Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

O2TV, problém s modemem Comtrend VR-3026e

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
555



Založen: Aug 10, 2009
Příspěvky: 2107

PříspěvekZaslal: út prosinec 04 2012, 20:30    Předmět: O2TV, problém s modemem Comtrend VR-3026e Citovat

Prosim vas dnes odpledne se vyskytla zvlastni chyba co se tyka modemu atd od o2. Kousl se internet..tak sme modem vypli a zapli a kontrolka POWER sviti cervene a neslo nic:-( modem je comtrend VR- 3026E.....
Volali sme na O2, ze se to stalo asi skrz prepeti,ale jejich vedeni je pry OK.

tak sme modem jeli reklamovat do prodejmy O2,tam nam pujcili jiny za vratnou zalohu...prijedeme domu,zapojim,zapnu ho normne nabihal,pak uz i internet sel,pak nabihal set top box rozjel program...po 10s se kousl.a opet ledka power na modemu sviti cervene:-(SadSad podle O2 je chyba u nas v zasuvce....ale ve stejne zasuvce mam i TV a ta jede...napeti v te zasuvce je 235.5V tak ted nevim:-([/b]

_________________
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
keemo



Založen: Sep 10, 2007
Příspěvky: 4407
Bydliště: Ostrava, Bratislava

PříspěvekZaslal: út prosinec 04 2012, 22:02    Předmět: Citovat

Spinany zdroj pracuje do 250v takze mu to je jedno...kontrolku power som cervene svietit nikdy nevidel... Nieje to nahodou kontrolka internet alebo dsl? Ta netova svieti po naviazani spojenia este asi 2 minuty nez sa chyti konektivita...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
555



Založen: Aug 10, 2009
Příspěvky: 2107

PříspěvekZaslal: út prosinec 04 2012, 22:12    Předmět: Citovat

Nee je to opravu kontrolka power,ktera sviti cervene.....
_________________
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
keemo



Založen: Sep 10, 2007
Příspěvky: 4407
Bydliště: Ostrava, Bratislava

PříspěvekZaslal: út prosinec 04 2012, 22:14    Předmět: Citovat

Tak potom som z toho jelen...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ok1hga



Založen: Nov 28, 2006
Příspěvky: 10244
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: út prosinec 04 2012, 22:29    Předmět: Citovat

a co si najít a přečíst návod ?


navod.jpg
 Komentář:
 Velikost:  168.29 kB
 Zobrazeno:  277 krát

navod.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
555



Založen: Aug 10, 2009
Příspěvky: 2107

PříspěvekZaslal: út prosinec 04 2012, 23:41    Předmět: Citovat

ok1hga napsal(a):
a co si najít a přečíst návod ?


Diky ale v inernetu v mobilu si toho sam moc nenajdu:-(me bylo oznameno,ze je u me v zasuvce ze se do modemu dostalo neco ze site,ale to neni tak,za prvy modem je zapojenej az za prepetovkou a za druhz prechazim jinam....

_________________
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Reddy



Založen: Dec 08, 2012
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: so prosinec 08 2012, 22:50    Předmět: Citovat

Tak toto je zajímavé.V pátek 7.12.mně postihlo to samý.Rozsvítila se červená kontrolka "POWER".Počkal jsem do soboty jestli se ráno nerozjede-stejně jako již několikrát červená kontrolka"INTERNET".Bohužel nic.Tak jsem si říkal jsou mrazy,tak asi někde povolil starej socialistickej kabel.Volám na 800123456 ,plechová huba mi to zkontroluje na dálku,prej že je porucha u mně.Nechám se přepojit na operátora a po krátkém rozhovoru ke mně posílá technika.Ten přijel už za dvě(!) hodiny s funglnovým modemem a mimochodem říkal,že se provádí aktualizace firmware na dálku a že se prostě někdy nepovede.Asi tolik...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dratak



Založen: Sep 03, 2005
Příspěvky: 837

PříspěvekZaslal: po prosinec 10 2012, 20:56    Předmět: Citovat

Nebyl jsem tu déle, ale mám v tomhle ohledu trochu přístup k informacím, takže doplňuji. ANO, ZAVINIL TO DÁLKOVÝ UPGRADE FIRMWARE Evil or Very Mad Evil or Very Mad . Většina uživatelů těchto modemů zná červený svit LED Internet, diodu Power červeně svítit nikdy neviděli.

Pokud svítí červeně LED Internet, má to následující důvody:
1: Username/heslo pro připojení k internetu v modemu je NEVYPLNĚNO. Může tam být úplně cokoli kromě TESTTEST, ale pokud tam není nic, nedojde k ověření na Radius serveru u O2 a spojení zůstává nefunkční.
2: VDSL modem je připojen na ADSL přípojce (což nevadí, je zpětně kompatibilní) zřízené v roce 2005 či dříve na tehdejším protokolu PPPoA (nové modemy mají defaultně PPPoE). Přepnutí protokolu v modemu vše vyřeší, pokud se respektuje: PPPoA-VC MUX, PPPoE-LLC. Jiné kombinace nemohou fungovat.
3: Jakákoli chyba u O2. Omylem zapojené na jiný port DSLAMu, "zatuhlá" karta, nefunkční Radius server, chybně nastavený Cross-connect atd.

Pokud však svítí červeně LED Power, existují zpravidla dvě příčiny:
1:PODPĚTÍ zdroje. To se zpravidla stane tak, že zákazník připojí nový modem, ponechá ale původní síťový zdroj od modemu původního. Ne že by ho neměl, ale nechce se mu sahat do nepřehledné změti kabelů někde za stolem, tak to prostě neřeší. U O2 mylně zmiňované PŘEPĚTÍ ze sítě způsobí průraz spínacího tranzistoru měniče (klasické zdroje s trafem již O2 k modemům několik let nedodává), následně přerušení pojistky integrované uvnitř zdroje, který je tímto na vyhození. Modem tohle většinou přežije, pokud nedostane zároveň "šupu" do DSL vstupu.

2: Jakákoli HW či SW chyba, která sice ještě dovolí svit LED, ne už ale normální činnost zařízení. A to samozřejmě "nakopnutý" či nedotažený FW po upgrade udělá. Poslední upgrade "shodil" takto celkem dost modemů, co jsem zjišťoval tak již technici začínají mít problémy s výměnami těchto modemů-dochází zásoby na skladě. Ani technici O2 či dodavatelských firem nemají (pochopitelně) žádnou fintu jak do zařízení vrátit funkční firmware a vše se řeší výměnami. Po netu sice koluje zpráva, že modem funguje v nouzovém režimu na jiné IP adrese 192.168.1.1 místo 10.0.0.138) bez DHCP. Potom by bylo možné nastavit ethernet v PC např. na 192.168.1.2, maska 255.255.255.0, gateway 192.168.1.1, zprovoznit nouzově komunikaci s modemem, nahrát firmware stažený např. z Techzony po jiném připojení, po stažení provést RESET MODEMU DO TOVÁRNÍHO NASTAVENÍ (bez něj to nejde a zapomíná se na to), pak vše zakabelovat zpátky, síť vrátit zpět na DHCP a mělo by to běžet.

Tato zpráva je však podle dosavadních pokusů bohužel MYLNÁ......

Takže nyní zbývá asi je TRPĚLIVOST a čekání na nový modem.....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
555



Založen: Aug 10, 2009
Příspěvky: 2107

PříspěvekZaslal: st prosinec 19 2012, 1:42    Předmět: Citovat

díky chlapi:-)a mě nešlo do hlavy jak by se vlivem přepětí mohlo stát,že by adaptér šlapal dobře ale spálil by se modem:-(a ještě když v té zásuvce máme přepětovku kvalitní...ale když sem to říkal jim tam na O2 lince tak si furt mleli to svoje:-(takže je v tom taková chyba ahaaa.škoda ale jen že na to neexistuje nějaká cesta k návratu (nahrání funkčního FW)Sad mám tu ten samý modem ten už je můj a dělá to samé (červená led power).kdyby se složil tak ho můžu zatím našim dát ale když teda není známa cesta k úspěchu tak se to nesložíSad naši byly bez internetu i bez IPTV)já volal druhý den jiného poskytovatele internetu,aby mě v dílně připojil...odsud sem napojil přes kabel i naše....takže internet v baráku mají/máme, co se týká TV tak jsem zatím řešil nejlepší variantu DVB-T......ale smutný je,že furt platíme O2 a nic nám nejde:-(ale když sme se s nima hádali,tak že prej to jinak nejde musíme prej normálně platit a čekat Twisted Evil
_________________
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Atlan



Založen: May 10, 2004
Příspěvky: 4480
Bydliště: Košice

PříspěvekZaslal: čt prosinec 20 2012, 10:37    Předmět: Citovat

To vies statistika nepusti, Ak maju 10000 zakaznikov a zavola jeden ze mu nieco nejde tak je to statisticky nepodstatne ani sa stebou nebudu bavit (pokila niesi VIP) tj mas problem ty, ale ak s azacne stazovat 1000 ludi tak uz budu mat problem oni.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
555



Založen: Aug 10, 2009
Příspěvky: 2107

PříspěvekZaslal: čt prosinec 20 2012, 11:05    Předmět: Citovat

to je fakt Wink
_________________
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Breber



Založen: Nov 19, 2005
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: so leden 26 2019, 22:43    Předmět: Citovat

Mohu s radostí říci, že uvedený postup u mě fungoval. Našel jsem i link, na ten postup:

https://www.hackerway.ch/2012/12/31/o2-comtrend-vr-3026e-vdsl2-modem-is-now-dead-bricked-how-to-do-the-recovery-re-flash-the-device/

Postup je sice pro jiný model, ale u mého VR-3031eu se dal aplikovat a jedééé Smile FW jsem stáhnul ze stránek O2:

https://www.o2.cz/_pub/49/9e/6d/368623_1430735__657004_589_VR_3031eu_CFE_RA41_412TO2_C11_R01_.bin
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 13052
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: so leden 26 2019, 23:22    Předmět: Citovat

Hmm, tohodle hajzlíka mám od O2 už pár roků a zatím jede. Tak snad to ještě měsíc vydrží, pak jdu jinam.
_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Breber



Založen: Nov 19, 2005
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: ne leden 27 2019, 13:00    Předmět: Citovat

Tak jsem dnes rozchodil tímto postupem i kamaraduv Comtrend VR-3026e v2

Byl ve stavu, kdy svítila zeleně POWER kontrolka a nic jiného. V tomto režimu se ale k modemu připojit přes 192.168.1.1 nešlo. Musel jsem ho vypnout, stisknout a držet reset a zapnout. Reset jsem držel do doby, než se POWER rozsvítil červeně a pak už to šlo jako po másle.
Jediný zádrhel byl v tom, že na stránkách O2 je ke stažení FW pro model 3026e v2, ale v názvu file je 3028e ...asi tam mají chybu, protože to funguje. Po nahrání je potřeba asi počkat (já počkal, raději) pár minut a modem sám naskočí...změní se POWER na zelenou, pak se rozbliká DSL a pak už to znáte. Žádný další reset jsem nedělal.

https://www.o2.cz/_pub/b4/15/75/236868_957667__657004_298_VR_3028e_CFE_A641_406TO2_C04_R01_.bin

Breber napsal(a):
Mohu s radostí říci, že uvedený postup u mě fungoval. Našel jsem i link, na ten postup:

https://www.hackerway.ch/2012/12/31/o2-comtrend-vr-3026e-vdsl2-modem-is-now-dead-bricked-how-to-do-the-recovery-re-flash-the-device/

Postup je sice pro jiný model, ale u mého VR-3031eu se dal aplikovat a jedééé Smile FW jsem stáhnul ze stránek O2:

https://www.o2.cz/_pub/49/9e/6d/368623_1430735__657004_589_VR_3031eu_CFE_RA41_412TO2_C11_R01_.bin
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.18 sekund