Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: čt leden 12 2017, 22:21 Předmět: Jsme, to co jíme II. - brambory
Jsem si předem vědom, že to může skončit oddělováním do různých dalších vláken, přejmenováním, ale pořád lepší, než politika.
Utahanej a téměř slepej z osazování SMT jsem si dnes pustil Jílkovou. Něco tak komickýho jsem už dlouho neviděl.
Zachytil jsem jen téma BRAMBORY, musím si to pustit celý.
Konečně už vím, proč je mě po 300g steaku, kterej sním jen tak mnohem líp, než když sním jen tak 300g bramborový kaše.
Hranolky, chipsy apod. nejím. Ne z nějakého přesvědčení, ale prostě mě to nikdy nechutnalo, stejně jako smaženej sýr. K tomu mám jeden poznatek, ale to až časem.
Korunu tomu nasadil vánoční stromeček, pod kterým se skrývala Jana Kratochvílová. Neberu jí její projev osobnosti, ale to, že měla potřebu vše komentovat, i když neměla slovo. Prostě se neumí chovat.
P.S. Už koukám na záznam - vibrace vitamínu B12 je podle ní prý kolem 300Hz. Komu chybí B12, máte možnost si zazpívat a doplnit. Chudáci profíci doktoři... _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Oct 03, 2010 Příspěvky: 1690 Bydliště: Letohrad (Východní Čechy)
Zaslal: čt leden 12 2017, 22:49 Předmět:
Tyhle pořady vůbec nesleduju.
Je to zbytečné kecání o ničem!
Já jsem toho názoru , že si tělo řekne samo co chce!
A tím se taky řídím. _________________ Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
A protože brkaši z brambor z Vysočiny mám nachystanou v ledničce jako přílohu k dalším jídlům, tak jsem na ten steak dostal takovou chuť, že jsem sáhl do mrazáku pro kus krkovičky. Normálně k tomu mám raději chleba, ale ať si tělo vybere a prdel si to přebere.
Jen to chvíli trvalo, než se to rozmrazilo... To se uspěchat nedá. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Ne, Zdeňku, fakt ne. Jestli mě někdo irituje už jen tím JAK mluví, tak je to mezi prvními paní Jílková. Nemyslím to vůči ní zle, třeba je to chytrá a v soukromí super ženská, ale dobrovolně na ni fakt koukat nebudu.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: čt leden 12 2017, 23:36 Předmět:
Tentokrát toho moc neřekla.
Ale jestli si bude i nadále brát do tohoto pořadu takové exoty, brzy dožene pořady typu Manéž Bolka Polívky. Co tam se ti skuteční klauni "nadřou", aby působili přirozeně, a tady to bylo v některých případech téměř bez práce, i když šlo spíš o šašky. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: čt leden 12 2017, 23:56 Předmět:
A bacha - na pozadí je většinou slyšet nějaké pištivé rušení a kolem sedmé minuty je tam slyšet cosi jako mňouknutí. I kočku to zvedlo. Schválně jsem si to pustil asi 3x dokola, jestli neblbnu. Šampion už útočí.
EDIT: Oprava překlepů _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Naposledy upravil ZdenekHQ dne pá leden 13 2017, 0:01, celkově upraveno 2 krát.
Založen: May 29, 2006 Příspěvky: 94 Bydliště: na západ od Plzně
Zaslal: čt leden 12 2017, 23:57 Předmět:
Dneska byl asi dobrej pohled na naši rodinu, jak jsme s vyvalenejma očima čučeli na Uriel and company. A ta její sousedka, ta taky neměla chybu. Doktoři se asi v duchu tloukli do hlavy, kam že to vlezli.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 31873 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: pá leden 13 2017, 0:21 Předmět:
No, já jsem odpoledne hodil do pekáče pár kusů z původně 2,5 kil odkůženýho a od nadbytečnýho sádla očištěnýho bůčku, přihodil jsem kus anglický slaniny, podlil, posolil a okmínoval a poklopený jsem to šoupnul do tepla na 250°C. Zbytný sádlo šlo do woku vyškvařit na škvarkovinu, vedle do hrnce šly nejdřív erteple a pak po předvýrobní mezioperaci, kdy byly přetransformovaný na těsto, skákaly do hrnce v podobě knedlíků - a ve vedlejším se podusilo trochu bílýho sladkokyselýho ... Děti došly ze školy und polovice dorazila z práce - a teď to leží hezky v komoře "s nožkama nahoře" a tráví a tráví ... Jo, není nad kus flákoty, respektive nad správně transformovaný erteple - ta metamorfóza přes sud a měděný trubky taky není marná, ale ta přes chlívek je chutnější ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: pá leden 13 2017, 0:29 Předmět:
Zajímavý je, že já už několik let skladuju brambory ve sklepě v místnosti, kde je malý drátěný okno, a klíčí na jaře mnohem méně, než v úplné tmě. Nezelenají vůbec - to je podle mě reakce na UV složku, co přes to sklo neproleze.
Kdosi kdysi vyjádřil myšlenku, že brambora v úplné tmě si myslí, že je zakopaná a zuřivě klíčí. Kdežto v mírném světle jen čeká, až ji někdo zahrabe. Je to asi nadsázka, jenže ono to funguje. Rozdíl délky klíčků tma a mírné světlo je taková, že ve tmě to jsou i desítky cm(!), v mírném světle jen sotva centimetrový náznak.
Prostě vydrží dýl. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 31873 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: pá leden 13 2017, 0:35 Předmět:
Důležitej pro klíčení je i další fakt - okolní teplota, vlhkost a blokování plynů. Brambora, kolem který je suchej vzduch "cejtí", že není v zemi - a klíčí málo. To samý teplota - pokud je v chladu, neklíčí. Nesmí samozřejmě mrznout ...
A to blokování plynů - každá biohmota když "zraje", tak uvolňuje víc nebo míň CO₂ nebo například etylén. Pokud mají tyhle plyny možnost volně unikat, "zrání" a veškerý další přípravy plodu/zárodku rostliny ke klíčení se zpomalujou, zatímco pokud nemají možnost unikat = "semeno" je v zemi, tak se "zrání" a celkově všecky klíčící pochody urychlej a rostlina se "rozjede". Takže pro ty brambory - relativně chladno, ale dobře větrat a ne úplnou tmu ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Jun 21, 2008 Příspěvky: 8819 Bydliště: Valachy
Zaslal: pá leden 13 2017, 11:41 Předmět:
No - taky je sázím, okopávám, ohrnuji, . . ., ale stejně mám nejradši ze všech buchet kus masa _________________ Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.