představa člověka, jak loupe deset kilo okurek nakládaček, je taková, jak to říct...
přitom by měl, protože salátovky i nakládačky se v zásadě pěstujou stejně, procházejí stejnou dodavatelskou procedurou a asi se stejně i hnojí. Vzhledem k tomu, co někteří lidi sežerou, bych nemusel zrovna hnojení lidským exkrementem, to je pravda. Taky proto, že to bude kontaminováno wc chemií. Jinak ale existence s potravinami hnojenými hnojem od hospodářských zvířat, plným bakterií, nejen lidstvo nezdecimovala, ale snad v minulosti umožnilo naopak populační vzestup oproti lovcům a sběračům Za stárnutí a vymírání kontinentu dneska vděčíme řekl bych naopak přecivilizaci a sterilizaci než několika sračkám. Problematické může být polské hnojení nepovoleným průmyslovým hnojivem z číny, ale ne kvůli bakteriím.
http://www.lady.cz/Magazin/Zdrava-vyziva/Okurky-vsestranna-zelenina/3-9-5g.article.aspx http://www.edesia.cz/recipe/jarni-okurkovy-salat/ http://diskuse.gastronews.cz/kuchyne/eurocuisine-italsk0-salaty - rajčatový salát s okurkami
Ty bys chlape v Itálii musel do půl hodiny umřít, ne na dysenterii, ale z vyděšení
****
Až teď jsem si všiml mysteriho odkazu na Gatesovy vakcíny
tak a už nepochybuju, že "Zpěv drozda" nebyla fikce, ale geniální věštba.
Předtím kdysi Melvillovo Protected Men.
Naposledy upravil Crifodo dne čt červen 02 2011, 10:23, celkově upraveno 1 krát.
Ále, to nic, asi mám jen problém, že jsem vyrůstal jako zemědělec - bastlířem jsem se stal až v pozdějším věku.
Tím spíš bys s tím neměl mít problém, ne? Já jsem velkou část dětství trávila na venkově a tam to "domácí" hnojení bylo běžné a co se v mládí naučíš...
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: čt červen 02 2011, 10:26 Předmět:
Crifodo napsal(a):
Ty bys chlape v Itálii musel do půl hodiny umřít, ne na dysenterii, ale z vyděšení
Sice mířeno jinam, ale na mě to sedí taky, často to prohlašuju a nikdo mě to nevěří. Prostě italská kuchyně (až na výjimky) je hned po pivu za 3.90Kč pro mě největší strašák. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 31981 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: čt červen 02 2011, 10:29 Předmět:
mtajovsky napsal(a):
Brrr, když to čtu, běhá mi mráz po zádech. Mějte trochu slitování ...
Z čeho, pane kolego? Z kolegyně "A" bez trička nebo z rajčete ohryzávaného bez umytí? _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 6331 Bydliště: Husinec-Řež
Zaslal: čt červen 02 2011, 10:32 Předmět:
Do hnoje to můžeš dát, pokud máš jen králičí - je suchý.
Něco jiného je to dát do hnoje a za rok s tím hnojit a nebo to vytáhnout čerstvé ze septiku a polévat s tím chuděrku zeleninu.
Ostatně u nás jsme to nepoužívali ani do hnoje. Septik se prostě nechal vycucnout hofnocucem a tradá dopr...
Na hnojení byl prasečí a králičí řádně uleželý ehm. trus. Na speciálky (ne zelenina) se používal i slepičí trus. Ten se ale taky nechával dlouho "uležet".
PS: Andreo, doufám že, nemáš škrkavky. To bych si od tebe nevzal okurku ani oloupanou.
Pro mě zase britská.
Čím víc na jih, tím větší svátek barev, chutí, vůní, esencí a umění žít.
Předevčírem jsem byl nucen strávit odpoledne v skleněný klimatizovaný kukani pro 30 mladých technokratických poskoků nadnárodní firmy, předesraných v systému kariérního postupu a bojících se promluvit, natož zasmát.
madonna, to snad radši den v kikánským táboře! a to vím, o čem mluvím, absolvoval jsem dvě černý svatby a jedny narozeniny.
Co furt máte s tím poléváním? Kde jsem psala něco o polévání? Já zeleninu fekálem zalévám, kropím ji dešťovou vodou.
Navíc ji hnojím jen na začátku, než začne plodit, pak už ne.
Založen: Nov 19, 2004 Příspěvky: 1772 Bydliště: Wien
Zaslal: čt červen 02 2011, 10:42 Předmět:
Vetsina vsech skodlivin se da odstranit filtraci napr. filtrem Sus scrofa f. domestica.Chut zminovanych pochutin tim ziska zcela urcite.Ovsem tento proces jistou dobu trva.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 31981 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: čt červen 02 2011, 10:42 Předmět:
Jakékoliv sra.čky od sebevětšího prasete se musejí před nalitím na plodinu polní či zahradní nechat překvasit nebo přemrznout a tím samovolně sterilizovat - právě z důvodu možného infikování plodin nežádoucí "biosložkou". Největší problém není s hnojem nebo obsahem žumpy - u toho si je každý pořádný zemědělec vědom, že s ním nemůže na pole přímo během vegetační doby, ale tam, kde například obsah žumpy nebo hnojiště prosakuje do zdroje závlahové vody a zavlažuje se "seshora" postřikem - pak se živé baktérie mají velkou šanci dostat na listy i plody a je na průser zaděláno...
Samozřejmě, ještě větší průser je, když Dojčové obvinili Španěláky ze zavinění nákazy a rozpoutali davovou hysterii likvidující producenty zeleniny - a po týdnu hysterického řvaní a vyvolávání paniky na mezinárodní scéně na půl huby a spíš do vytracena zašuškají přiznání, že to "asi ty španělský okurky nebyly"... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 6331 Bydliště: Husinec-Řež
Zaslal: čt červen 02 2011, 10:45 Předmět:
Nemyslel jsem, že ji kropíš - bakterie, hlísti, ... to všechno tam pak v klidu vegetuje - proto psal Crifodo o teplotě a min. době po kterou ta teplota hnoje musí být, aby byl nezávadný.
U ryb a "mořských plodů" lovených u odpadních rour měst je problém určitě větší než u zeleniny občas "pohnojené".
Tyto tvrzení mě naprosto dostávají především u lidí, co pak např. sežerou rybu, která celý život žila ve fekáliích
Můžeš zůstat i u savců, když si tak člověk zrekapituluje život a prostředí chovu vepře domácího a potom materiálovou rozpisku a postup delikatesy zvané jitrnice
I domácí uzené, zavěšené v procesu chladnutí na vzduchu a procházející rozmezím teplot jako stvořených k chovu bakterií, co teprve klobásy v mnohaměsíčním procesu hnití/sušení... to by člověk nesměl žrát nic než destilovanou glukózu.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: čt červen 02 2011, 10:49 Předmět:
Crifodo napsal(a):
Čím víc na jih, tím větší svátek barev, chutí, vůní, esencí a umění žít.
Italská kuchyně je na rozdíl třeba od české geniální ve své jednoduchosti, což tady spousta kuchařů dodnes nepochopila a ze Spaghetti al pomodoro dělají postrach všech Italů. Já dokážu ocenit i jídlo, který mě nechutná a bojím se ho, což zní asi divně, ale je to tak. Taky jsme začali kupovat trošku kvalitnější těstoviny, třeba Adriana, nikoliv na základě reklamy, kterou jsem nikdy neviděl, ale prostě nám chutnají víc než Rosice atd. Ovšem já si na ně dávám masovou směs ála guláš, nikoliv rajčata.
Steak s domácí pepřovou omáčkou sice moc barvama nehraje, ale určitě ho ocením víc, než rajčatový salát s okurkou. A co se týká "voctové zálivky" - mě chutná, dokonce tak, že v ní ani nepotřebuju tu prokletou okurku, kterou nestrouhám, ale oloupu a nakrájím na kolečka. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Složité nebo jednoduché, stačí si uvědomit podnebí, počet slunečných dní a vliv na kvalitu plodin, než nějaké é holandské skleníky, hnojení minerálními roztoky a šlechtění tvrdých nedozrávajícíh odrůd.
Takový salát s černýma i zelenýma olivama, uzenou rybou, římským salátem, ředkvičkama, kukuřicí, mátou, petrželkou, vajíčkama, symfonie barev a chutí a k tomu lambrusco...
voctovou zálivku jsem toleroval do té doby, než mi jedna teta předložila okurkový salát se smetanou a slunečnicovým olejem, čert vem jestli okurky byly loupané nebo ne. Poté už bych voctovku použil tak leda na umytí gumáků.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.