Vítejte na Elektro Bastlírně
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Upload · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Hledat v článcích

Dobrovolné příspěvky na provoz EB

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

komunikace se SIM900??
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> GSM / CDMA / LTE technika a telefony
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
rohy
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Sep 11, 2005

PříspěvekZaslal: út září 01 2015, 8:45    Předmět: Citovat

co s tym,autor prispevkuako dopdol so svojim modulom??
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pirat077
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: May 02, 2014

PříspěvekZaslal: čt září 03 2015, 21:31    Předmět: Citovat

rohy napsal(a):
co s tym,autor prispevkuako dopdol so svojim modulom??


Autor příspěvku byl nějakou dobu pryč... taky mi nejde se přihlásit, právě jsem sem chtěl psát dotaz...


Když to zapnu a zavolám na modul, tak se dozvím, že se volanému nelze dovolat (prostě nepřipojeno),

když chci volat z modulu, tak mi odepisuje ERROR (nebo pak ještě jednu hlášku, ale ta je zřejmě způsobena špatným zápisem čísla)


Vůbec nevím, jak to vyřešit...
Matně si vzpoínám, že jsem v datasheetu našel příkaz, kterým se daly vypsat (asi) všichni operátoři, které modul podporuje (teoreticky to zní jako nesmysl, ale když jsem to zkoušel, vychrlilo to fakt neskutečný množství operátorů s informacema, vypadalo to celkem věrně...
...ale na nič českýho (ani moc z Evropy) jsem tam nenarazil...

tak nevím, třeba to chce flashnout iinej firmware, to jsem někde taky viděl, zřejmě to nebylo bezdůvodně...

Během víkendu zabojuju a pošlu další info... Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pirat077
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: May 02, 2014

PříspěvekZaslal: ne září 06 2015, 19:34    Předmět: Citovat

http://www.blog.zapro.dk/?p=368
SIM900A model je uzamčena pro tyto regiony:
Čína
Indie
Singapur
Malajsie
Thajsko
Indonésie
Kambodža
Vietnam
Laos
Barma
Brunej
Filipíny
Východní Timor
__________________________________________________

Je potřeba jiný firmware, přehrát by to mělo jít i klasickým připojením komunikačních Tx,Rx,GND...
Postup + výsledek dodám hned jak to vyzkouším Wink

https://translate.googleusercontent.com/translate_c?act=url&depth=1&hl=cs&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.cz&sl=en&tl=cs&u=http://amichalec.net/2014/08/sim900a-fixed-for-europe/&usg=ALkJrhgvlYzKLbRhEjJCcZBtOe0IHLowNQ
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
gmike
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Sep 26, 2009

PříspěvekZaslal: po září 07 2015, 5:42    Předmět: Citovat

Ano, je to tak, řešil jsem to před časem se stejným modulem. Je potřeba přehrát FW. Nahrál jsem tem nějaký FW z verze SIM900 (bez A, nějaká starší verze, nejnovější myslím že taky nejela) a začlo to chodit. K aktualizaci je potřeba nějaká utilita a sériová linka, spolu s FW a návodem najít a stáhnout, případně pokud bude zájem tak pošlu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pirat077
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: May 02, 2014

PříspěvekZaslal: po září 07 2015, 16:16    Předmět: Citovat

gmike napsal(a):
Ano, je to tak, řešil jsem to před časem se stejným modulem. Je potřeba přehrát FW. Nahrál jsem tem nějaký FW z verze SIM900 (bez A, nějaká starší verze, nejnovější myslím že taky nejela) a začlo to chodit. K aktualizaci je potřeba nějaká utilita a sériová linka, spolu s FW a návodem najít a stáhnout, případně pokud bude zájem tak pošlu.


Dík z info,
můj problém je ten, že můj modul měl firmware Revision1137B13SIM900A32_ST
(zjišťuje se příkazem AT+CGMR),
=> Pro verzi 32 jsu jen omezené možnosti Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pirat077
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: May 02, 2014

PříspěvekZaslal: út září 08 2015, 17:07    Předmět: Citovat

POVEDLO SE!!! POPIS ZDE:

1137B13SIM900A32_ST
- původní fw
1137B11SIM900A32_ST
- vyzkoušeno, závada zůstává
113B13SIM900M64_ST (verze 64 zřejmě ani nemůže fungovat)
-v itervalu 1s se resetuje (posílá hex řetězec jako při startu)

1137B09SIM900B32_ST
- OK !! Při zavolání zhasne LEDka, která je mezi SIM900 a SIMkartou, LED vedle antény pořád stejně bliká.

Použil jsem SIMCOM SIM900 Customer Flash Loader V1.01,
Postup:
1) Spustit program, vybrat správný firmware (subor s příponou .cla)
2) Přijit GSM modul na +5V a do PC (s ttl nebo RS232)
3) V programu zvolit správný COM port
4) Stisknout START
5) Pár sekund počkat, na sekundu odpojit napájení
6) Probíhá nahrávání nového firmwaru (cca 5 minut)
7) Program vypíše: "Write the signed bit succesfully!" "Download done" =>povedlo se
Cool Vypnout a zapnout(verzi fw možno ověřit příkazem "AT+CGMR"// Volání z modulu příkazem "ATD123456789;")

Velký soubor firmvare pro verze 64 je zde:
http://dostmuhammad.com/sim900-firmware-update-tutorials-appnotes/
(Není zde ale verze, kterou jsem využil já!! )

Program SIM Customer Flash Loader a zmiňovaný firmware pošlu na vyžádání.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rohy
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Sep 11, 2005

PříspěvekZaslal: út září 08 2015, 17:08    Předmět: Citovat

tak,mne to už tiež funguje.naštastie mal som 64-ST firmware a flash bol na najnovsi /ktory som našiel/.Mam ale jeden problemik,teraz to napajam 5V cez ten biely konektor,to je OK.Chcem to ale napajat LI-POL baterkou,skušal som ju pripojit na ten 6 pinovy konektor na piny GND a VCC,ale ani to nepipne
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pirat077
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: May 02, 2014

PříspěvekZaslal: út září 08 2015, 17:30    Předmět: Citovat

rohy napsal(a):
tak,mne to už tiež funguje.naštastie mal som 64-ST firmware a flash bol na najnovsi /ktory som našiel/.Mam ale jeden problemik,teraz to napajam 5V cez ten biely konektor,to je OK.Chcem to ale napajat LI-POL baterkou,skušal som ju pripojit na ten 6 pinovy konektor na piny GND a VCC,ale ani to nepipne


Na šestipinovém konektoru je jen nějaké napájení procesoru... (VCCMCU),

pokud nepotřebuješ hlídat podvybití baterky, tak si kup třeba stbilizátor LP2950 5V Wink
(případně nějaký čínský modul DC-DC step-down měniče)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
gmike
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Sep 26, 2009

PříspěvekZaslal: út září 08 2015, 18:36    Předmět: Citovat

Tak jsem se díval na můj použitý FW a bylo to takto.

Původní FW 1137B11SIM900A64_ST, pořád psalo +CPIN: PH-NET PIN a nešlo nic dělat.

Nahrál jsem tam 1137B13SIM900M64_ST určený pro SIM900M (v předchozím příspěvku jsem psal, že to bylo pro SIM900, nepamatoval jsem si to přesně) a začalo to chodit. Vyzkoušel jsem víc FW, když konečně tento fungoval tak jsem to už přestal řešit. Zkoušel jsem ale jenom pomocí terminálu zavolat a sms, zatím na to nebyl čas. Pak jsem měl někdy problém při přihlašování s filtrací napájení, ale za to skoro určitě můžou proudové špičky ve spojení s nepájivým polem a slabými kondenzátory. Myslím, že když jsem tam dal pořádný elektrolyt, tak to přestalo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pirat077
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: May 02, 2014

PříspěvekZaslal: út září 08 2015, 18:52    Předmět: Citovat

gmike napsal(a):
Tak jsem se díval na můj použitý FW a bylo to takto.

Původní FW 1137B11SIM900A64_ST, pořád psalo +CPIN: PH-NET PIN a nešlo nic dělat.

Nahrál jsem tam 1137B13SIM900M64_ST určený pro SIM900M (v předchozím příspěvku jsem psal, že to bylo pro SIM900, nepamatoval jsem si to přesně) a začalo to chodit. Vyzkoušel jsem víc FW, když konečně tento fungoval tak jsem to už přestal řešit. Zkoušel jsem ale jenom pomocí terminálu zavolat a sms, zatím na to nebyl čas. Pak jsem měl někdy problém při přihlašování s filtrací napájení, ale za to skoro určitě můžou proudové špičky ve spojení s nepájivým polem a slabými kondenzátory. Myslím, že když jsem tam dal pořádný elektrolyt, tak to přestalo.


Mám to připojené na mikroampérmetr...a jsou tam fakt dost skoky..hlavně při klasickém stand-by režimu....pořád to skáče....35mA-90mA...uvažoval jsem o odstranění LEDek, ale nakonec radši přidám kondenzátory...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rohy
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Sep 11, 2005

PříspěvekZaslal: st září 09 2015, 6:51    Předmět: Citovat

aj koli tymto prudovym špickam chcem modul pripojit priamo na LI-POL mal by tam byt priamo na to vstup.Podla manualu by tam mali byt dve možnosti napajania VCC5 ---- DC 5V vstup 2A len na skušobne napajanie
VCC4 ------ DC3.5--4.5 vstup pre litiovu baterku DOPORUČENE pre trvale napajanie.
Len neviem kde je ten VCC4!
Ten VCC5 by mal byt od toho VCC4 oddeleny len diodou,kde vznika ubytok napetia okolo 0,5V
 
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pocitujlasku
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel



Založen: Dec 12, 2005

PříspěvekZaslal: st září 09 2015, 8:18    Předmět: Citovat

pirat077 napsal(a):
pořád to skáče....35mA-90mA...uvažoval jsem o odstranění LEDek, ale nakonec radši přidám kondenzátory...

To nebudu Ledky, ten modul pravidelne vysiela do siete, ze je online, preto tie pravidelne skoky.
Mal som podobny modul, a tiez mal take skoky aj bez lediek.

_________________
No vidis, a tak si sa bal
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rohy
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Sep 11, 2005

PříspěvekZaslal: čt září 17 2015, 12:00    Předmět: Citovat

asi by to patrilo aj do inej temy,ale skusim tu....chcel by som tento modul ovladat arduinom-pri alarme prezvonit par čisiel.Kedže nie som v tomto zbehly,privital by som aspoň nejaky načrt programu pre arduino,urcite to tu ma niekto napisane a odskušane,dik
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pocitujlasku
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel



Založen: Dec 12, 2005

PříspěvekZaslal: čt září 17 2015, 12:14    Předmět: Citovat

rohy: tam nemas co vymyslat, je to posielanie textu na seriovy port. a citanie textu zo serioveho portu. To, ake prikazy sa maju posielat najdes v dokumentacii modulu, alebo urcite bude podporovat zakladne, ako kontrola ci je v sieti, vytocenie hovoru, poslanie sms....
_________________
No vidis, a tak si sa bal
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rohy
Běžný uživatel
Běžný uživatel



Založen: Sep 11, 2005

PříspěvekZaslal: čt září 17 2015, 16:37    Předmět: Citovat

mam v podstate problem s tym,ako to urobit,aby sa mi prezvonenie trebars 5čisiel zopakovalo 2 krat
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> GSM / CDMA / LTE technika a telefony Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.16 sekund