Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Na koľko stupňov mám urobiť toto mix víno.
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 3478
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: st září 28 2016, 21:03    Předmět: Na koľko stupňov mám urobiť toto mix víno. Citovat

Teraz po 21 hodine som skoncil s prešovaním hrozna.Robim víno spolu z othelo biele a červene,štepove biele a červene.Najviac bolo štepove cervene.S cukrom 20kg a vodov 40litr.toho bolo presne 200L.Sledkost malo po zomletí v nedeľu 15°stupnov.Na kolko ho mam urobit na 20 či 21°(22)stupnov.Z 200L bolo :140l muštu,40l vody a 20lz cukru.Na vodu 40 l som dal 8kg cukru.Na 100l štavy na 21 stupnov som dal 8kg cukru.Na 40 lit.štavy som dal 4kg cukru.Nerobil som sam vino 30 rokov,je to takto dobre.Bude urcite dobre na navstevy aj na vymenne obchody.Hlasi sa niekto?

Naposledy upravil tiktak1953 dne st září 28 2016, 21:50, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
forbidden



Založen: Feb 14, 2005
Příspěvky: 8982
Bydliště: Brno (JN89GF)

PříspěvekZaslal: st září 28 2016, 21:07    Předmět: Citovat

Já teda víno je občas piju, ale netušil jsem, že se tam přidává cukr. Proč? Tuhle jsem byl ve sklípku a po nadrcení a vylisování to už normálně nechali kvasit na burčák, nic do toho nedávali.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 3478
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: st září 28 2016, 21:13    Předmět: Citovat

forbi,aby vino vydrzalo a nepokazilo sa,musi obsahovat urcite mnozstvo alokholu.Ked ho nema ,tak sa musi dosladit.Tento rok bol mizerny,tak hrozno malo iba 15stpnov a nie ako mava aspon 18,19 stupnov.Vino je iny liek ako antibiotika!

Naposledy upravil tiktak1953 dne st září 28 2016, 21:16, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 31934
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

PříspěvekZaslal: st září 28 2016, 21:15    Předmět: Citovat

Cukr se dává do "vína pro Pražáky" ... Pokud je potřeba vinnej mošt doslazovat kvůli minimální cukernatosti pro kvašení, dělá se to glukózou = například GLUKOPUREM ...
_________________
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - nelituju tě Mr. Green Mr. Green !!!


Naposledy upravil EKKAR dne st září 28 2016, 21:18, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 3478
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: st září 28 2016, 21:17    Předmět: Citovat

Co prazakov nemas rad ?Vino je naj.liek aj na problemy!

Naposledy upravil tiktak1953 dne st září 28 2016, 21:19, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jodr



Založen: Jan 20, 2008
Příspěvky: 1376
Bydliště: na vejminku

PříspěvekZaslal: st září 28 2016, 21:18    Předmět: Citovat

Mošt se doslazuje. Optimální je těsně kolem 20°
_________________
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michal22



Založen: Mar 28, 2012
Příspěvky: 7827
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st září 28 2016, 21:22    Předmět: Citovat

Já dělal víno jen jednou, se sousedem. Učili jsme se oba.
Tak jsem poprosil známého, aby nám šel poradit.
Cukernatost moštu byla cca 17°, tak nám známý říkal, ať to dosladíme na 21°.
Ale soused furt mlel o tom, že to chce mít přírodní (spíš se mu, jako velkému vrtkolenu, nechtělo kupovat cukr). Dopadlo to tak, že to bylo hnusný.

_________________
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 3478
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: st září 28 2016, 21:26    Předmět: Citovat

Že cervene robia aj na 22 stupnov.Toto moje aj od kamosa co sa nestara o vinicu ako ja ,nebolo striekane ani raz,takze je bio!!!Tento rok ked hrozno na slov .vela pomrzlo,tak u nas na vinohradoch zase dost neoberu.

Naposledy upravil tiktak1953 dne st září 28 2016, 21:33, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 3478
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: st září 28 2016, 21:32    Předmět: Citovat

Michal,jasne ze take nevydrzi a pokazi sa.Ja som kupil cukor po 0,80centov.Hrozno predavali tento rok kg aj po 0,60cent.Chceli z niekade od kamosa nech zozenie aj 200 metrov .Co hovorite,ked sa prida 20kg cukru do muštu ,je z toho akoby delsich 20litr.tak mi to vychadza po prepocte litrov.Pani ,pridana voda asi 20l na 100l mustu,cukornatost,mnozstvo muštu to vsetko sa musi presne vypocitat.

Naposledy upravil tiktak1953 dne st září 28 2016, 21:41, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
forbidden



Založen: Feb 14, 2005
Příspěvky: 8982
Bydliště: Brno (JN89GF)

PříspěvekZaslal: st září 28 2016, 21:39    Předmět: Citovat

OK, to jsem nevěděl, věděl jsem jen, že se cukr dává do ovoce na kořalku. Ve sklepě na JM, kde jsem byl asi nic doslazovat nemuseli. Obecně jsem měl za to, že do vína cukr nepatří.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
tiktak1953



Založen: Oct 11, 2010
Příspěvky: 3478
Bydliště: SK

PříspěvekZaslal: st září 28 2016, 21:46    Předmět: Citovat

Cukor prirodny ci umely je zaklad trvanlivosti vina,zavaranin,marmelad,atd.prirodny cukor kvality palenky .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MetalGod



Založen: May 30, 2006
Příspěvky: 6558
Bydliště: Seč

PříspěvekZaslal: čt září 29 2016, 1:53    Předmět: Citovat

Něco o tom máš tady
_________________
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
radioelectrum



Založen: Nov 11, 2011
Příspěvky: 2125
Bydliště: Oslavany

PříspěvekZaslal: čt září 29 2016, 7:51    Předmět: Citovat

Proč tak složitě ? V Praze mají na jednom místě víno za 9Kč a to včetně tetrapaku. Tak proč vyrábět domácí patok tak draze když se dá koupit již zabalený? Správný vinař by cukr či fridex do vína nikdy nedal.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Michal22



Založen: Mar 28, 2012
Příspěvky: 7827
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: čt září 29 2016, 8:34    Předmět: Citovat

Správný vinař se v ČR a SK bez cukru neobejde.
Pokud tedy nechce vyrábět jen slámovky a pod.

To, že někdo prodává v Praze "víno" za 9Kč vůbec nic neříká, jen to připomíná ten starý vtip:

Baví se dva Pražáci o víně, jeden najednou říká: "Hele, koukej, já jsem slyšééél, že se víno dá vyrobit i z hroznů!"

Myslím, že ten článek, který nalinkoval MG, by měl stačit na základní pochopení problematiky výroby vína v našich zemích. A použití cukru k tomu samému.

_________________
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
forbidden



Založen: Feb 14, 2005
Příspěvky: 8982
Bydliště: Brno (JN89GF)

PříspěvekZaslal: čt září 29 2016, 9:01    Předmět: Citovat

Dobrej článek, já vypiju tak odhadem 5 flašek za rok, většinou jsou to dary a většinou ty "lepší" jako pozdní sběr, výběr z hroznů atd... Piju taky jen bílý suchý, jak je to nějak víc sladký, tak se mi to protivý a nedokážu to vypít. Zajímavý, protože třeba sladkej mošt mám moc rád.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.17 sekund