodin. Před rozpečením je fajn trochu navlhčit povrch. Kdesi jsem četl, že je to prostě vlastnost kynutýho pečiva, že se musí rychle spotřebovat...
Jinak, jak jsem psal, naučit se dělat domácí rohlíky má v sobě nebezpečí závislosti- kupovaný jednomu přestanou chutnat. Zvlášť ty hypoušový rozmrazovaný věci, u těch jsem zjistil, že strašně smrdí (fakt smrdí).
Zdraví Jura. _________________ Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: so říjen 07 2017, 21:41 Předmět:
Já teď stvořil skutečně společensky nebezpečný jídlo - karboše semletý půl na půl kapusta a tučný vepřový maso, k tomu zelí s nastrouhaným a karamelizovaným jabkem a bramborová kaše. Na to tři piva a druhej den je lepší jít na celej den do lesa na houby...
P.S. Pokud se ptáte na obecně použité koření, tak pouze sůl, pepř, majoránka, kmín + českej modrej česnek (tady mám dilema, jestli je to koření ) _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: so říjen 07 2017, 22:11 Předmět:
jura80 napsal(a):
Ještě horký rohlíky po jednom napíchnu na nůž a v koupelně z nich wosprchuju zbytky mouky (nebát se, voda se z horkých rohlíků odpaří). Sprchu mám nastavenou na jemné rozprach.
To si děláš prdel, že ?
Na prvním místě u mě byl zatím chlap, co si koupil zauzenou sekanou v nejmenovaném hypermarketu, pak ji rozmačkal, smíchal s vajíčkem atd. a dělal z toho karboše.
Tak Ty jsi těsně na druhým místě... _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Nov 05, 2011 Příspěvky: 908 Bydliště: Boskovice
Zaslal: so říjen 07 2017, 23:32 Předmět:
Komu to chutná s popraškem mouky, ať si to klidně sežere, jak to vyleze z trouby.:p _________________ Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: so říjen 07 2017, 23:34 Předmět:
Mouka na rohlíky?
Já to nedám, ale beru to jako recept. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: so říjen 07 2017, 23:45 Předmět:
Podle slovníku je to "kupovaná zeleninová omáčka; podle omáčky Uncle Ben’s"
Příklad: „S obědem se nebabrej, prostě uvař rýži a k ní udělej nějaký anklbenc.” _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: ne říjen 08 2017, 1:13 Předmět:
Podstatné je vždy konzumentovi sdělit (ústně nebo nálepkou na obalu), co to má být a jak to má chutnat, protože podle vzhledu ani skutečné chuti to bohužel nepozná. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Do pytle, když to má být zeleninová omáčka, tak tam patří zelenina a koření. Jestli to má "plavat v kečupu", tak tam dám ty rajčata třeba spařený a rozmixovaný (přesněji řečeno pasírovaný).
Tam chybí jen tatarka.
½ kg červené papriky
½ kg zelené papriky
1 kg cukety (nemáš cukety nahraď paprikou)
A když nemáte papriku, dejte třeba citron. Když nemáte citron, nedávejte nic. Vivat Babica. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: ne říjen 08 2017, 17:28 Předmět:
Nejhorší je, když od chlapa v důchodovém věku slyším, že dělá chyby, co já jsem dělal ve dvaceti. Ale je sakra dřina mu vysvětlit, v čem je chyba, prostě už to má zažitý.
Přírodní řízek rozklepanej na 5mm "a la minute" bude vždycky tvrdej, kdežto 2cm steak bez paličky může krájet lžící (pokud si koupí maso od řezníka, nikoliv odpad v hypersuper) a zabere mu ta příprava cca 3+3+4 minuty (to poslední je odpočinek v horké troubě). Navíc nemusí těch baťa-řízků na podrážky dělat 5, můžou se klidně podělit o jeden velkej steak. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: ne říjen 08 2017, 17:51 Předmět:
Já třeba maso nesolím, ale dávám ho na pár hodin až dnů do osolené vody. Jakoby to bylo na uzení.
Pak se vytáhne, musí se osušit (!), směs čerstvě mletýho pepře či jinýho koření a hurá na fakt horkou litinovou pánvičku. Kdo má rád česnek, tak do toho tuku, ne na steaky, pálí se to stejně, jako velký kusy koření - a je to pak zbytečně hořký.
Než dojdou steaky v troubě (profící používají salamander), dá se slít tuk, odvařit troškou vody výpek, přidat třeba smetanu, nákladanej či mletej zelenej pepř a kousek másla, dosolit a je hotová i omáčka. 10 minut u sporáku.
Já nejraději steak jen s chlebem, tak si jen naliju to, co (bohužel) pustí v troubě rovnou na chleba a rozetřu.
A samozřejmě dřevěný prkýnko, žádnej procelán. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.