Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Vaříme při bastlení II
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 25, 26, 27  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vasekpetr1



Založen: Jun 20, 2005
Příspěvky: 853
Bydliště: Hospoda u Třebíče

PříspěvekZaslal: st prosinec 26 2018, 7:37    Předmět: Citovat

Ta teplota trouby bude asi překlep, což? Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
lesana87



Založen: Sep 20, 2014
Příspěvky: 3327

PříspěvekZaslal: st prosinec 26 2018, 7:43    Předmět: Citovat

Když jsem ještě jedla a pekla pečivo, tak jsem housky motala a hlavně jsem je dělala z pšeničnýho kvásku, ne z drožďá. Smile


motance.jpg
 Komentář:
 Velikost:  58.87 kB
 Zobrazeno:  56 krát

motance.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jura80



Založen: Nov 05, 2011
Příspěvky: 908
Bydliště: Boskovice

PříspěvekZaslal: st prosinec 26 2018, 8:02    Předmět: Citovat

vasekpetr1 napsal(a):
Ta teplota trouby bude asi překlep, což? Wink


Už tady jednou taková námitka byla, ale opravdu nastavuju troubu na 280°C. Teď je votázka, ešle tam ta teplota dovopravžďácky jest.

_________________
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lesana87



Založen: Sep 20, 2014
Příspěvky: 3327

PříspěvekZaslal: st prosinec 26 2018, 8:09    Předmět: Citovat

A to je takový problém do trouby strčit termočlánek a teplotu změřit?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jura80



Založen: Nov 05, 2011
Příspěvky: 908
Bydliště: Boskovice

PříspěvekZaslal: st prosinec 26 2018, 8:58    Předmět: Citovat

Teoreticky ne, ale mám já k tomu nějaký pádný důvod (dělat se s termočlánkem a pod.)?

Ale jinak by asi mohla stačit i kdejaká dioda na ohmmetru, taky to vydrží, víme.

_________________
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Crifodo



Založen: Oct 11, 2005
Příspěvky: 15005

PříspěvekZaslal: st prosinec 26 2018, 9:33    Předmět: Citovat

lesana87 napsal(a):
tak jsem housky motala a hlavně jsem je dělala z pšeničnýho kvásku

to je mi záhada proč literatura píše, že kvásek se dělá z žitný mouky.



chleba 003.jpg
 Komentář:
 Velikost:  110.24 kB
 Zobrazeno:  62 krát

chleba 003.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
lesana87



Založen: Sep 20, 2014
Příspěvky: 3327

PříspěvekZaslal: st prosinec 26 2018, 9:39    Předmět: Citovat

Chlebovej se dělá ze žitný, ale do rohlíků, housek a třeba vánoček nebudeš přece cpát žito, to dá rozum, ne?
Ten tvůj chleba ostatně taky nevypadá jako ze žita ale spíš z pšenice.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Crifodo



Založen: Oct 11, 2005
Příspěvky: 15005

PříspěvekZaslal: st prosinec 26 2018, 9:52    Předmět: Citovat

chleba je ze směsi pš-ži, ale je z droždí, z kvásku by měl tak 5 cm.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
lesana87



Založen: Sep 20, 2014
Příspěvky: 3327

PříspěvekZaslal: st prosinec 26 2018, 9:58    Předmět: Citovat

Proč by měl mít 5cm? Jo ty to děláš fofr automatem, no ten tomu 4h na kynutí asi nedá.


chleba22.jpg
 Komentář:
žito:pšenice 50:50
 Velikost:  60 kB
 Zobrazeno:  55 krát

chleba22.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4476
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: st prosinec 26 2018, 10:48    Předmět: Citovat

Mě ty hranatý tvary přestaly bavit. I když mám pekárnu co imituje malým ventilátorem horkovzduch, stejně to pořádnou kůrku neudělá. Tak jí nechám ať jen zadělá a nechá vykynout. Potom s těstem šup do železňáku a v troubě na 250℃ je za půl hodiny hotovo.


chl.jpg
 Komentář:
 Velikost:  203.22 kB
 Zobrazeno:  55 krát

chl.jpg



hrnec.jpg
 Komentář:
 Velikost:  163.42 kB
 Zobrazeno:  60 krát

hrnec.jpg



krajeny.jpg
 Komentář:
 Velikost:  257.44 kB
 Zobrazeno:  66 krát

krajeny.jpg



_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
lesana87



Založen: Sep 20, 2014
Příspěvky: 3327

PříspěvekZaslal: st prosinec 26 2018, 12:03    Předmět: Citovat

Hranatej je, protože jsem ho pekla v hranatým korýtku, zadělávanej byl vařečkou a rukama.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jura80



Založen: Nov 05, 2011
Příspěvky: 908
Bydliště: Boskovice

PříspěvekZaslal: st prosinec 26 2018, 12:21    Předmět: Citovat

A děláte si taky někdo třeba domácí tempeh? Dnešní várka na fotkách, koláč z 0,5kg sóje. Superpotravina, extrémně zdravá, po úpravě chuťově fascinující, velmi levná. Plíseň působí antibioticky např. proti Staphylococus Aureus ( !!!! Surprised Surprised Surprised ).

Pokud dodržíte návody z internetu (Viktor Šauer), měl by se většinou podařit napoprvní. Pokud ne, pokud si ho děláte po svých jako já, tak to už je tak trochu umění.

Jinak je pověra českýho internetu, že je syrový tempeh nejedlý. Naopak, je to zdravý a dobrý. Třeba z toho koláče na fotkách už jsem polovinu sežral. Musí být ale správně vyrobený, jinak hrozí otrava jídlem (zažil jsem, je krutá). Je potřeba dodržet sterilní prostředí a správný vysušení výchozí suroviny (luštěnina, obilnina...........). Taky samo musí bét v pořádku startér.

Na facebooku je taky skupina výroba startéru a Tempehu.



tempeh (2)m.JPG
 Komentář:
 Velikost:  105.55 kB
 Zobrazeno:  71 krát

tempeh (2)m.JPG



tempeh (1)m.JPG
 Komentář:
 Velikost:  87.75 kB
 Zobrazeno:  58 krát

tempeh (1)m.JPG



_________________
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Crifodo



Založen: Oct 11, 2005
Příspěvky: 15005

PříspěvekZaslal: st prosinec 26 2018, 12:32    Předmět: Citovat

jura80 napsal(a):
Musí být ale správně vyrobený, jinak hrozí otrava jídlem (zažil jsem, je krutá)

ty vole to ti nestačí Babišovy uzeniny? Razz
tyhle novoty co sem taháte, jsou od židů nebo z ameriky nebo z tý šílený asie?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jura80



Založen: Nov 05, 2011
Příspěvky: 908
Bydliště: Boskovice

PříspěvekZaslal: st prosinec 26 2018, 12:37    Předmět: Citovat

Nebuď ignorant. Réža nebo banány Ti nevadí? Nebo žereš postaru jedině jáhly nebo kroupy místo réže a hrušky místo banánů?

Tempeh (nebo tempe) je tradiční žrádlo z Indonésie. Způsobuje závislost...

_________________
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Crifodo



Založen: Oct 11, 2005
Příspěvky: 15005

PříspěvekZaslal: st prosinec 26 2018, 12:50    Předmět: Citovat

jura80 napsal(a):
Nebuď ignorant. Réža nebo banány Ti nevadí?

já nejsem dost progresivní a ti požírači housenek a polívky ze psí hlavy jsou mi cizí.
Jinak to je zase demagogie, réža a banány jsou základní plodiny a žádný zkvašený bakterie a plísně a neslyšel jsem, že by po banánu někdo dostal prudkou otravu. Pěstujou se i v Mexiku Venezuele Kostarice což jsou v zásadě potomci Evropanů. Nejen jáhly a hrušky ale celá kulturní kuchyně okolo středomoří, základ je Itálie Francie Španělsko, Balkán, klasika rakousko Bavory, Uhři, Čechy, ujde Rusko a Ukrajina, slabší Polsko a slabá Británie.
Fracouzská gastronomie se zatím drží i když franticí ekonomicky a politicky už míří ** ****.
z asie možná pork in szechuan style s bambusovýma plátkama je tak maximum
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 25, 26, 27  Další
Strana 8 z 27

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund