Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9667 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: pá leden 11 2019, 18:20 Předmět:
nebo lasička ?
To dyž ho ošidí ta lasička, ta Lidka, nějakej přechodník anebo panák líhu. Už zvládnul zemskou tíhu, mládenec! (Josef Kainar)
to je výtržnost ! (jak se tam dostal zůstane už navždy tajemstvím) ještě měl holomek štěstí že stačil zdrhnout před příjezdem políšů jinak taky mohl strávit noc u výslechu na stanici
los na střeše.jpg
Komentář:
Velikost:
22.54 kB
Zobrazeno:
68 krát
_________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Snad jsme nic nepopletli a nezapomněli.. _________________ Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
Cca v posledním roce se setkávám s vysloveně mazlavou slaninou. Někde ji nazývají iberijská, jinde eufemisticky máslová. Slanina byla, co pamatuji, vždy po vyuzení tuhá. Nevíte jak ji zpracovávají, potažmo przní, že ji mohu rozmáčknout v pěsti? _________________ Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4486 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: čt říjen 31 2019, 17:05 Předmět:
Vyzkoušel jsem několik obchodů a podle mě nejlepší slaninu mají v Kauflandu. Je opravdu tuhá, voní a je i chutná. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: čt říjen 31 2019, 17:53 Předmět:
Je to tak, při vyšší teplotě začíná slanina "sádlovatět" a je měkčí. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Nov 05, 2011 Příspěvky: 908 Bydliště: Boskovice
Zaslal: čt říjen 31 2019, 17:59 Předmět:
Pánové, to je primitivní. Kdo máte místo pro vepříky, nestyďte se, chovejte o vepříka víc a udělejte slaninu navíc. Namyslete cenu, třeba 60% až 100% ceny zločinnýho Kaufu a řekněte babinám ze vsi, že máte slaninu za tolik a tolik. Maso za tolik. Uši za tolik. Jabko za tolik. Co nekoupí na vsi, zmražte, s tím se rozjeďte do města na stánek a stánkuje, dokud se to neprodá. Dokud to tak nebudeme všichni dělat, bude tady bordel a Kauflandy, Lídly, Makra a další zákonem posvěcená mafie napořád. Nadávání nic nespraví.
Kdo máte jabka, nenechejte je shnít, ale prodejte. Kdo hrušky, taky tak. Kdo seno, do toho!
Můžeme začít tady u mě a mých rodičů. Mají pořádnou mrdu domácích, čistých ořechů navíc. Jsme z Boskovic a nemám chuť nikam jezdit. Poprosím je, naloupu, prodáme ten přebytek. Jsme z Boskovic. Kdo chcete, pište do SZ kolik a tak podobě. Zítra mám k rodičům cestu, tak se jich optám, kolik ořechů mají zájem prodat, a když někdo napíše, že chce pořádný ořechy, dám vědět.
Kdo mě bude následovat??? _________________ Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: ne duben 26 2020, 22:42 Předmět:
Maličko to oživím. To, co napíšu, bude patrně znít jako scifi, ale mým záměrem bylo vyrobit kus dobrýho uzenýho za co nejkratší čas.
Takže, to maso je naložený pouze 3 dny ve směsi obyčejné soli, česneku, troška muškátu a dál už si nevzpomínám. Dvakrát denně přerovnáno a propícháno takovým tím ježkem z hřebíků.
Vyuzený je to v tom zařízení na fotce. Celá fligna je v tom, že je to zauzený poměrně vysokou teplotou, pak se to dá asi na hodinu do osolené vody těsně pod bodem varu a následně pár hodin doudí. Ortodoxní udiči mě za tento postup proklínali, ale pak zkusili na moje doporučení modifikovanou variantu a veškerá kritika skončila. Bohužel další pokusy překazila rodinná válka...
Ty fotky jsou starý asi 7 let.
Sám jsem byl překvapenej výsledkem. Nehodí se to na velký kusy masa.
uz_1.jpg
Komentář:
Velikost:
158.57 kB
Zobrazeno:
60 krát
uz_2.jpg
Komentář:
Velikost:
96.76 kB
Zobrazeno:
39 krát
uz_3.jpg
Komentář:
Velikost:
203.51 kB
Zobrazeno:
42 krát
_________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 17734 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: ne duben 26 2020, 23:54 Předmět:
Tenhle postup používaj kámoši hasiči když jedou na prodlouženej víkend na chalupu. Vyrazí ve čtvrtek po práci, na místě naloží a v neděli kolem devátý začne proces a v 16 hodin je hotovo a jede se domů. _________________ Jirka
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: čt červenec 16 2020, 19:05 Předmět:
V tom Tescu jsou fakt prasata. Oni vám klidně dovezou okrájený celer i se stopama plísně. No co s ním asi tak udělám...
celer_tsc.jpg
Komentář:
Velikost:
91.23 kB
Zobrazeno:
31 krát
_________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 31834 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: ne září 13 2020, 1:51 Předmět:
Ono když to není s čím velikostně porovnat, tak to zkresluje, ta porce není tak dřevorubecká jak vypadá. Ty knedlíky mají v reálu 4cm v průměru (aby se šiška při vaření rychle provařila a nebyla rozblemcaná na povrchu) a ani ne 1cm na tloušťku, sklenice na pivo je "malá" = 0,33l. Pivo je přelitá plechovka Kozel výčepní a bohužel už bylo chvilku otevřený, takže pěna stačila spadnout dřív, než jsem vytáhnul foťák ... Ale studený bylo dost a říz mělo taky. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.